Известие

Collapse
No announcement yet.

Дайте малко съвети за тая джаджа...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дайте малко съвети за тая джаджа...

.....значи една аверче се връща от Ингланд, и може да ми вземе за около 100 лв - (125 лв с кабелите), ей тоя усилвател......интересува ме заслужава ли си, това само към бас каса ли се вързва, или и към останалите колони, изобщо каква работа мое да ми свърши - мислех за малко ъпгрейд на музиката поне в едната кола, имам някакви фешън колони дето взех от една "англичанка" с пищялки към тях даже, но нямам суб.....както и да е.....
    Съвети и мнения....
    http://www.theloudest.co.uk/?section...product_id=104
    http://cgi.ebay.co.uk/3000w-Car-Ampl...item439be27d52
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    .....значи една аверче се връща от Ингланд, и може да ми вземе за около 100 лв - (125 лв с кабелите), ей тоя усилвател......интересува ме заслужава ли си, това само към бас каса ли се вързва, или и към останалите колони, изобщо каква работа мое да ми свърши - мислех за малко ъпгрейд на музиката поне в едната кола, имам някакви фешън колони дето взех от една "англичанка" с пищялки към тях даже, но нямам суб.....както и да е.....
    Съвети и мнения....
    http://www.theloudest.co.uk/?section...product_id=104
    http://cgi.ebay.co.uk/3000w-Car-Ampl...item439be27d52
    Този изглежда на параметри доста сериозен
    За тия пари си заслужава, според мен
    sigpic

Comment

Така, като го гледам не е с нещо по-различен от масовите марки(Тъндър, Блаупункт, Бушмен и всички производни) в този ценови клас на нашия пазар. Цената е добра и щом те кефи да го купиш от там - взимай.
      Може да го включиш по различни начини - 2, 3 или 4 канала. Пример - събуфер плюс две тонколони. Или два суба... или 4 колони със съответните настройки за различните типове свързване.

П.П. Не надценявайте аудиотехниката внесена от "Европата". И там като и в БГ качествените компоненти струват мн.пари. Това не значи , че евтините не вършат работа де...
      Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 23:58.
      Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
      Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Това че е 4 канален, по принцип значи че могат освен суб към него да се закачак и 2 колони да речем, така ли?
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Да както решиш можеш да го ползваш 4 колони, 1 субуфер + 2 колони, 2 субуфера или както прецениш. Дават му 4 x 210w на 2 ома което е доста сериозна цифра(ако са реални)
          145 QV ex.
          146 Boxer TOTAL ex.
          147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Ники,усилвателя си струва,немога да го разбера точно дали е с реални параметри и бушона неможех да видя колко ампера е,но определено за 125 лв с кабелака е идеален.
            Може ли да вземем два ?
            Мое направят дискаунт за повече от един
            Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
            Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
            Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
            Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
            Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Мне, само един е, аверчето вече го е взело, но няма да му пасне и затва го взимам аз - той пък го взел от някакъв дето тъкмо си го взел и си халосал колата......

Comment

Ники, усилвателя е супер и повярвай ми, плащаш му само кутията.
                В тоя клас усилватели, вече почти не се правят. освен от сериозните играчи.
                Звука му е изключителен, но изисква и добри говорители. На практика ще го използваш на не повече от 10%. Моя е подобен и въпреки, че е по-слаб, пак не му използвам пълните възможности.Не е и необходимо.
                Можеш да го свързваш, както ти хрумне!
                На късо- взимай го и не го продавай никога!!!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Взех "тая джаджа", взех и втора ръка тоя суб с тая каса, но получих доста противоречиви мнения за това дали на самата бас каса трябва да има отвор или не......иначе засега усилвателя е само към него, колоните в вратите ми са някакви Рейнбоу незнамсикакво с две пищялки даже към тях, свалих ги от една англичанка, видях че са фешън и си ги взех, не знам дали е добре да ги вържа към усилвателя - http://caraudiosecurity.com/shop/pro...s_id/3966.html
                  Но като за начало ме вълнува дали на кутията да дупча дупка или не....

Comment

Дали да има дупка се определя от обема и от това какъв резултат искаш - да думка повече или да го разлива
                    sigpic
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                    BMW 316 Compact '95

Comment

предната линия е дбре а суба какъв е ? , че огледах темата ма нещо не видях суба .
                      alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov Покажи съобщение
                        предната линия е дбре а суба какъв е ? , че огледах темата ма нещо не видях суба .
                        Моя грешка, мислех че съм атачнал снимките, но съм пропуснал......

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                        Дали да има дупка се определя от обема и от това какъв резултат искаш - да думка повече или да го разлива
                        Как е с дупка и как - без?
                        Attached Files
                        Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 11:32.

Comment

б - не мога да повярвам тва Пайнер 305 ц ли е ?
                          или 10'' говорител
                          кутията ми прилича на около 20 22 литра - ако е 10-ка остави го така не го пипай

от говорителя зависи в каква каса ще свири ,(следващото което ще кажа е много образно и повърхностно )-когато е с Фазоинвертор говорителя слиза по- надолу
                          а когато е без фаза е доста по бърз (има и изключения ,но тая тема за фазата е доста дълга )
                          Last edited by Sergey_gigov; d.m.y г., 11:39.
                          alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Като на индианец да кажеш как да разбера размера " какъв е?
                            Пайнер е, хайвана дето ги слага ми гарантира за него, каза че ако не ми ареса мога да го върна и ала бала.....

Comment

мериш с ролерката диаметъра на баса
                              25 см /2.54=10''
                              30 см / 2.54=12'' (''-инч)

за размера на касата -мериш ширина -дълбочина !!!(горе и долу - събираш 2-та размера и делиш на 2-получава се средно дълбочината на кутията ) и височина
                              след това мериш колко е дебелината на материала и го вадиш от всички - след като си ги извадил умножаваш
                              ШхВхД=литража на касата

Пример
                              Ширина -40см -(4см това е дебелината на материала )=36см
                              Дълбочина -Горе 13см +Долу 27 =40см/2--=средно 20(-4см дебелина на материала )=16см
                              Височина -34см -4см =30см
                              Умножаваш Ш х Д х В = ?
                              36 х 16 х 30 = 17.3 литра

Предполагам че ще се справиш - хайде успех и дано съм помогнал .

Comment

Working...
                              X