Известие

Collapse
No announcement yet.

75 за всекидневно каране?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 75 за всекидневно каране?

Здравейте, Алфисти!
    От доста време искам да се сдобия с 75-ца, но това са си коли на годинки и не всичко за тях се намира в близкия магазин за авточасти. Въпроса ми е до колко тази кола може да се използва за всекидневна употреба? Интересува ме какво мога да очаквам като поддръжка ако минавам 9500-10000км на година. Защото четейки темите на другите колеги във форума оставам с впечатлението, че техните са събота и неделя.

Винаги е въпрос на това колко си луд и до колко ще я пазиш. Говоря за тип на каране и напъване но все си мисля че една стара кола ако се кара ежедневка никога няма да постигнеш всичко да и е във ред. Все има нещо което излиза , но не трябва да се отчайваш.
    155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Проблема е че за мен дупки по пътищата не съществуват през по-големите само стягам ченето да не паднат пломбите

Comment

Две 75-ци за ежедневно каране стават.Една не може - имаче ще ходих пеш доста често.Аз имам една дизел и една газ-бензин и 2 донора.Всичко зависи колко запазена е колата която ще вземеш.
        75 2,0 '85
        75 2,0 TS
        Corsa A 1,4
        Corsa A 1,6 GSI

Comment

Аз си карам всеки ден моята , но влезе ли в сервиз стои със седмици ,поради трудното намиране на някои части и самите особености на модела . Ако се поддържа при хора които имат представа от колата няма проблем !
          ALFA ROMEO 75 2.0 ts
          sigpic
          Нещо което работи - не се пипа!

Comment

Стига сте плашили и разубеждавали колегата.
            АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
            FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Аз също искам 75-ца даже съм намерил една тук в Петрич с V6 мотор,но ще я взема за пълно реставриране и за кеф през уикендите.
              П.С колата е свалена от регистрация и как стоят нещата в този случей?

Comment

Повече от 10г карам весекидневно 75-ца,всичко зависи колко си луд,както каза колегата,та начини винаги има.
                75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
                75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
                75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
                75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

Аз съм имал 2 75 като първата ми беше временно ежедневка, а втората си беше такава до последно.Ще ти го кажа така - баща ми няма как да кара такава кола. За мен нямаше проблеми.
                  sigpic. It's not what you drive. It's what drives you.

75 Turbo -- Miata MX-5 -- Omega Dual Ram Automatic

Comment

Основният въпрос е какво ще вземеш.
                    Ако намериш читава кола, нормална поддръжка ще ти е достатъчна. Читави 75ци тук обаче за продажба не са често срещани, а ако намериш цената няма да е 1000лв.

Особени моменти са ръждата, карета на кардана, втулки на предните носачи, синхронизатори на скоростната кутия.

Основните части се намират, не е невъзможно. Също можеш да разчиташ и на всички участници във подфорума тук с такива каляски

Ако ще караш на бензин, 2.0ТС е добър избор харчи добре и върви добре.

Имал съм 1.8 и на мен не ми стигаше като вървеж.

За газ не знам, вероятно стават.

Ако си допаднете с колата ще имаш много весели и не толкова весели моменти

Успех!
                    2 x 75TS / 75TS / 75 1.8ie / Berlina 1750 / 90v6 / 75v6 / 75 1.8carb

Comment

Аз съм употребявал за ежедневна кола две 75ци, две 90ки, 33ка и Джулиета. Смея да твърдя, че съм много голям фен. Но стигнах до извода, че 75та трябва да бъде колата която ме чака в гаража, а в ежедневието да ползвам по-съвременно комби с което да си пренасям всички гуми, джанти, скоростни кутии, дори и двигатели.
                      75 е колата която ми носи удоволствие, но трябва да имам друга по-функционална за работен кон.
                      Ти, колега Йорданчо, защо си решил 75 да ти е ежедневка и колко пари си готов да дадеш за такава?
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
                        Аз съм употребявал за ежедневна кола две 75ци, две 90ки, 33ка и Джулиета. Смея да твърдя, че съм много голям фен. Но стигнах до извода, че 75та трябва да бъде колата която ме чака в гаража, а в ежедневието да ползвам по-съвременно комби с което да си пренасям всички гуми, джанти, скоростни кутии, дори и двигатели.
                        75 е колата която ми носи удоволствие, но трябва да имам друга по-функционална за работен кон.
                        Ти, колега Йорданчо, защо си решил 75 да ти е ежедневка и колко пари си готов да дадеш за такава?
                        Венка ти си влациии,психопат.
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от Yordancho Покажи съобщение
                          Здравейте, Алфисти!
                          От доста време искам да се сдобия с 75-ца, но това са си коли на годинки и не всичко за тях се намира в близкия магазин за авточасти. Въпроса ми е до колко тази кола може да се използва за всекидневна употреба? Интересува ме какво мога да очаквам като поддръжка ако минавам 9500-10000км на година. Защото четейки темите на другите колеги във форума оставам с впечатлението, че техните са събота и неделя.
                          Карал ли си такава кола досега?
                          И имаш ли самоконтрол да я караш внимателно и тържествено-ако е така очаквай до 1000 лв за тези километри които си написал,но само ,ако купиш читав екземпляр.
                          НО скочиш ли в джаза и започнеш да я юркаш,първо се сгоди със сестрата на майстора който ще я потяга,ако няма сестра -направо с него.
                          Неслучайно в този форум често се използва един лаф-КЕФ ЦЕНА НЯМА.

Comment

От няколко месеца моята отново ми стана ежедневна кола,понеже сестра ми изкара книжка и и дадох Кромата.Откакто имам автомобила не съм имал сериозни проблеми,но аз и не я юркам,обичам да си пазя.Предишната ми Джулиета съм я карал всеки ден 6 години,също нищо сериозно,но изгни тотално...

Comment

Тези коли са като живи същества. Често пъти като ме ядоса затварям вратата на гаража и чакам една седмица да ми мине. Въпреки всичко няма такъв кеф. Преди малко пак бях в драма с какво да ходя събота сутрин на работа, но довечера съм и намислил нещо.
                              Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                              X