Известие

Collapse
No announcement yet.

Музика в 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Оле колко простотии прочетох тук .
    за говорителя койтио стърже - развий го и го обърни на обратно и го пусни пак да работи (най -вероятно е влязло някое боклуче в шпулата и стърже ) така то ще излезе .
    за окабеляването http://www.tuning.bg/forum/viewtopic...11018&start=15
    общо взето най - добрия вариянт е да разделиш силовите кабели от сигналните -от 2те страни на купето
    Що се отнася до корите на вратите - не виждам проблем да ги отрежеш и да вградиш някой добър драйвер в тях , САМО ЧЕ ще трябва да направиш подсилване на самите кори и да направиш някаква изолация във вратите
    ето малко снимки - намерени в нета на такава кола http://www.toyaga.org/bg/gallery/alf...meo/alfa%20155
    alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Здравейте пак. Кабелите ги прекарахме успешно, скриха се добре, и стигнаха на дължина. Сега само остава да реша и да си избера усилвател и говорител, който още се чудя дали да е в кутия, или да го вградим (разгледах темата на колегата с 147-цата). Но това ще се измисли в последствие. За това можете ли да ми помогнете с избора, като дадете някакви предложения и цени ако е възможно(както бях писал и по-рано). Мисля, че бях споменал, че не търся голяма мощ, а просто да има ниски(за разлика от сега), и за това предполагам, че ще може да се вземе нещо по-евтино, което ще ми върши работа, но това вече вие ще кажете
      155 1.8ТС 8в 129к.с. '93год.

Comment

я пак кажи до колко пари трябва да е усилвателя и басче ако има такова и то до какви парички мислиш да е
        alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Ами не знам дали ще е възможно, но мога да отделя до 200лв най-много за двете.. един приятел ми каза че на бошман има някой хубави говорители, които не са скъпи. вие какво ще кажете? и все пак остава усилвателя..

Comment

отговорих ти на лично

Comment

Не знам дали бях споменал, но направихме отливка, и тъй като изникна въпроса, какъв фазоинвертор(басрефлектор) да сложим, се поразрових в интернет и намерих тази формула:
              "
              LV = [(1.463 x 10^7 x R^2) / (Fs^2 x Vb)] - 1.463 x R

Fs = the desired tuning frequency of the enclosure in hertz (Hz).

Lv = the length of the round port in inches.

R = the inside radius of the port tube.

Vb = the internal volume of the enclosure in cubic inches.

"
              по която направих този калкулатор, който прикачвам Нека по-разбиращите да кажат, вярна ли е формулата. Смятам, че калкулаторчето ще улесни доста съфорумците ни
              Attached Files

Comment

Аз ползвам БасБокс 6 про. Решавам колко литра кутия искам и по размерите на багажника я глася в програмата за да стане въпросния обем. После отново с програмата си смятам порта/рефлекса.

Което ме навежда на мисълта че трябва да си отрежа рефлекса с 3-4см....
                sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Снимки

За съжаление все не се сещах да правя снимки на предишните етапи, но днес направих няколко. Измазахме я с бодитата, и сложихме кабелите, като на кутията монтирахме хубави буксички
                  Attached Files
                  Last edited by tx3m; d.m.y г., 18:16.

Comment

бравос и битум си промазал

Comment

Ммда и битумче намазахме, всичко както си му е реда Днес разкроихме и изрязахме отвора за говорителя и за фазоинвертора. Утре ще трябва да продължа да търся вата, тъй като в бриколажа ми казаха, че я продават само на голямо руло, а на мен ще ми трябва доста по-малко. Всъщност колко вата да сложа? А и какъв вид?
                      Отворът за фазоинвертора е с диаметър 90мм, и дължината му според изчисленията ми трябва да е около 270мм, което значи, че ще трябва да го извия. Тъй като не знам дали ще мога да намеря такъв в малкото магазини в нашия град, какво друго мога да използвам за целта? ПВЦ?
                      Обемът на кутията го мерих вече точно, и е 33л. За говорителя производителя дава 26л. Вие кажете дали е добре. (всъщност май не бях казал какъв е самия говорител: http://www.sony.bg/product/ics-slim-...s/tab/overview )
                      И за сега е това. Утре отивам да търся вата и фазоинвертор, и ако успея да намеря такива, ако всичко останало е наред, до вечерта може и да успеем да го пуснем да свири вече уплътнен и украсен
                      Attached Files

Comment

Днес най-накрая успяхме да я завършим. Остана да сложим фазоинвертора, който не успях да намеря днес, и също някои дребни неща за доизкусуряване, но.. поне седи вече в колата. Ето и снимки от днешния ден.
                        Attached Files

Comment

от тоя топ с кабели също имаш проблем - отрежи го и остави само 1м -1.5 м -впрочем колко квадрата е кабела ? захранващите кабели колко м ? и колко мм/2 са ?
                          каква настройка направихте на стъпалото ?

Comment

Ами кабелите до говорителя не знам колко квадрата са. Захранващия и масата са ми по 10 квадрата, като захранващия е 5м, а масата е между 70-90см, което май е доста, но ще трябва да намеря друго подходящо място където да я захвана, без да дупча, тъй като в момента съм я хванал под седалката.
                            Настройката на стъпалото не мога да ти кажа точно, но я правихме на слух. Ето и снимката на настройката на усилвателя.
                            Attached Files
                            Last edited by tx3m; d.m.y г., 13:32.

Comment

Working...
                            X