If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Класиките и лошото време - молитви за сняг, видео и коментари
Мдаа ма на пътя по звойчетата най добре си дрифтехме предняците с ръчна
значи бобо объркал си са това с дрифтенето и предняците го забрави няма такъв филм ...те дори по дрифт състезания не се допускат коли с объркан като позиция двигателен мост вие просто са тътрите по завоите с блокирали гуми и нереално ниска скорост и това е и причината да не излизате към пропаста а на бат венци ...внимаваи батко че тая кутия от зад е много подло нещо на сняг и лед
Ще го имам в предвид това за кутията, но ми е интересно какви са ти доводите . С моя карък до сега още не съм имал цяла зима с трансаксиал на разположение и имам още мнооого да уча.
Като за начало следващият път на всяка цена ще си сложа зимни гуми и отзад вместо тези, от които липсват парчета
разпределението на масите при тоя автомобил е доста добро за пистово каране ....но при слаид и дрифтове на хлъзгав терен ....много лесно обръща кантара ако ме разбирате тоест както каза тони ...масата на задницата не е в услуга на пилота имам идея която така и не приложих на моята алфа но нея не бих я изложил тука ...против разбиранията ми е ако някои има нужда нека ме намери ще споделя ...пак зависи кои е де
Значи все пак съм добил правилна представа. Моите лични наблюдения, са че тези коли доста по-трудно поднасят и се пързалят на сухо, защото задницата е по-тежка. В същото време на хлъзгава настилка изпуснеш ли я задницата прехвърли ли кантара няма хващане. По-голямата тежест се засилва настрани по-силно и нямаш с какво да противодейставш на тези сили.
мда. разпределението на тежестта освен, че трябва да е равно на двете оси за максимално оползотворяване на сцеплението на гумите трябва да е максимално близо до центъра на колата (нисък полярен инерчен момент (polar moment of inertia). т.е. ефекта на дъмбела, където масата е в краищата и при леко отлконяване от равновесието, нещата стават все по-зле (динамична нестабилност - dynamically unstable)... с твърдо окачване (над 27мм торсиони) на писта 75цата е изключително пипкава
Павка, данеби твоя проблем да идва от многото пауър които издеиства върху задницата??????
Щото фабричната си се упръвлява добре
аз нямам проблем бе продадох го и япончето със същия пауър въздеиства на гумите ма си се води дет му кажа без каквито и да било промени в окачването ...напълно стандартно е за справка виж ми подписа
Хайде да е честито хубавото "лошо" време на всички! Но на мене повече - ДНЕС ВЗЕХ КНИЖКА, такаче съвсем скоро и аз се присъединявам към срещички излизания и така нататък...
Comment