Известие

Collapse
No announcement yet.

оригинални говорители и аудио в Алфа 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• оригинални говорители и аудио в Алфа 146

Здравейте,
    Предварително се извинявам, ако отговора на този въпрос вече е публикуван, а аз не съм успял да го намеря. Потръсих преди да пиша
    Та - има ли някои представа какви са оригиналните говорители и аудио система в Алфа 146. Купих си една (страхотна, между другото) 146-ца, нов внос от Италия преди месец, но естествено тя е "обезкостена" и единствено мога да премеря какъв размер са говорителите. Също съм виждал оригиналните касетофони в тези коли и знам че са марка Blaupunkt, но нищо повече. Поназнайвам това онова в областта на тонрежисурата и така като гледам ще да е трудно да направя нещо, което да звучи поне толкова добре колкото оригиналното аудио в колата - все пак хората са ги смятали тия неща.
    Ше съм благодарен, ако някои може да ми даде марките и моделите (а ако може и някаква допълнителна техническа характеристика) на оригиналното аудио оборудване.
    Алфа Ромео 146 1.3 16v

За около 350лв с все плейъра можеш да си спретнеш около 16 пъти по-добро аудио от оригиналното.Не знам какво точно поназнайваш, но оригиналното аудио в такова чудо изобщо не е нещо особено

Иначе, ако все пак държиш, мога да изровя оригиналните говорители на моята и да ти кажа какви са.
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Благодаря за бързия отговор. Като цяло не ми трябва нещо кои-знае какво, но какво препоръчваш - какво включват тези 350 лв. Иначе би било супер, ако можеш да изровиш оригиналните като ориентир, но само ако не ти представлява проблем! Не искам да те ангажирам, не е толкова важно.
      Алфа Ромео 146 1.3 16v

Comment

Ми аз бих направил следното:

Намирам си един читав плейър на старо в гаранция за около 120тина лв.И един двуканален усилвател за още 60тина.Дотук 180.С останалите 150лв си купувам едни елипси за в кората (аз съм с блаупункт отзад THx 693, и свирят много.Те са 90лв.Останалите 60 купувам някакви 13ки(Май толкова са на 146) за отпред и работата заспива.Това, разбира се са цени без монтажа и кабелите за усилвателя, които не са евтини.Другия вариант е да изпуснеш момента с усилвателя и просто да сложиш хубави говорители на мястото на старите с един хубав плейър.И в двата случая резултата ще е в пъти по-добро аудио от оригиналното.
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

на предните врати говорителите са 165 мм - най добре да е компонентна система , като разделите високочестотния говорител от средночестотния , доста по - добре се получава звученето

за отзад - възможноста е да се сложат елипси на кората на багажника или на оригиналните местаа (задните врати )
          ако решите да отрежете кората -предварително си подгответе парче MDF,което да стане като преходник(подложка на говорителя )-по този начин ще премахнете гадното скрибуцане и друнчене на кората и звука ще стане доста добре , но ако не ви се реже кора остават ригиналните места на говорителите , които пак са 165мм , но правите лек компромис с качеството .
          alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Аз си купих мп3 и говорители за оригиналните места 4 бр.Пайнер комплект всичко за около 300лв и съм много доволен от качеството.
            Ще ти пусна и снимки на кутиите да се орентираш ако искаш.

И само яко жица се пуска
            Last edited by tonov; d.m.y г., 13:01.
            146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Много яка идея е това с говорителите на Пайниър, защото аз имам един усилвател от същата марка - 2х40, което е напълно достатъчно за нуждите ми. Ползвам го вкъщи, но тъкмо ще си купя нов Ако обичаш, постни снимки на кутиите да попрочета по темата.
              Аз като цяло държа да са на оригиналните места, не ме кефи идеята да си дупча кората на багажника - винаги ми се е струвало грозно, а и не смятам че се губи много от качеството на звука - багажника има огромен обем в сравнение с вратите, а и там няма какво да резонира. Ще четем още де
              Алфа Ромео 146 1.3 16v

Comment

винаги ми се е струвало грозно,-(въпрос на вкус )
                а и не смятам че се губи много от качеството на звука багажника има огромен обем в сравнение с вратите-( е то точно за това говорителите ,които се слагатна кората са с доста голяма междина ----говорителите изискват доста голям обем -демек ,че са фриеърни )
                а и там няма какво да резонира.- сигурен ли си
                alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Аз като цяло държа да са на оригиналните места, не ме кефи идеята да си дупча кората на багажника - винаги ми се е струвало грозно

Прав си и аз мисля така ще ти снимам и капаците които съм сложил на мястото на оригиналните

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov
                    винаги ми се е струвало грозно,-(въпрос на вкус )
                    а и не смятам че се губи много от качеството на звука багажника има огромен обем в сравнение с вратите-( е то точно за това говорителите ,които се слагатна кората са с доста голяма междина ----говорителите изискват доста голям обем -демек ,че са фриеърни )
                    а и там няма какво да резонира.- сигурен ли си
                    Съжалявам, признавам, че не съм много компетентен по темата с аудиото за кола. Не ме съди толкова строго
                    Алфа Ромео 146 1.3 16v

Comment

аз не съдя никого - няма и за какво просто се опитвам да бъда полезен със всичко което знам и мога , а в тази свера знам някои работи

Comment

ето това е

Comment

Най-напред съжалявам за закъснението на отговора - нямах възможност да отговоря по-рано. Все пак почти веднага свалих снимките ти и съм ти много благодарен! Поразгледах и смятам, че избора е много добър. Мился, че скоро и аз ще се сдобия със същия звук! Много се запалих. Още веднъж - благодаря много за бързия отговор.
                          Алфа Ромео 146 1.3 16v

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov Покажи съобщение
                            на предните врати говорителите са 165 мм - най добре да е компонентна система , като разделите високочестотния говорител от средночестотния , доста по - добре се получава звученето

за отзад - възможноста е да се сложат елипси на кората на багажника или на оригиналните местаа (задните врати )
                            ако решите да отрежете кората -предварително си подгответе парче MDF,което да стане като преходник(подложка на говорителя )-по този начин ще премахнете гадното скрибуцане и друнчене на кората и звука ще стане доста добре , но ако не ви се реже кора остават ригиналните места на говорителите , които пак са 165мм , но правите лек компромис с качеството .
                            А колега мога ли да попитам какво е това парче MDF,малко повече инфо плс!

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Първоначално публикувано от d1lian Покажи съобщение
                              А колега мога ли да попитам какво е това парче MDF,малко повече инфо плс!
                              МДФ иначе казано талашит Почти де. Използва се за кухненско обзавеждане примерно.
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                              X