Известие

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте ми майстор за монтаж на усилвател на Алфа 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Препоръчайте ми майстор за монтаж на усилвател на Алфа 166

Имам проблем при слушане на музика при пускане на диска появява се постоянен шум, като се увелеличава скоростта се увеличава и шума все едно си под тролейбусна линия .Усилвателя е чисто нов 5 канален Херц колоните също са нови херц ев 165л Също така и звука не е чист звучи като веф.

Дай малко инфо!
    От къде вадиш сигнала за усилвателя?От ниско ниво,или от високо?От къде си прекарал сигнални я(чинч)кабела?Масата на усилвателя къде е хваната,и колко е дълъг кабела(масата към усилвателя)?
    Има много фактори от които могат да ти влияят на качеството...
    ALFA 166 2.0TS-хубавицата
    Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
    PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
    Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС

Comment

Благодаря че се отзова колега ,монтажа на усилвателя го направиха в Авител сигнала е взет от ics с букса като вече се управлява предна и задна линия (при предишния усилвател RTO 6 канален имаше здрав бас но когато се настрои на предни колони звука беше в пълен обем след което като се минава към задни колони звука спираше ) Масата нямам идея къде е хваната другото което е странно е че се чува пукот все едно се набира телефон от този тип който е със шайба ,и затова ми трябва мнение от вещ техник който познава Алфата и правилния монтаж на усилвател.

Comment

Някой не си е чел домашното.
        Ако усилвателя е в багажника, както е в 99% от случаите, тоИдват кабели от плеъра до отзад, а после обратно.
        Ето ти и класическата схема, за да видиш къде са се оакали:
        Входен сигнал от висико или ниско ниво по екранирани кабели до усилвателя, а от усилвателя до колоните поне 1.5 мм2. Екраните обезателно замасени. Силовият е добре да е поне 10-12 мм2.
        И идва ред на масата. Обикновено се взима от болт до усилвателя.
        Всякакво пукане, виене и прочие в синхрон с мотора показва, че някъде няма добра маса.
        Ако е несинхронно с мотора, то значи , че имаме самовъзбуждане. Пак търсиме по масите или входовете. Ако е изпълнена схема само с два канала за вход, то точно така ще прави. Ще свири само на предни или само на задни колони.
        Успех!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
        X