If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Писна ми бате,имам 2 класьора натъпкани до горе,още повече че в 159 освен един в жабката,друг няма къде да го държиш,аз втория го държа на земята в краката на пасажера..........зимата става във водя целия
Разбирам проблема ти, но MP3 сравнено със стандартния аудиоформат си е гадно, та помисли си пак
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Мислих да си взимам същото, но към момента не изпитвам голяма нужда.
Има не малко положителни мнения за въпросното устройство свързано към 166/156/147 .
1 - Човек разполага в колата си с базово озвучаване (да речем ICS на 166-ца с 4W на канал...........(или там някъде) и някакви мижави говорители)
2 - При всичките околни шумове в движение
3 - При неясен произход на записа (не е ясно колко пъти е минал през MP3)
4 - При ползване на MP3 с битрейт 128 (да не говорим за 256)
................та лично аз много бих искал да видя, как изглежда човекът, който усеща разликата между MP3 и произволен lossless формат.
1 - Човек разполага в колата си с базово озвучаване (да речем ICS на 166-ца с 4W на канал...........(или там някъде) и някакви мижави говорители)
2 - При всичките околни шумове в движение
3 - При неясен произход на записа (не е ясно колко пъти е минал през MP3)
4 - При ползване на MP3 с битрейт 128 (да не говорим за 256)
................та лично аз много бих искал да видя, как изглежда човекът, който усеща разликата между MP3 и произволен lossless формат.
.........Или на мен слон ми е стъпил на ушите
Разликата си е осезаема, само ще ти кажа, че съм слушал мр3-ки в Хонда Акорд, оборудвана със същата джаджа (линк, млинк - има различни имена и реалната себестойност на това нещо за мен е 10лв.) и звука е по-зле от звука от качествена касета в моя касетофон в 166-цата (егати касетофона вади уникален звук) Какво да говорим за сд ..
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Доколкото разбрах, говориш за разликата между хондата с ........ъъъ - Link свирещ MP3 - ки и касетофона на твоя ICS.
Ще го кажа по друг начин:
1 - Вземаш едно CD (cd - audio), рипваш го и го правиш на MP3 с битрейт 256. Пускаш го на добър плеър и движиш със 100 км/h.
2 - Същото CD го пускаш на твоя changer и пак се движиш със същата скорост и по същия път.
Ще доловиш ли разлика между 1 и 2 ?
Аз не бих усетил разлика.
Ако в колата имам ЦД плеър с базово озвучаване и трябва да избирам ЦД или мп3 дори на 320 кбпс, бих избрал ЦД въпреки неудобството често да сменям дискове и т.н. Разликата, макар и не много голяма я има. За конкретното устройство, за което пита Мъри не знам нищо, но съм пробвал едно две и съм се разочаровал. Ма аз съм си чалнат малко по хифи, така че ... За избор на аудио техника най-важни са ушите (и мозъка ) на слушащия Така че Мъри, ако можеш да прослушаш първо въпросната джаджа най-добре, ама едва ли имаш тази възможност. Ако нямаш претенции към звука и тая джаджа става да се върже към аудиото на колата ти, давай Ега ти поста, дано се разбира.
Ако в колата имам ЦД плеър с базово озвучаване и трябва да избирам ЦД или мп3 дори на 320 кбпс, бих избрал ЦД въпреки неудобството често да сменям дискове и т.н. Разликата, макар и не много голяма я има. За конкретното устройство, за което пита Мъри не знам нищо, но съм пробвал едно две и съм се разочаровал. Ма аз съм си чалнат малко по хифи, така че ... За избор на аудио техника най-важни са ушите (и мозъка ) на слушащия Така че Мъри, ако можеш да прослушаш първо въпросната джаджа най-добре, ама едва ли имаш тази възможност. Ако нямаш претенции към звука и тая джаджа става да се върже към аудиото на колата ти, давай Ега ти поста, дано се разбира.
Абе не е като да нямам претенции към звука,оригиналната музика на 159 сис вири много яко/е малко прегрява стъпалато на тъпия Блаупункт/,та затова събирам мнения точно за тази,а защо не и за други джаджи Дотук от прочетеното си направих доста изводи,продължавайте в същия дух колеги
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Ако в колата имам ЦД плеър с базово озвучаване и трябва да избирам ЦД или мп3 дори на 320 кбпс, бих избрал ЦД въпреки неудобството често да сменям дискове и т.н...
А сега се върни в началото и виж за какво е темата. Мъри си има оригинално СД, но иска да си слижи и мп3 плеър. Никой не те кара да избираш, човекът просто иска да има и 2-те.
А сега се върни в началото и виж за какво е темата. Мъри си има оригинално СД, но иска да си слижи и мп3 плеър. Никой не те кара да избираш, човекът просто иска да има и 2-те.
Не е нужно да се връщам в началото. Много добре разбрах идеята на Мъри. Това, което се опитвам да му кажа, че мп3 плеъра ще е компромис по отношение на качеството на звука спрямо цд плеъра. И затова съм му писал, че ако може да преглътне тази разлика или ако има много мп тройки, които ги няма на цд, тогава да си слага джаджата.
Писна ми бате,имам 2 класьора натъпкани до горе,още повече че в 159 освен един в жабката,друг няма къде да го държиш,аз втория го държа на земята в краката на пасажера..........зимата става във водя целия...
Comment