Известие

Collapse
No announcement yet.

Замръзнали са ми свещите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Замръзнали са ми свещите

Колеги имам следния проблем притежавам Алфа 75 1.8 но известно време ме нямаше и днеска реших да я припаля но първо вдигнах капака и какво да видя гнездата на свещите замръзнали в дебел лед .... Явно е навявало сняг там после се е разтопил и водата се е стекла в гнездата и после е замразнала
    Как да го махна този лед може ли да направи някаква поразия ...да я паля ли или да чакам атмосферните условия да я размразят ???

Струва ми се, че има вероятност да ти работи изключително неравномерно от тая работа... Предполагам и други поразии може, ама на мен това ми идва на ум...

По-добре ми се струва да се размрази по някакъв(сешоарче примерно...) начин и да се изсмуче от там със спринцовка или нещо подобно.

П.С. Може и да греша де, но това ми се струва разумното да се направи в случая.

Comment

Колко точно лед има?
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Ами до върха на свещите кабелите в началото и те са замръзнали Докато ме нямаше треперих да не ми замръзне антифриза при тези температури от -20 -25C че на един приятел му замръзнал ... а то къде направи проблем ! Пробвах с една отверка да го поразчопля но неще много е заледено... основно ме притеснява да не спука главата иначе кабели и свещи имам още един комплект ако там направи проблем ще ги сменя !

Comment

Вкарай някъде на топло колата да се размрази, а водата попий. Когато вече няма течности около свещите ги развий и ги провери. По принцип не би трябвало да им има нещо. Така, че спокойно можеш да пробваш да запалиш колата.
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Днес ги размразих и точно със спринцовка издърпах повечето вода ... подсуших и с памучен парцал и видимите щети бяха скъсани гумичките на двата кабела не е нещо фрапантно. Акумyлатора като се зареди утре ще извадя свещите да ги проверя и ще пробвам да я запаля !!!

Comment

Стискаме палци да запали колега

B&B Racing | bb-racingteam.com
              Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Днес изкарах свещите почистих ги сложих ги и запали от раз ,обаче както си работи нормално изведнъж почна да губи ниските обороти до 1700 тресе по нагоре няма проблем покарах я като върви също само на място тресе и като подам газ до 1700 оборота .Свещи ли е или нещо друго ???

Comment

Така е трудно да се каже. На твое място преди да ходя да купувам свещи бих се уверил, че останалите елементи на запалителната уредба са изправни. В същност с какви свещи е тази кола? Ако ще ми кажеш Golden Lodge, първо ги изхвърли и тогава проверявай другото
                  Alfa Romeo 75 24V

Comment

Ами в момента е с NGK (от които съм/бях доста доволен ) имам един комплект Denso(старите ми) и имам още едни непозната за мен марка PSP за газ се водят тях само съм ги пробвал лятото и доста добре работеха междудругото ! Ами по запалителната система не знам какво може да е тъи като само докато завратя и пали от раз празния ход 900-1000 оборота са си стабилни само като подам газ почва да тресе до 1500-1700 по нагоре е ок имам чувството че все едно е задавена или имам запушено гърне или филтър ???

Comment

Карбураторна, ли беше колата? По запалителната система си провери здрава, ли е капачката на делкото, палеца, премери съпротивлението на кабелите на свещите.
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Не не е карбураторна колата пак ме нямаше известно време днес се качвам да я паля неще и трещеше мотора пуфка пафка и никакъв мегдан да запали стартера взе да скрубуца хванах се за главата !!! След няколко часа реших пак да пробвам и чудо запали от раз покарах малко направо лети стабилни обороти във всеки един диапазон. Но ми направи впечатление като се качих втория път да я паля че колата миришеше на някаква странна миризма като на бакелит или нещо прегоряло с остра миризма колата подчертавам не беше задавена ...имам от към гърнетата средно (пура) и краино заглушително чисто ново защото първо ми се стори да е прегоряла някоя преграда и да е запушила изхода на газовете ...иначе запалителната система е проверена и там не е отчетен проблем...Много ми е странно от къде доиде тази неприятна миризма ???

Comment

Хубаво е, че колата е запалила. Не е добре, че е имало миризма. Според мен миризмата е била от стартера, загрял е повече докато си въртял. Провери, ли дали имаше искра докато въртеше и не палеше? За мен проблема ти е от тоците и още имам съмнения в кабелите и делкото ти.
                          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Релензата , реленцата се обаждат
                            2 x 75TS / 75TS / 75 1.8ie / Berlina 1750 / 90v6 / 75v6 / 75 1.8carb

Comment

провери дали подава искра на всички свешти штом тресе прекъсва някъде
                              147 1.8 twin spark

Comment

Working...
                              X