Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 75 3.0 24V - Марта

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Знам че си го знаеш,но Марта е уникална.Браво.
    Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
      Има ли замервания на ускорение, 0-200 примерно ?
      Не съм мерил нищо. Единствено преди година я мериха колко тежи на предна и задна ос, беше 645 кг на 525 кг.

Благодаря на всички за добрите думи
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
        Не съм мерил нищо. Единствено преди година я мериха колко тежи на предна и задна ос, беше 645 кг на 525 кг.

Благодаря на всички за добрите думи
        Поне с други 75ци не си ли я мерил Венцо.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
          Поне с други 75ци не си ли я мерил Венцо.
          Батка, освен с теб, с друг не съм я "мерил". Често пъти попадам в светофарни закачки, но те са неизбежни.
          Нямам и желание за мерене. Колата ме кефи така и въобще не ме вълнува кой е по-бавен или по-бърз от мен.
          Все пак догодина преди и след ремап ще се ходи на дино.
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Ей ги бре летящи 75ци хихихи.
            http://www.youtube.com/watch?v=1vVPE...N8uvFxbHYZkZww
            http://www.youtube.com/watch?v=XYVsS...N8uvFxbHYZkZww
            http://www.youtube.com/watch?v=axEMA...N8uvFxbHYZkZww
            от преди 6 месеца, ма се дава газзззззз.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
              Ей ги бре летящи 75ци хихихи.
              http://www.youtube.com/watch?v=1vVPE...N8uvFxbHYZkZww
              http://www.youtube.com/watch?v=XYVsS...N8uvFxbHYZkZww
              http://www.youtube.com/watch?v=axEMA...N8uvFxbHYZkZww
              от преди 6 месеца, ма се дава газзззззз.
              Ей това го бях забравил . Тук съм оператор. Моята кола беше на бояджия тогава.
              Alfa Romeo 75 24V

Comment

Като търсих джанти за моята ,кола попаднах на тези ,и ако не бях намерил ,мислих да сложа главини от ГТВ с 5 болта ,ма после намерих 4х98 и всичко заспа,та ако имаш интерес ето линк.http://annunci.ebay.it/annunci/ricam...ev-17/41541734
                155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Сверява я с други марки малко той...

Comment

Пристигна новото казанче на антифриз, плюс едно за приятел. Благодарности на ТиН кар!
                    Attached Files
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Вчера и днес поработих по предното окачване. Монтирах други долни носачи с полиамидни втулки. Очаквам новия материал да втвърди возията и поведението.

Най-накрая след повече от година ходене по мъките монтирах прословутите шарнири за надлъжния наклон.
                      Те заместват ето това.

В същност и на снимката съм с тампони различни от оригиналните, но те просто не се издържат. Току-що монтирани вече са се разжлембили и горните носачи се веят като прани гащи.

Ииии вече съм с тези. Това си е сбъдната мечта. Мисля, че ако не първата, то една от първите теми, които съм започвал в този форум беше точно за тази модификация.
                      Таааа 10 години по-късно вече имаме победа.

Няма да коментирам, колко невъзможно е да се закупят тези шарнири в България.
                      Борих се половин ден безмилостно и жестоко, за да ги монтирам и предпочитам да не се сещам скоро за това.

Аааа да, сложих и едни предни амортисьори модел - изпитателен. Дано да оправдаят очакванията ми, защото нещо не ме грабва Кони-то.
                      На ред идват дебелите полуоски и някои други скрити жокери по задницата.
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Още два ползотворни дни.
                        Дългоочакваното предно каре за кардана дойде още миналата седмица благодарение на добър приятел. Явно съм станал "мастър" защото за под час го монтирах и то по трудния начин. Старото... беше много зле.

Направих и една лека ревизия на кутията.

Хвърлих едно око на съединителя. Има още малко хляб в него.

Монтирах усилени тампони на кутията. Разпробил съм ги и съм сложил по един винт в тях.

Пипнах и избирача. Монтирах му разни байосани части, дано да изкарат. Малко ме съмнява де...

Дойде ред на задните дискове и полуоски. До сега карах с малките още от 1.8 двигателя. Нямах проблеми с тях, но все ги мисля. "Новите" са доста по-тежки, но имах и хубави дискове.

Сложих нови задни накладки, други задни амортисьори, направих промивка на скоростите, гооОООООривеннн филтър също нов
                        Междувременно БалкАнтон мина на визитация с една хубава девойка

Направих ГО още сутринта и вече сме в играта.
                        Аааа и между другото... много съм хепи, нищо, че се изгърчих
                        Alfa Romeo 75 24V

Comment

опсс балкантон винаги е с хубави девойки..венцо.
                          много работа си свършил-евалата.супер е когато всичко е в ред ....остава само бенз в резервуара ....... и си ти .
                          75 2.0 т.с 146HP ланча делта 1.6 16 103 HP
                          kavasaki zzr-600 100 жребеца
                          147 1.9 JTD 115 HP тел.0899 80 80 54

Comment

Аз продължавам
                            При последните интервенции миналата седмица забелязах, че задния тампон на скоростите е провиснал.

Бръкнах в неприкосновените запаси и извадих един нов. За щастие този пожела да излезе на място сравнително лесно, естествено не без специализираните ми доводи.

И готово

Регулирах хлабините на предните главини.
                            Ииии дойде ред на маслото. Поръчах на колегите нужното количество флуиди...

Ммм да. Не съм сгрешил и не са ми доставили масло за две смени. Това са ДЕСЕТ литра Селения Рейсинг 10W60 и два литра хидравлично масло. Картерът ми е дооста обемист.
                            Хидравличното масло не ми стигна време и нерви за него, защото искам и да промия системата.
                            Тези дни ще сменя спирачната течност, че и тя е вече на повече от година.
                            Alfa Romeo 75 24V

Comment

И моя тампон на актуалния проект е в същото състояние и предстои смяна. А с тия флуиди си направо "директор на водопад"...яко се леят при теб и неспирно... Са на година и малко да сменяш спирачна течност...
                              И с това количество масло в картера, виж като влизаш в Гърция тия дни, да си извадил разрешително за износ на нефтопродукти...

Comment

Флуидите подменям само веднъж в годината. Няма безконтролно изливане. Колкото до спирачната течност като човек, който вижда какво излиза при рутинно обезвъздушаване. Няма сила, която би ме накарала да си спестя този 1 литър течност.
                                Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                                X