Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да залепим капаците на говорителите на 156?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да залепим капаците на говорителите на 156?

Здравейте,
    понеже капаците на говорителите на 156 са ужасни и колкото и да са нови дрънчат и скърцат (пластмаса в пластмаса), мисля да залепя моите.
    Препоръчайте някакво лепило, имайте предвид че повърхността е доста тънка и не бих използвал силикон.... Вднъж съм ползвал едно лепило което е като дъвка и може да се обработва с ръце докато не се допре до другата повърхност и се втърдява от въздуха преди това е нещо като пластелин. Това лепило може и да се разлепи и да се изчисти, целта му е да уплътнява.
    Виждал съм го и като малки кубчета за лепене на картини на стена и таван - къде мога да купя такова нещо в България?
    Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
    Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

A защо верно не с дъвка
    Сериозно, пробвай примерно с болкит, много тъничко, колкото да се залепят да не дрънкат. Хем е черно и няма да се вижда. Щипките ще си ги държат на място.

Другото което ми идва наум е двойно-лепящо, от дебелото. Нарежи го на тънки лентички и обиколи решетката по периферията. Няма да дрънкат повече.

Иначе аз не бих залепил моите с нищо трайно. Ако се наложи да сваляш кората, какво ще правиш?
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Аз пък ще препоръчам като си свалиш капаците на говорителите да отвориш малко щипките за да може да захапват по добре в дупките и да внимаваш като ги слагаш отново защото си имат точно определено положение. Поне аз така направих при 166 не вярвам да е по различно при 156.

Поздрави
      алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
      алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        Другото което ми идва наум е двойно-лепящо, от дебелото. Нарежи го на тънки лентички и обиколи решетката по периферията. Няма да дрънкат повече.
        Аз така направих на 146, но не издържа и 2 седмиици - може да е от калпава лепенка. Сега виси на горната щипка, а в долния край си е разлепено.
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Добре де капаците отзад и отпред еднакви ли са?
          Аз като ги гледам приличат да са еднакви въпреки че малко са се деформирали но според мен е от времето.
          Става въпрос а 156...

Comment

такова лепило "пластелин" и аз съм търсил но не намерих. моделистите го ползват, ако имаш някой познат. иначе проблема е с тънкия борд на решетката- малка контактна повърхност.
            точка

Comment

Купувал съм такова лепило на Бизон в супермаркетите в Италия, продава се на квадратчета за лепене на плакати и картини по стените... като се смачкат всичките кубчета става като пластелин (дъвка) и ще стане перфектно - вярно че е бяло но то се залепва и разлепва лесно, решетките ще се държат от куките, просто ще бъдат изолирани двете пластмаси и няма да дрънкат.
              Навит съм да сложа и други решетки които се навиват с винтове директно дори и да е грозно но незнам откъде да намеря такива тънки за 16.5 говорители че да могат да влязат.
              Друг вариянт е и по голями и навити с видии директно за кората на вратата, вярно грозно но няма да мръдне

Comment

2-компонентен поксипол - смесва се със шпатулка - времето за нанасяне е 3 мин и не ги сваляй никога повече
                alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

с тоя прочут поксипол никога не съм успявал да постигна добро слепване.
                  точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                    с тоя прочут поксипол никога не съм успявал да постигна добро слепване.
                    мина ли с корселин преди да нанесеш ?
                    alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

винаги почиствам детайлите и освен това минавам със шкурка да стане грапаво. или пък на чисто счупване. никога не става особено здраво, а и на някои пластмаси изобщо не лепи. с обикновена епоксидна смола е по-здраво.
                      точка

Comment

Working...
                      X