Някой знае ли колко вата са предните и задните колонки? Ориентирам се към нов плеър и да знам да не взема по-мощен и да стане фал, че гледах една тема 4x50W плеър му били явно множко на тонколоните и ги издънил човека. Каква мощност ще ми бъде оптимална за плеъра, като се има предвид, че ще си сложа само нов касетофон, няма да сменям тонколони (засега), нито пък ще слагам бас каса?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мощност на тонколони?
Collapse
X
-
To тия дето са 4х50w са реални 4х12-15w.
И би следвало идеално да паснат като мощност на оригиналните колонки.
-
Хубавите спокойно вадят 4х25W RMS и нагоре. Музикалната е повече.
Няма да се престараваш с усилването просто... иначе ще сменяш колони.Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV
Comment
-
Първоначално публикувано от Nimi Покажи съобщениеХубавите спокойно вадят 4х25W RMS и нагоре. Музикалната е повече.
Няма да се престараваш с усилването просто... иначе ще сменяш колони.
Ако искаш под 10% изкривяване, то трудно биха достигнали резултатите, които Емзо е посочил.
Един говорител не се плаши от ватове толкова, колкото от изкривяванията на евтините плеъри.
Ако няма изкривявания от усилвателя, говорителя спокойно си носи 2-3 дори 4 пъти номиналната мощност, която е посочена върху него. Съответно спокойно може да изгориш един говорител и с номиналната му мощност, която е обозначена върху него.
Правото напрежение го убива.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Предстои да пробвам една Pioneer-ка 4х50W пък ще видим какво ще става. Така или иначе след някой друг месец на ред са и колоните. Моделчето което съм си поръчал (втора ръка) е DEH-1420UB. Ако някой вече има опит с него, може да сподели мнение.147 1.9 JTD 2004
сивичък металик
Comment
-
Тааа днес ми пристига пайнер-катаи още при прегледа ми умря коня. Не тръгва. Занес го на един пич, който на сън оправя радиа и ми размени няколко жички на кабела идващ от колата, защото е настроен само за стоковата система на BOSE. Както и да е, тръгна. Усилвам, пробвам, бас-мас, абе бива за сега. Доста добре си свири.
147 1.9 JTD 2004
сивичък металик
Comment
Comment