Известие

Collapse
No announcement yet.

Дали комплекта съединител е за Алфа 90?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дали комплекта съединител е за Алфа 90?

Здравейте.Качвам тези снимки с молба да разберем аджеба за каква кола е този съединител.Може да ви се струва смешно но съединителя го купихме за алфа ромео 90 2.4 тд, за която в последствие се оказа че е с два феродови диска,а този комплект е с един.С баща ми предполагаме че този съединител е за алфа ромео 90 бензинов най-вероятно V6.Марката е FICHTEL&SACHS.Размерите на феродовия диск са са 216/145/4.1
    Ако някой му трябва този съединител чисто нов е може да се споразумеем.Със 19 зъба е.
    http://rosenmarkov.snimka.bg/automob...a-romeo.431551
    Last edited by rosen_markov; d.m.y г., 14:54.

Колега, повечето от по-мощните бензинови, както и дизеловите двигатели на трансаксиалните алфи обикновено имат по две версии- с двудисков обратен съединител, каквато вероятно е вашата и с еднодисков обратен каквато е моята. Можеби просто сте взели комплект за другата разновидност.

П.П. За най-сигурно венци да каже дали не е от 2.5 в6
    Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
    Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от rosen_markov Покажи съобщение
      Здравейте.Качвам тези снимки с молба да разберем аджеба за каква кола е този съединител.Може да ви се струва смешно но съединителя го купихме за алфа ромео 90 2.4 тд, за която в последствие се оказа че е с два феродови диска,а този комплект е с един.С баща ми предполагаме че този съединител е за алфа ромео 90 бензинов най-вероятно V6.Марката е FICHTEL&SACHS.Размерите на феродовия диск са са 216/145/4.1
      Ако някой му трябва този съединител чисто нов е може да се споразумеем.Със 19 зъба е.
      http://rosenmarkov.snimka.bg/automob...a-romeo.431551
      Моят V6 е с двоен.
      А твоят като си го сменял къде намери с два диска...
      Alfa romeo Alfetta 2.0 QO
      Alfa Romeo 90 V6 2.5 QO

Comment

Приятели, изпускате една мноооого важна подробност. V6 моторите, 1.8 турбо, както и турбодизелите са с обратен съединител. Този на снимката е нормален. Става за всички трансаксиали 1.8 (без турбо), 2.0 с карбуратори, 2.0 с инжекцион, 2.0 Туин спарк. 1.6 са с подобен съединител но с по-малък диаметър и е спрян от производство преди 10 години .
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

къде сам го намерил ли.Ами отговора е че не съм го намерил никъде.Работата е такава че от стария съединител единия феродов диск не беше толкова износен и го оставих,а другия който беше износен,майстора го разпроби и сложи ново феродо на диска и така проблема се реши.По големия ужас беше като се наложи да се сменя кардан едно ходене по мъките беше докато го намерим.Незнам как е в софия намирате ли си такива части за тези редки коли но във Варна положението е ходене по мъките,нерви и брутални цени за ремонти за алфа 90 ми

---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:23 ----------

който го иска този съединител продавам го.Или пък замяна за някаква друга част за алфа 90

Comment

съединител

Колегата дай цена за съединителя. Освен това може и да го бартеросаме за някой чарколяк. Дай предложение.
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Венци давам го за 80 лв(без куриера) съединителя или правя бартер за употребяван кардан стига да става за дизелова алфа 90 2.4 тд,защото не съм сигурен дали карданите са еднакви за бензинова и дизелова.Ако имаш дори не ми трябват и каретата.Очаквам отговор.

Comment

Working...
              X