Известие

Collapse
No announcement yet.

Малко помощ за Алфа 75

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Малко помощ за Алфа 75

Колеги от известно време се каня да пусна една тема и да питам къде да отида да стегна 75цата. Купихме я с едни приятели с идеята да си я правиме и да и серадваме но това се оказа доста трудно. Просто няма части. Искаме и мотора да и смениме по възможност с шестак но това ще бъде по нататък поради финансови причини. Та казаха ни, че сегашната 2.0 е за пълен основен ремонт. Един от цилиндрите от време на време спира щото се цапа свеща с масло. Трябва да я махаш слагаш пак и се оправя. Няма дастатъчно мощност определено дори когато работи на 4 цилиндъра. Трябва да се направи настройка на карбураторите. Но най-трагичното нещо, всъщност това, което извади колата от движение е, че се прецака съединителя. Най-вероятно е от помпата, защото натискаш педала той просто хлътва и се движи супер леко - предавки да се превключват е абсурт. Какво друго - ръжда почти няма това не е проблем засега но всички маркучи и кабели по и около двигателя са за смяна - буквално са изгнили. Интересува ме има ли някъде сервиз където да я закараме да я правят и където да ни намерят части - това е основният проблем. За жалост имам само тая снимка ако мога ще кача и още на двигателя и т.н.

---------- Post added at 15:46 ---------- Previous post was at 15:43 ----------

Алфа ромео 75 2.0
    Алфа ромео 147 facelift 1.6 T.S.
    Алфа ромео 159 2.4 JTDm

части за сега все още има .от къде си колега ? -----много лачена таз 75!!
    алфа 75 1.8 карбове

Comment

От софия сме и наистина е доста запазена от вън почти няма ръжда нито по праговете нито по калниците като се има предвид, че е 1986 г.
      Алфа ромео 75 2.0
      Алфа ромео 159 2.4 JTDm

Comment

Има няколко места, където ще ти свършат работа. Аз също мога да помогна. Това със съединителя почти със сигурност е горната помпа. Съвсем скоро лекувах на другаря pla_y_man бамбината от същата болест.
        Най-добрият вариант е с нова помпа. Питай pla_y_man или delltata как зная
        Карбураторите, също знам кой ще ги направи - колегата Данчо, но преди всякакъв реглаж трябва да се оцени състоянието на гумените тампони към главата.
        Можем да говорим с часове за тези коли....
        Ако имаш желание ела на някоя от сектантските вечерни сбирки на алфистите-класици, които си организираме веднъж седмично
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Е най- после да си видя бившата, по едно време се бях отчаял и си помислих че сте се отказали да я карате. Карбовете наистина бяха за едно добро настройване. Какво стана с регистрацията успяхте ли?
          Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
          LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
          Alfa 75 2.0
          EX

Comment

Бате, регистрацията ше я оправиме проблема е че точно като я взехме удари кризата и нямаме възможност да я правиме и сега събираме инфо скоро да я почваме досега си я съхранявахме. Къде и кога са тези срещи да минеме и да си пегевориме за ремонти цени и таки работи благодаря ви много предварително.
            Алфа ромео 75 2.0
            Алфа ромео 159 2.4 JTDm

Comment

айде давай да я съживиме тая ...павликенска кола ...бивша ..сегашна ..без със регистрация...ще я оправим....а венци е царят на горните помпи.. и аз ще се радвам да помогна с нещо ..изглежда добре 75 цата.ама плаче...не всъщност реве за бели мигачи..
              75 2.0 т.с 146HP ланча делта 1.6 16 103 HP
              kavasaki zzr-600 100 жребеца
              147 1.9 JTD 115 HP тел.0899 80 80 54

Comment

Първоначално публикувано от dellltata Покажи съобщение
                айде давай да я съживиме тая ...павликенска кола ...бивша ..сегашна ..без със регистрация...ще я оправим....а венци е царят на горните помпи.. и аз ще се радвам да помогна с нещо ..изглежда добре 75 цата.ама плаче...не всъщност реве за бели мигачи..
                Мда, и ако може всичко което е било тъмно-сив матов металик (имам предвид лайсни, огледала, дръжки на врати) да си стане пак каквото е било.
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Така е наистина изглежда малко неестествено така както е боядисана сега ама то тва ще е накрая.
                  Алфа ромео 75 2.0
                  Алфа ромео 159 2.4 JTDm

Comment

Срещите ги организирам най-често аз веднъж към края седмицата. Мястото и часа уточняваме по телефона, поради сектантски съображения. Който иска да прати телефон на лични
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                    X