Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за Алфа 75. всичките лампичи за датчиците и светят постоянно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за Алфа 75. всичките лампичи за датчиците и светят постоянно

незнам в кой раздел да питам за алфа 75. ще питам тук.
    на един колега е колата и му светят доста лампички по средата на таблото. спомням си че едното беше за антифриз, за маслото, няква която пишеше стоп и имаше нещо като стоповете все едно светят. бяха около 6-7 лампи. и сигурно 5 от тях постоянно светя, но всичко си е наред. човека е ходил по сервизи и всички дигат ръце. някой има ли си понятие горе доло за какво става въпрос или е нужно да огледам точно кое свети.
    мисля че имаше лампичка която изгасваше като държеше спирачка. и като е пуснеше пак светваше.
    1.9JTD 105+

еми попаднал си където трябва приятелю.това е най нормалното нещо за тоя модел алфа ромео-75 прословута с това.сори да не обидя някой дето нищо не ми свети.е моята е така .всичко си гасне ......ама питатели как стана това......с яко бочкане .та.прословутата наша алфа си страда от лоши проводници-най вече.всичко де е кабел да отива в коша.видях и мислих по въпросът.лош материал или време както искате му казвайте-видях как се захранват почти всички датчици с отделна верига....за да се загасят видях нерви да се изчистят куплунци където и да са скрити....истината е еднна.лош материал на проводницитееееееееее.поне за мен.та гасенето на тия индикациии е труден и изискваш нерви процес.първо се започва от основните маси които са над фаровете....да се стига до куплунци в таблото и квото се сетиш.няма според мен точна рецепта от основнна смяна на ел инсталацията и перфекнто почистване на връзките-но си трябва специалист за това -обикновено нестава със собствени усилияа .често налягане масло се скапва...нали не са на малко години все пак тия колици...чек за стоповете ...-и квото се сетиш друго по таблото-всъщност не е зъдължително да има проблем но си светка.гадно е .дразни.но това е алфа за бога....има си чар.съвет ..да отиде при некой който познава модела.аз се борих 4 дни при това че се и занимавам понякога с дейноста.....ремонт.успех
    75 2.0 т.с 146HP ланча делта 1.6 16 103 HP
    kavasaki zzr-600 100 жребеца
    147 1.9 JTD 115 HP тел.0899 80 80 54

Comment

значи със сигурност ще се кара колата така със светещи лампи.
      абе човека е сигурно на 50 години. работи в завода и си е купил кола понеже е от село и няма рейс, а бърза понеже гледа кози и трябва да се хранят там и да се занимава с тях след работа. ОБАЧЕ! човека е зел алфа понеже го кефи. густо ми прай на душата
      1.9JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
        значи със сигурност ще се кара колата така със светещи лампи.
        абе човека е сигурно на 50 години. работи в завода и си е купил кола понеже е от село и няма рейс, а бърза понеже гледа кози и трябва да се хранят там и да се занимава с тях след работа. ОБАЧЕ! човека е зел алфа понеже го кефи. густо ми прай на душата
        Това е истина колега ,има една кутийка -електронен блок за чек -контрола над капачката на жабката -смених я с нова и всичко спря да свети
        не винаги проблемите са от самите датчици ,въпреки че и течесто дефектират ,лоши контакти и др
        -Аз си мисля нещо, мисля си .
        -А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
        Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!

Comment

ами ще пробвам да ги пръсна с контактен спрей. ако стане стане, ако не ,ме съмнява човека да тръгне по кабелджии да е прави. освен ако е някой който знае как да е направи.
          1.9JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
            незнам в кой раздел да питам за алфа 75. ще питам тук.
            на един колега е колата и му светят доста лампички по средата на таблото. спомням си че едното беше за антифриз, за маслото, няква която пишеше стоп и имаше нещо като стоповете все едно светят. бяха около 6-7 лампи. и сигурно 5 от тях постоянно светя, но всичко си е наред. човека е ходил по сервизи и всички дигат ръце. някой има ли си понятие горе доло за какво става въпрос или е нужно да огледам точно кое свети.
            мисля че имаше лампичка която изгасваше като държеше спирачка. и като е пуснеше пак светваше.
            Има един единствен жичкаджия, в който се кълна - собственика на най-лъскавата 3-литрова Америка - Пиронкио. Той познава отлично тези коли. Това е човекът който може да реши проблема най-безболезнено без излишно да си блъскаме главите и да сменяме части на сляпо.
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

от софия ли е?
              1.9JTD 105+

Comment

Здравей колега.Имам същата -АЛФА 75.Когато я взех аЛФА РОМЕО КОНТРОЛ-а светеше и мигаше като коледна елха.С течение на времето успях да ;угася; половината лампички,разбирай да ги въведа в нормален режим на работа и да отчитат коректно.Планувал съм в скоро време да възстановя нормалния режим на работа на поне още два броя от въпросните лампи.Дори,когато взех колата установи с изненада,че повечето сигални лампи(светодиоди) бяха изрязани.Явно,светейки са ;смущавали; предишния собственик.Това са индикаторни светодиоди и принципно е много важно да работят нормално и да информират за техническото състояние на автомобила в момента .Така,че ако може да опита да върне към нормален режим поне най-важните от тях.Ако не може,твоя прятел да потърси помощ от знаещите във форума или извън него.В упътванията за ремонт и експлоатация на модела има електрически схеми и всеки грамотен електротехник може да ги разчете и при добро желание да му помогне да отстрани проблема,поне отчасти.Дерзание му е майката.Успех.
                Last edited by gkalinov; d.m.y г., 00:15.

Comment

а да . верно че мигаше една червена лампа. ами ще говря с колегата ми да му кажа какво съм понаучил. ако той реши нещо да предприеме ще пиша за помощ от публиката.
                  1.9JTD 105+

Comment

Working...
                  X