По - просто казано искам да сваля бабката с един зъб от торсионите надолу. До тук добре. Искам обаче и отзад да слезе също с 3 - 4 сантиметра. Дайте идеи, моля. Пружините няма да ги режа каквото ще да става. Мислех някакви други да намеря и с тях да се изгавря. Идеи? Още нещо има, ли смисъл да се сменяват торсионите от друга кола, Афета например, за да стане по-твърда ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Промяна на клиренса на Джулиета
Collapse
X
-
Бате Венци знае много добре че 1зъб надолу на торсионът е много голям ход ,единственият вариянт от 2.0 TD vanchini & martelli иобърнати на обратно , е естественно отново виподлагат на испитания , ама това е само запознавачи на въпростният модел ,относно De DION ,пружините са втри спецификации ,Варианте А,В,С или червена и бяла ,синя ижълта , и само бяла бОЯ ,относно твърдост и височина , относно ходът на амортисиора най добре е ''koni '' или ''SPICA'' с ограничен ход SD1 . поданни на КРАСИМИР РАНГЕЛОВ {ВСЕМОГЪЩИЯТ}алфа ромео 145 1,4 боксер
Comment
-
отзад няа проблем да се реже ... отпред ако искаш да сваляш с мм има номер ама е голяма играчка ... тъй като отпред торсиона към носача е с 35шлици а отзад към носещата греда е с 34шлици то ако презацепиш и от двата края с по един зъб колелото се вдига или сваля с 1.5-2мм ход зависи накъде презацепвашзвучи лесно ма си е ташак
друго важно е преди да започнеш няква опреация да БЕЛЖИШ фабричо как е било за да няма после главоболия ако се обърка нещо
Comment
-
Аз мисля да я сваля с един зъб. Това са около 2.5 см до колкото знам. За белязането естествено ще я бележа. Мисля че няма да са ми много тези близо 3 см, защото откакто сложих 15-те колата се вдигна доста от пътя
. Не ми се щеше да
режа пружините отзад, ала май ме навихте. А `хамортисьори от какво точно да взема?
Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
Задни ладови амортисьори, ако слагам ще трябва да се промени захващането. Те са с уши и тампони, а за трансаксълите трябва да са с шпилки за закрепване. Ще трябва да играе телоподаващото. Но шпилките върху ушите ли ще трябва да се заварят или да се отрежат ушите и на тяхно място?Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
Първоначално публикувано от VenciЗадни ладови амортисьори, ако слагам ще трябва да се промени захващането. Те са с уши и тампони, а за трансаксълите трябва да са с шпилки за закрепване. Ще трябва да играе телоподаващото. Но шпилките върху ушите ли ще трябва да се заварят или да се отрежат ушите и на тяхно място?
Comment
-
Добри новини!Снощи се сдобих с два задни амортисьора КОНИ от Лада.
Регулируеми. Пича каза, че повече няма да ги кара. Обаче не ми ги бил давал за постоянно. То това ще го видим дали ще е така като ги сложа на колата
, но мисля да ги направя с планки, да не им дупча за сега ушите.
Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
Първоначално публикувано от jamieЛада, Вартбург.... бат Венци, ти верно накрая няма да караш Алфа
Няма ли за вас спортни пружинки за модела ?без извинение. Навсякъде ме гледат или като извънземно или клошар. В първия случай не са чували за такава кола, във втория си мислят, че съм си купил нещо ефтино, за да се предвижвам от точка А до точка Б. Дори и да има спортни пружини и амортисьори за моята кола някъде, те ще бъдат на ужасяваща цена и ще са извън България. Така, че в такива специфични случаи предпочитам да модифицирам, с телоподаващо, с части от други коли и т.н. Колкото до това дали на края ще карам истинска Алфа, една от последните истински Алфи или на Венцо Джулиетата е въпрос на гледна точка.
Alfa Romeo 75 24V
Comment
Comment