Нека който знае нещо повече за двигатела на Монреал да разкаже. Гледам доста интересна конструкция - бензинов с инжекцион(мязащ на ГНП от дизел) като на състезателните Мерцедеси от 50-60те години (не съм сигурен за годините).А нас в МЕИ-то не учеха че такива двигатели са правени само за изтребителите Месершмит, а гледам и други има.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Двигатела на Монреал
Collapse
X
-
Двигателят на Алфа Монреал еее ... лудница. Кольо ще го кажа на кратко така, че ти ще ме разбреш най добре, както и всички останали болни алфисти механици - V8... механичен инжекцион... пет основни лагера... ЧЕТИРИ ангренажни вериги плюс назъбен ремък за помпата на инжекциона... водната помпа се задвижва от ангренажа, както и маслената...
Този двигател е слаган и на моторни лодки. Обърнете внимание на извратената система и формата на палците и бубините.
До колкото знам като модел предназначен основно за Америка Монреал-а е трябвало да бъде с инжекцион. За зла участ от Алфа Ромео ползват SPICA - един излючетелно ненадежден инжекцион, който дори и нов създавал много проблеми. В същност проклетата Спика направо опропастява този уникален модел. За това голяма част от оцелелите до днес Монреали са преправени с по 4 двойни карбуратора, което прави колата да върви много повече и захвърля в небитието пробелмите с ужасната SPICA.Alfa Romeo 75 24V
-
А до колко е вярно, че този двигател е конструиран на базата на V8 от 33 Stradale?
И на 33 Stradale e с 4 ангренажни вериги, но пък е Twin Spark и е 2.0
Comment
Comment