Ето какво се случи днес - карам си аз кьм работа и по пьтя натам колата беше перфекна - на пьрва и на 2ра си мяташе задницата всичко точно но после като я оставих да работи на място както си работеше започна да се тюфка,като и дам газ нищо не става,а потегля ли колата само се лашка и изобщо не иска да се движи...постоянно припуква ауспуха...и в краен слачаи дори гасне ....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с 1.8 турбо
Collapse
X
-
Проблем с 1.8 турбо
Last edited by Michelinov; d.m.y г., 02:40.sigpic. It's not what you drive. It's what drives you.
75 Turbo -- Miata MX-5 -- Omega Dual Ram AutomaticТагове: Няма
-
Абсолютно същите симптоми при мен бяха вследствие на няколко разхабени ел връзки - масите на комутатора, буксата на ТПС датчика отгоре, където са ти дроселите.
Провери като за начало.
От там нататък има доста опции.sigpic
=== 75 1.8 T '86 ===
=== 156 SW 2.4 JTD '01 ===
If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!
-
Ще се радвам да се запознаем някой ден и да се видим, ще ми бъде приятно най-накрая да се запозная с някой собственик на колата тиsigpic
=== 75 1.8 T '86 ===
=== 156 SW 2.4 JTD '01 ===
If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!
Comment
-
Първоначално публикувано от Michelinov Покажи съобщениеЕто какво се случи днес - карам си аз кам работа и по патя натам колата беше перфекна - на парва и на 2ра си мяташе задницата всичко точно но после като я оставих на работи на място както си работеше започна да се тюфка като и дам газ нищо не става а потегля ли колата само се лашка и изобщо не иска да се движи ,постоянно припуква ауспуха...и в краен слаи дори гасне ....145 QV ex.
146 Boxer TOTAL ex.
147 T.S. Sele top
Lancia Dedra 2000 16
Comment
-
проверил сам ги но няма как да е от тях защото като запаля колата работи както трябва,седи си така 10 мин и оттам се започва ...наистина необяснимо е за мен и защо го прави като поработи малко а не веднага ...наистина нз иначе проверих акумулатора и тпс но всичко си е ок има 1 малко прокасала се жичка на тпс но не разбрах как точно да го махна и евентуално отворя за да напахам както си трябва ...ако ли не някакви идеи ?
---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:53 ----------
Първоначално публикувано от Dexer Покажи съобщениеЩе се радвам да се запознаем някой ден и да се видим, ще ми бъде приятно най-накрая да се запозная с някой собственик на колата тиsigpic. It's not what you drive. It's what drives you.
75 Turbo -- Miata MX-5 -- Omega Dual Ram Automatic
Comment
-
Първоначално публикувано от Michelinov Покажи съобщениепроверил сам ги но няма как да е от тях защото като запаля колата работи както трябва,седи си така 10 мин и оттам се започва ...наистина необяснимо е за мен и защо го прави като поработи малко а не веднага ...наистина нз иначе проверих акумулатора и тпс но всичко си е ок има 1 малко прокасала се жичка на тпс но не разбрах как точно да го махна и евентуално отворя за да напахам както си трябва ...ако ли не някакви идеи ?
---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:53 ----------
и на мен ще ми е приятно да се запозная с човека който има 2 турбота от може би 5 в бг ...стига колата да заработи отновоFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
За въпросната жичка мога да кажа, че е така от както съм купил колата. Единствено е оголен единият от трите кабела, там където влиза в ТПС-а, но това не е проблем. Пламка, имам аз едни други предположения, но да не казвам преди да съм сигурен.Last edited by Mapтo; d.m.y г., 01:20.Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92
България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!
Comment
-
Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщениеЗа въпросната жичка мога да кажа, че е така от както съм купил колата. Единствено е оголен единият от труюите кабела, там където влиза в ТПС-а, но това не е проблем. Пламка, имам аз едни други предположения, но да не казвам преди да съм сигурен.Last edited by ne0; d.m.y г., 09:14.
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщениеабе я оправи тая жичка първо. Мурджем не ти го е казал тука така
Comment
Comment