Известие

Collapse
No announcement yet.

Среден разход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vinchenco1
    Най-сигурния начин е този със зареждабето до горе.Аз мойта е засякох точно така и ми даде среден разход 11,малко множко,но това беше първата седмица и се сештате,че я поизпържвах доста Сега и аз гледам като колегата около 2.5 да сменям скоростите че не се трае иначе и тоз 100-октановия не е от ефтиничките.
    как ги праите тея 11 разход, то по книжка му е повече.....
    извънградско на мен ми дава до 7,5 даже, но в града 13-15 си е нормално. НА ГТВ ако сменям скоростите на 2500 оборота ще ми харчи по 20 сигурно....... при 2500 (а колата е тежка) конете и мошноста са съвсем ниски и колата според мен лапа като луда за да премести купето.... особено на 1-ва.... незнам.....
    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от Pinky
      Първоначално публикувано от wasp
      Първоначално публикувано от trustworthy
      Аз съм минавал по 900 км между две зареждания.
      С моята ако мина 500 и черпя бая събитие си е. Последния път беше 450
      това на извънградско ли? Шото аз на градско с моя стил на каране и задръстванията, през които минавам, няма как да се получи.
      Смесено, 260 извънградско и около 200 градско. Лампата примигваше, заредих 40 литра, не 50
      Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Първоначално публикувано от proper
        как ги праите тея 11 разход, то по книжка му е повече.....
        .....
        Градският разход е строго индивидуален за всеки шофьор и кола. Например маршрут Горубляне- Плиска също се води градско, ма има малко разлика с маршрут НДК- Сточна гара по канала .
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

може би този въпрос е задаван доста пъти, но горе-доло на какви обороти гори най-малко колата ?
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06

Comment

Първоначално публикувано от JK
            може би този въпрос е задаван доста пъти, но горе-доло на какви обороти гори най-малко колата ?
            Около 2720-2740
            Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

ужас гледам ви разходите и мисля да се самоубия моя таласъм хар4и 15 газ и 12.5-13 бензин

Comment

Нормално. Вчера дозаредих 13/100 Каране градско и по магистрала колкото може!

Comment

Първоначално публикувано от Rado_Kesera
                  точноста на средния разход аз засичам по този начин: пълня догоре после си слагам 15 литра в туби и след като мина точно 100 километра спирам вадя тубите от багажника и доливам колкото поеме
                  .
                  С този метод ,ако продължаваш своевременно се осведоми за цена на помпа. тип и наличност в магазина за да не се наложи да вървиш пеша.
                  Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                  Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                    Първоначално публикувано от Rado_Kesera
                    точноста на средния разход аз засичам по този начин: пълня догоре после си слагам 15 литра в туби и след като мина точно 100 километра спирам вадя тубите от багажника и доливам колкото поеме
                    .
                    С този метод ,ако продължаваш своевременно се осведоми за цена на помпа. тип и наличност в магазина за да не се наложи да вървиш пеша.
                    Що бе колега - какво не ти харесва на метода - човека си пълни догоре и така засича . Друг е въпроса че за 100 км не можеш да извадиш реални данни ( всеку път трафика и задръстванията са различни)
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                      Първоначално публикувано от kris11

Що бе колега - какво не ти харесва на метода - човека си пълни догоре и така засича . Друг е въпроса че за 100 км не можеш да извадиш реални данни ( всеку път трафика и задръстванията са различни)
                      1. Помпата се охлажда от горивото.
                      2. не е здравословно за помпата засмукване на батака от дъното , а по метода на колегата и въздух при свършване на бензина.

Опс моя грешка не съм чел правилно.Колегата не е споменал никуде че като свърши бензина налива / аз съм останал с такова впечатление/ Моля за извинение.
                      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Извинен си , а тъкмо ти се накарах едно хубаво, и си изтрих мнението
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

И аз да кажа нещто по темата: 1. Бензиноколонката не ви зарежда точно толкова гориво,колкото плащтате! 2.Разликата може да бъде между +/- 1%(разрешено от даржавата),до...(разрешено от собственика)!! 3.Дори,когато знаете вместимоста на резервоара,не се знае,при дозареждане,колко са ви добавили !!!. 4. Никога не подценявайте,качествата на горивата!!!!. Те никога не са еднакви!!!!!!!! 5. Извинявам се за негативизма,просто искам да помогна! Успех на всички нас![/img][/list]
                          Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Аз пък имам един въпрос за качеството на горивата, които зареждаме.
                            Смятате ли, че има каквато и да е разлика между OMV 95 и Super 100 например ?
                            Много пъти съм си правил опити да сравнявам разхода и при двата вида и резултата е никакъв .. т.е. няма разлика , откъдето съдя, че няма разлика и в октановото число. Все пак при по-мощен бензин колата би трябвало да харчи по-малко, но уви.
                            Единственият "високооктанов" бензин, от който съм бил що годе доволен в това отношение е V-Power Racing, но и той е далеч от истината според мен.
                            При вас как е ?
                            Alfa Romeo 155 2.0 T.SPARK 8V

Fiat Grande Punto - 1.4 16V/95 Dynamic

Comment

Ми разлика във вървежа няма, щото единият не е по високоенергетичен от другият, мисля че октановото число е параметър, който се свързва със детонационното горене...абе има инфо във нета, ма не ми се търси сега
                              Mitsubishi Outlander
                              Mitsubishi Space Star
                              Daihatsu Terios

Comment

Но трябва да има разлика в разхода, поне с ладата имаше около литър някъде м/у 92 и 95 ... с по голямо октаново не съм пробвал.
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X