Известие

Collapse
No announcement yet.

Информация за DCOE

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Информация за DCOE

Колеги имам нужда от помощ

криво ляво новия мотор е факт , но имам сериозни проблеми с настройката на двата Вебера

Бихте ли споделии информация, книжки всичко което би ми помогнало като материал да се самообуча как да процедирам...

съответно имате ли майстор който е специалист и може да помогне също

АЛЕКС!!! Ама вземи си чети тя личните съобщениия Ама много ти се мОлА!
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Re: Информация за DCOE

Първоначално публикувано от alexma3x
      Колеги имам нужда от помощ

криво ляво новия мотор е факт , но имам сериозни проблеми с настройката на двата Вебера
      Що първо не почнеш да събираш информация за регулиране на клапани , затягане на разни болтчета и гайки пък Weber-ите ги остави за по после в проекта си за настройка

Comment

VOLUMAX, мотора на Алекс е "Ладов" с поставени двойни карбуратори Имах си аз точно той да не знае на изуст луфтовете на клапаните и т.н. За това основно има нужда от помощ за карбовете.
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci
          VOLUMAX, мотора на Алекс е "Ладов" с поставени двойни карбуратори Имах си аз точно той да не знае на изуст луфтовете на клапаните и т.н. За това основно има нужда от помощ за карбовете.
          венцо мисля 4е волумакс мноо добре знае за кво стаа дума и изказването му е на 100% сериозно и аз го подкрепям дори не може да се биеш у гърдите 4е си праиш сам ево лада и т.н. а да пускаш подобна тема щом може да си напраи мотор начи е маистор и не го бърка да го и настрои тоя мотор

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
            Първоначално публикувано от Venci
            венцо мисля 4е волумакс мноо добре знае за кво стаа дума и изказването му е на 100% сериозно и аз го подкрепям дори не може да се биеш у гърдите 4е си праиш сам ево лада и т.н. а да пускаш подобна тема щом може да си напраи мотор начи е маистор и не го бърка да го и настрои тоя мотор
            След като е помолил за помощ значи го бърка.И не виждам защо се пените един друг, вместо да помогнете на човека.Ако не можете поне не се заяждайте!

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

аз информация за тези неща имам и съм наясно с повечето...въпроса е че правя такива работи които не ги пише по-книгите, няма данни за тях и всеки се прави на велик не казва, евала му правя на Шишко,че ми помага и с информация и физически...но пак повтарям това което го правя не го пише по книгите, а и малкото материали писани за тунинг на двигатели /ладови/ не навлизат в детайли, които са важни за мен...

не разбирам защо така ми се нахвърляте просто помолих са помощ, нито съм ви карал насила нито нищо...

да бия се в гърдите, че правя ево лада защото само аз знам какво ми коства това и как го постигам - и се гордея с това...защото наистина се уча и я правя за разлика от стотици пишещи всезнайковци по форумите

вас специално момчета ви уважавам именно за това което сте правили и правите, но нека уважението е взаимно - може да не съм постигнал колкото вас, но това незначи че труда и усилията ми са вятър работа...

Comment

тези карбуратори са нещо ново за мен дали съм майстор или не - не важно в случая - никой не се ражда знаещ всичко

целия проблем е не толкова с настройката и синхрона на карбовете, а с това че въпреки регулирането на пластинката за поплавъковите камери единия карб тече през гарнитурата където контактува с колекторите, незнам какво да правя още ли да регулирам нивото или да търся начин да измеря и намалям налягането след бенз помпа.

правих какво ли не синхронизирах двата карбуратора /имам уреда/, променях няколко пъти настройката на винтовете за празен ход
                колата работи прилично, но проблема с теча си остава

отделнно в часта с стартовата с-ма пак сълзи бензин, гарнитурите изглеждат наред, но и да исках да купя нови няма, няма и от къде да закупя жигльори - взех назаем едни по малки горивни също проблема с теча си остава

Comment

не се отказваи само има още доста път да минеш доде се получат нещата и никои не ти се нахвърля всичко което ти е написано от мен и волумакс е истината така че няма място за сърдене

Comment

нито се сърдя нито съм тръгнал да се отказвам, просто имах конкретно питане и очаквах конкретни отговори... а получих...

Comment

нито се сърдя нито съм тръгнал да се отказвам, просто имах конкретно питане и очаквах конкретни отговори... а получих...
                      толкова ти стига засега ако искаш още лесно е

Comment

отделнно в часта с стартовата с-ма пак сълзи бензин, гарнитурите изглеждат наред, но и да исках да купя нови няма, няма и от къде да закупя жигльори - взех назаем едни по малки горивни също проблема с теча си остава
                        Колега, пробвай да си изрежеш гарнитури от някой сходен материал.Продават се такива плоскости във всяка железария или просто попитай някой твой познат, който работи в производствен цех.
                        Налагаш отгоре старата гарнитура и режеш по нея!

Успех с начинанието!

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
                        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

в краен случай хартиена гарнитурка със червено силиконче ... малко лайняна работа но понякога спасява положението

Comment

Първоначално публикувано от V_G_Z
                            в краен случай хартиена гарнитурка със червено силиконче ... малко лайняна работа но понякога спасява положението
                            Е и ти му даде акъл та маааани ... Най-добре е колегата да си намери по-дебеличък клингерит, или азбестово тънко платно, да заравни лягащите плочи и да реже здраво. Правил съм го на карбуратори на японка и се получи.
                            ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                            ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                            Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                            Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Ако сте послушни ще ви кажа откъде да си купите клингерит на метър
                              Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                              X