Здравейте,направих една глупост и искам мнения дали е поправима.Става въпрос за усилвателя(BOSE) на алфата(GT).От доста време си търсех и накрая намерих,но буксите които влизат към усилвателя и баса бяха срязани.Колата от която ги взех имаше букси и за да ги ползвам ги срязахме след което ги наставих ръчно колкото да пробвам дали работят,е работеха но за малко докоснаха се две жици присветна вътре в усилвателя излезе малко пушек и те така.Отворих усилвателя и видях къде е нагоряло,прилагам снимка да се види,дайте мнения може ли да се оправи или да си търся друг.Загледайте се в квадратчето,едната връзка се вижда как е нагоряла.
Известие
Collapse
No announcement yet.
помощ за усилвател
Collapse
X
-
За Боклука е! Дори и да се намери някой, който да го оправи, ремонта ще е по-скъп, а резултатът може да не е такъв, какъвто се иска. Има доста усилватели в нета на съвсем прилични цени.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
-
Дойде новия усилвател.Свързах го,всичко ок с изключение на едно.Като увелича повече музиката се чува странен звук,точно когато удря баса,като изкривяване не знам и аз как да го обясня,баса не е плътен,а има леко плякащо допълнение към него.Странното е че не идва от субуфера,а някъде по колоните.
Comment
-
Първоначално публикувано от tancho Покажи съобщениеДойде новия усилвател.Свързах го,всичко ок с изключение на едно.Като увелича повече музиката се чува странен звук,точно когато удря баса,като изкривяване не знам и аз как да го обясня,баса не е плътен,а има леко плякащо допълнение към него.Странното е че не идва от субуфера,а някъде по колоните.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от tancho Покажи съобщениеДобре де защо не му достига захранване,кабелите са си оригинални само са наставени до буксата от към усилвателя,а и тези проводник или кондензатор къде точно трябва да се сложат.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от tancho Покажи съобщениеНе са запоени,а с обувки или както там им казват,после съм ги изолирал всяка по отделно.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от tancho Покажи съобщениеПлюса на акумулатора ясно,но плюса на усилвателя как да го позная.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Аз на моя съм с 10 квадрата кабел. Възможно е в усилвателя дса са спестили кондензаторите и от това да кляка.
Не каза и какъв е усилвателя, нов-стар и какво захранваш с него.
Много рядко, но имам няколко случая, кривенето идва от самия плеър, а не е причината в усилвателя.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Усилвателя си е оригинален BOSE втора употреба както и баса.Просто като купих колата усилвател и бас липсваха.Намерих си от друга кола и само ги свързах,няма нищо странично всичко си е от оригиналната музика затова ми е чудно защо се получава този проблем.Дори пробвах и с друг плейър проблема остава.Да уточня само че до към сила на звука 40 нямам оплаквания,след това започва.Last edited by tancho; d.m.y г., 08:49.
Comment
-
При всички положения усилвателя почва да криви, когато не му достига ток или входният сигнал е много силен.
По първа точка, това може да се получи илиот захранването или от товара. Тоест говорителя.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment