Известие

Collapse
No announcement yet.

CD плейър от USA -ще работи ли радиото тук?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• CD плейър от USA -ще работи ли радиото тук?

Здравейте..без да съм сигурен, просто от някъде съм чул че на въпросните СД-та не им работи тунера както трябва на нашите честоти, и по точно въпроса ми е може ли да се ползва в БГ.Но пък виждам че има шипинг до цяла Европа т.е. тунера би трябвало да работи коректно щом има опция за продажба към Европа? И по точно става въпрос за това

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Sony-...fAudioQ5fVideo

На пръв поглед по нищо не се отличава от модела предлагано и у нас.

Предварително благодаря за всякаква информация!
    Last edited by vaskoni; d.m.y г., 19:52.
    156 1.8ts PROGRESSION 98.....EX
    TOLEDO 2.3 VR5 00" PURE SOUND+LPG

Имам един приятел , който си донесе от там Alpine и всичко си му е ОК.

P.S Ето какво казва и добрата стара Wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/FM_broadcasting_in_the_USA

In the United States FM radio stations broadcast at frequencies of 87.8–108 MHz.
    Last edited by mboge; d.m.y г., 20:23.
    Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

И аз съм с Алпайн от САЩ, никакви проблеми с радиото.
      156 SW '03 2.4 JTD ...n I luv It!
      Cruizin' down the street in my one-fitty-six

Comment

Оригиналното радио на шевролета ми беше някакво Bose-AcDelco и хващаше само 100.1, 100.3 и т.н. през 1 честоти.... ако това не стоково вградено би трябвало да няма проблем
        '97 155 1.8 16V
        GMC YUKON DENALI 5.7 V8
        the cost of living is dying...everybody pays...
        sigpic

Comment

аз на старата печка и слагах "синя точка" и имах такава интрига - в упътването си е описан начина, по който се прехвърля "търсачката" (обхвата) на тунера по евро стандарт и всичко става ОК.
          AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

То за хващане няма да има проблеми, просто в USA радиото е само на нечетни честоти. т.е по подразбиране няма да лови четните БГ радиа. В тунинг.бг съм срещал информация (нямам много спомен), че ако не е заложено като функция по системните менюта, можеше да се препрограмира. Конкретно за СОНИ не знам.

пп: В USA няма и RDS, така че вероятно и тази функция ще липсва.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Имат RDS,само че е някаква тяхна модификация иначе по темата - радиото ще работи , не е сигурно само като излезнеш от града ,какво ще се случва,както казах техния RDS е малко по различен
              alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Явно за всяка марка е различно, защото съм виждал Pioneer е от US да се продава някъде из форумите и си пишеше амер.тунер т.е. има нещо. Познат ремонтиращ битова електроника ми каза че някои работят други изобщо не хващат радио тук и си е на риск.Въпроса е как да разбера този модел ще свири ли тук или ще го ползвам само на флашка?

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                  То за хващане няма да има проблеми, просто в USA радиото е само на нечетни честоти. т.е по подразбиране няма да лови четните БГ радиа. В тунинг.бг съм срещал информация (нямам много спомен), че ако не е заложено като функция по системните менюта, можеше да се препрограмира. Конкретно за СОНИ не знам.

пп: В USA няма и RDS, така че вероятно и тази функция ще
                  липсва.
                  Наистина се оказа че хваща само нечетните, не че ми е кой знае какъв проблем ама не можах да открия начин за въздействие в менюто, търсих и в нета някякво инфо но без успех.
                  Ще съм благодарен ако ме насочите към някого можещ да препрограмира или там каквото е нужно за да
                  хващам всички радиа.Попитах уж вещ човек, който ми отговори че не е чувал за такива интервенции

Comment

аз съм против тия неща щото сега ще ти излезе същите пари, ако го беше взел от тук , само че без разправиите.
                    занеси радиото в кой да е сервиз за битова електроника, ако модела има европейска версия ще ти сложат дъмп от нея и евентуално ще тръгне.
                    точка

Comment

Аз съм с JVC от САЩ и при него има избор за американски/европейски стандарт. И хваща всички станции тук.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        аз съм против тия неща щото сега ще ти излезе същите пари, ако го беше взел от тук , само че без разправиите.
                        занеси радиото в кой да е сервиз за битова електроника, ако модела има европейска версия ще ти сложат дъмп от нея и евентуално ще тръгне.
                        Благодаря за съвета, модела го има същия - SONY GT640UI и в БГ и единствената разлика е че от
                        US приятел ми го донесе точно на половината на цената на Техномаркет.А с излишни разправии не мисля да се занимавам ако става и ми отърва цената - да, ако не - здраве и така бива, освен това като прегледах радиата в София почти всички които ме интересуват са нечетни честоти.
                        Още веднъж благодаря!

Comment

Working...
                        X