Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за събуфер, усилвател и още нещо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за събуфер, усилвател и още нещо

ТАкааа..... всичко започна с голямота ръчкане навсякъде из колата, когато я купих (предполагам на всеки се е случвало ) Та първо открих инсталираната блутуут система Нокия (ck-7w май беше) , която по незнайни причини беше скрита заедно с дистанционното си в една кора под жабката . Тя вече е на лице и работи без проблем. Докато " ръчках" по нея забелязах и сини, приличащи на аудио, кабели минаващи под жабката. Вдигнах задните седалки и ХА въпросните два чинч кабела намотани под седалката на геврек . Минаха ми разни знайни и незнайни мисли през главата, но оставих нещата така, тия дни извадих юнита ( от чисто любопитство дали е High или Mid, но с предтекста че панелите са разместени та да ги оправя ) Извадих радиото и да хай е , и това не е всичко, както се казва в добрите реклами, гледам вътре това добиче с онези старите сини чинч кабели, за които бях забравил ( да бе да ) от едната страна има два стандартни изхода, а от другата кабели които идея си нямам какви са ,но до колкото виждам отиват в ЦД-то. Сърце не ми даде да не отворя черната джаджа и да ви я снимам отвътре, а тя си има и два потенсиометъра. След кратко ровене стигнах до предположенито че това може да е някакъв вид интерфейс за свързване на усилвател към фабричното ЦД. А въпросните кабели са за подаване на сигнал към усилвателя.
    Пусни ми муха и гледай какво става. Сега вие кажете какво мислите за цялата тая работа и ако е така както предполагам какво ще кажете за този събуфер http://www.technomarket.bg/products/...sony-xs-le121c и този усилвател http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...3286&scenario=
    Принципно не искам нещо грандиозно за състезания, а и днес чух баса, като за мен идеален
    Сега е ваш ред да излеете всичко което ви е на сърце и душа в полза на моя проблем
    П.С ето ги и снимките на "черната кутия"
    Attached Files
    "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you."
    — Jeremy Clarkson

Някой, нещо
    "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you."
    — Jeremy Clarkson

Comment

или изход от - високо към ниско ниво или нискочестотен филтър - радиото има ли изходи RCA ?
      alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov Покажи съобщение
        или изход от - високо към ниско ниво или нискочестотен филтър - радиото има ли изходи RCA ?
        Радиото най-вероятно няма чинчове и предишните собственици са сложили тая кутия (преобразувател високо ниско ниво както му казвате) за да си свържат усилвателя...
        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Ами значи най- вероятно е каквото си мисля. ЦД-то няма RCA изхои. А някой да каже нещо за посочените компоненти ?
          — Jeremy Clarkson

Comment

колегите са први това е филтър колега които се поставя с цел да дадеш сигнал към усилвателя и мисля че се свързваше към един от каналите на cd-то

Comment

Първоначално публикувано от Bako_Marto Покажи съобщение
              колегите са први това е филтър колега които се поставя с цел да дадеш сигнал към усилвателя и мисля че се свързваше към един от каналите на cd-то
              към 2 от каналите - ако трябва да съм точен трябва да са задните за суб .

Що се отнася за компонентите които си посочил - насочи се към нещо по- добро и малко по скъпо
              просто пример :
              http://www.aval-bg.com/car-audio/her...i/hertz-es-300

http://www.aval-bg.com/car-audio/gro...ero-gzta-2155x

тази комбинация не ми се вярва да е много по- скъпа ,от това,което си си избрал , но със сигурност ще бъде много по добре от към звучене .
              alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Насочил съм се към сонито, заащото е с по- малки размери, а не искам да губя много от без това малкият багажник. На Херца ще му трябва и прилична кутия та ще стъпи някъде към 450лв, което си е със стотина лв в повече . Кеф цена няма ! ама и пари няма чак толкова Други предложения, ако има, някой ще съм благодарен. Поздрави!
                — Jeremy Clarkson

Comment

Първоначално публикувано от max_paynec Покажи съобщение
                  Насочил съм се към сонито, заащото е с по- малки размери, а не искам да губя много от без това малкият багажник. На Херца ще му трябва и прилична кутия та ще стъпи някъде към 450лв, което си е със стотина лв в повече . Кеф цена няма ! ама и пари няма чак толкова Други предложения, ако има, някой ще съм благодарен. Поздрави!
                  що се отнася до бокса - 30 литр ти вършат работа ,ако и това е много - мини на 10'' говорител - 17 - 19 л.
                  що се отнася до парите - това е болест на цялото население ....
                  http://www.tuning.bg/forum/viewforum.php огледай се тука - някога излизат доста добри оферти .

Comment

Working...
                  X