Известие

Collapse
No announcement yet.

Избирам говорители!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Избирам говорители!

Искам да помоля за съвет, какви говорители да си купя за вратите на Грандето
    Искам много качествени говорители и не държа на силен звук - условието е да бъдат две двукомпонентни системи, като на предните врати долу би трябвало да се съберат 16см. говорители, а на задните 13см. Пищялките не знам, дали ще се съберат на оригиналното място, но не е проблем да се монтират и другаде. Усилватели, туби и тем-подобни не мисля да слагам, за това искам говорителите да са възможно най-качествените за парите, които съм отделил - 500-600лв.
    sigpic

а защо не си сложиш елипси на кората отзад - все пак ще ти се подобри доста звука от колкото с тези 13-ки отзад
    говорителите ще минават ли през усилвател или не ?- по добрия вариянт е да минат - разликата ще е доста голяма
    alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Поради няколко причини не искам да монтирам говорители на кората, колега - става по-грозно, ще започне да тропа, трябва да режа кората и ако един ден продам колата не мога да си ги сваля, защото ще останат дупки, виждат се и може да ми ги откраднат понеже си държа колата пред блока
      А с усилватели просто не ми се занимава - търся качество, а не сила
      sigpic

Comment

бате без усилвател трябва да си наясно че няма да получиш кой зане какво качество - плеърите имат чисто по 17 - 19 вата на канал - съответно трябва да си подбереш говорителите по него , които с такава малка мощост няма да засвирят перфектно
        пробвай с хертц дейзи серия за 16-ките и енерджи за 13-ките
        ако искаш нещо по- качественно лично мой съвет е длс 16-ки и фокал 13-ки - само че 13-ките да са по читави - да не са от най ниската сетрия
        презумцията е задната линия да е по- силна (и за това ти предложих елипсиотзад)за да можеш да направиш качественна сцена в предната част на автомобила - стигнат ли кохерентно всички говорители до ухото ти и напаснати ли са по честота - ще извадиш дост приличен звук
        alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Куку има много модели.
          Кажи ми предпочитани фирми дали имаш, защото имам няколко неща предвид.
          Искаш ли усилвател за преднанта линия. Може да се вземе малък усилвател и да се монтира под жабката и няма и да се вижда и ще е полезно.
          www.facebook.com/workshox

Comment

Нямам никакви предпочитания за марки, просто искам възможно най-качествените говорители за парите, които бих похарчил - 500лв.
            С усилватели категорично не ми се занимава
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
              Нямам никакви предпочитания за марки, просто искам възможно най-качествените говорители за парите, които бих похарчил - 500лв.
              С усилватели категорично не ми се занимава
              Aко похарчиш 120 за усилвател и останалото за колони не е лош вариант.
              Макар , че ти не търсиш сила на звука, ако сложиш добри колони и плеърчето е добро може да вадиш качествен звук и без усилвател.

Ама слушай Шокси - той ги разбира тия хави
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

а какво е плеърчето ?

Comment

Кuku дори и 1000лв за говорители да хвърлиш без усилвател няма да усетиш голяма разлика.

По принцип в момента най-акуалното, което се прави навсякъде е много силна предна линия и яки басове отзад и това е. Ти искаш друго знам.
                  Затова пак ти казвам да обмислиш варианта с колони за около 300лв и усилвател за около 150 и още към 100-150лв инсталация.
                  Усилвателя ще е скрит и само ти ще си го знаеш къде е.

Иначе ако не искаш усилвател, не е нужно да кипуваш невероятни говорители.

Като се прибера в нас ще ти пусна няколко варината на лични да ги видиш.

Comment

Плеъра е оригиналния, но той никога няма да бъде сменен, за нищо на света, защото е с МР3, защото е по-голям от нормалните и трябва периферия, която загрозява, защото е свързан с бутоните на волана, защото е свързан с дисплея на таблото
                    Шокси, единственото нещо което искам е говорителите да не ми плякат и да не ми гъгнат, като усиля музиката - кажи ми как да го постигна само с говорители, без други джунджории
                    sigpic

Comment

Ok
                      Ще ти пусна няколко неща довечера на лични.
                      Само кажи дали искаш компонентни системи или само среди. Имай предвид, че на хубавите компонентни системи пищялката е значително по-голяма от твоята оригинална. Не винаги може да се сложи в гнездото, което имаш ти.

Comment

Предпочитам да не дупча корите, но ако се наложи
                        Вече се замислям наистина и за говорители на задната кора - в крайна сметка хем давам пари, хем се лишавам от удоволствието...
                        Оффф, не знам и аз, като някаква госпожица съм
                        sigpic

Comment

то нали занеш - пляскането и гъгненето може и да не ти се оправи със смяна на говорителите ..........

Comment

Тогава вече ще си взема усилвател или там каквото ми трябва
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
                              Тогава вече ще си взема усилвател или там каквото ми трябва
                              Искам само да те насоча към фирмата Hertz, чийто говорители са известни с чистия си звук, отколкото постигането на някаква номинална мощност. Повечето хора имат добро мнение за тях и цените им са горе-долу народни
                              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Working...
                              X