Известие

Collapse
No announcement yet.

Монтаж на CD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Монтаж на CD

Здравейте!
    Закупих си афтърмаркет CD player (Blaupunkt Toronto 420BT, който използва същият ISO connector като при фабричното CD) и имам малък проблем със свързването му. Постарах се да прочета всичко по въпроса във форума и намерих доста сходна тема, но е заключена и не мога да задам въпроса си там: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=%ED%EE%E2%EE

Проблема е, че въпреки идентичните конектори след свързването плеъра не тръгна изобщо. За входа на новото CD всичко е ясно, има си и схема (снимка). При фабричното CD (Blaupunkt Alfa 937) обаче, свърването е малко странно (няма схема). Пиновете с "+" ( 7 ) и "-" ( 8 ) са си на мястото, но останалите три кабела са на позиции 1, 3 и 5, а аз нямам нито автоматична антена нито буфер... ясно е, че са за осветлението и още нещо, но не знам какви са точно. Нито един от тях не е червен (евентуално постоянен плюс). Въпроса ми как да разбера за какво са, за да знам къде да ги преместя в ISO конектора.

Имам и друг въпрос свързан с визуализацията на слушаното радио или номер на песен от диска върху екрана на борд компютъра. От къде точно се предава този сигнал и възможно ли е моето ново CD да върши тази работа?
    Attached Files

Схема на свързване на старото CD ще се намери, но кажи за каква кола става въпрос.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Схема на свързване на старото CD ще се намери, но кажи за каква кола става въпрос.
      147 1.9 JTD 2001

Comment

Пиновете на въпросната букса ("A") са със следното предназначение:

1 и 3: CAN шината до боди компютъра.

2: към BOSE (предполагам че за управление на захранването (Remote))

5: захранването за антенния усилвател.

7: +12V (постоянно)

8: GND (шаси)

ето я и схемата:

PS:

Визуализацията за която питаш би трябвало да се предава по CAN интерфейса. Ако новото ти CD подържа CAN, може и да стане.
        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:42.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря за помощта! Ще се занимавам с това в събота като имам повече свободно време и ако има нещо ще пиша. Дано всичко да бъде наред

Comment

На това CD тръгва ли мултиволана или пак си трябва преходник?

Comment

Working...
            X