Известие

Collapse
No announcement yet.

Привет на всички

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Привет на всички

Привет. Първо да ви дам малко информация за мен, за автомобила и за болния проблем. Казвам се Бойко Иванов и съм от София. От половин година притежавам Алфа Жулиета 1.6 (1982 година мисля че е произведена). А сега за проблема!!!
    Имам проблем със скоростите. На ниски и високи обороти при превключване от първа на втора скорост се получава едно прекрасно и звучно хъркане. Малко по добре е от втора на трета. В обратен ред е почти невъзможно. Всичко става само с изравняване на оборотите.
    Скоростната кутия съм я отварял и всички синхронизатори и сякакви екстри към тях са здрави (не е първата кутия която отварям). Така че дайте някакви идеи от какво може да се получава това нещо.
    Всякаква информация ще ми е от полза. Благодаря предварително!
    Aifa Julieta 1.6

Така както го описваш или муфите са замазани или синхронизаторите са заминали - просто няма от какво друго да е освен ако няма зверски луфтове на лагерите в скоростите, или не ти е разбит механизма за превключване
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

така както го описваш всичко е наред тея алфи са така аааа и пак отваряи тая кутия явно те е измамила нещо

Comment

Я преди да отваряш огледай лостовата система и приводите, пък няма да навреди да провериш как отделя съединителя !
        пред Админите... със сапун !

Comment

Първоначално публикувано от jamie
          Я преди да отваряш огледай лостовата система и приводите, пък няма да навреди да провериш как отделя съединителя !
          това се едно се давиш и се ловиш за сламка

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
            Баш

Comment

за ремонт е със гледане не става

Comment

до тук само Jamiе ми дава някаква насока(споменах че съмнаясно със скоросните кутии). Получава се някакво увличане на синхроните но не мога да си го обясна от каде
                Aifa Julieta 1.6

Comment

подбити са ти зъбите на синхроните и муфите
                  Alfa Romeo 75 24V

Comment

те ако са подбити зъбите на муфата и скороста няма да хърка а трудно ще влизат скоростите ... почти гаранция синхронизаторите са здали багажа ...аз незнам колегата как е преценил че са в ред с гледане ?

Comment

Синхроните са като нови- 100%гаранция. Просто на 2 и 3 имам чувство че варвят по стегнато от другите. На студена кола при палене при изключени скорости се опитва да тръгне. Има някакво стягане
                      Aifa Julieta 1.6

Comment

Да не си сипал грес в скоростите бе ????

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
                          Имах същото хъркане, само че при мен беше и леко изместен лоста в ляво. Опираше в седалката кат вклювах 2-ра. Притегнах и ги регулирах, също сипах ново масло и нямам проблеми. Недейте го плаши със синхронизатори, муфи и зъбчатки веднага
                          ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                          ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                          Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                          Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Илчо тои маистор се опраи ве споко знае кутии мутии всичко ма не е от там те са здрави а па хъркат ха сега де

Comment

па да фърли и еди боб кат не става с гледане пробай с врачуване

Comment

Working...
                              X