Известие

Collapse
No announcement yet.

Разпределителни валове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разпределителни валове

Онзи ден изгубих напразно 2часа и реших да споделя да не се балтави и някой друг. На 75-цата сега нали качих мотор от Жулиета 01655 моя беше 0162.12 .Та стария има вариатор на всмукателния вал.
    Сменях гумички на "новия" и си викам да му сложа вала с вариатора и капака на клапаните от стария обаче НЕ. Профила на гърбиците на двата вала е съвсем различен - този с вариатора е с около 10мм в диаметър по-голям.Всичко друго е същото - слагаш стягаш и не може да превърти.
    75 2,0 '85
    75 2,0 TS
    Corsa A 1,4
    Corsa A 1,6 GSI

Валовете са други - ДА. Тези на Джулиетата като мериш гърбицата с шублер са около 36 мм в зависимост колко са износени. Като сложиш "дебелия вал" гърбиците опират в повърхнината където ляга гърнитурата на капака от към свещите. На 75 са към 45 мм. Дори и да ... направиш ... така че гърбицата да не опира в главата не знам до колко ще се сплеска пружината на клапана и какво ще се случи по надолу.
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

аз съм копал главата на фреза за да влезнат по големите валове за пружините не е проблем но главата тряя се свали а доколкото знам колегата не е фен на тая операция

Comment

Не е фен ли? Ще видим тая работа . Кога ли най-накрая ще стигна и до Сандански...
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
          аз съм копал главата на фреза за да влезнат по големите валове за пружините не е проблем но главата тряя се свали а доколкото знам колегата не е фен на тая операция
          Би ли споделил резултатите
          И дали това се е отразило на разхода на гориво и на живота на двигателя

Comment

Първоначално публикувано от VOLUMAX
            Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
            Би ли споделил резултатите
            И дали това се е отразило на разхода на гориво и на живота на двигателя
            бих ти изтрил мнението ако питаш ама...

Comment

Working...
            X