Известие

Collapse
No announcement yet.

Почистване на дебитомер с картинки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[/COLOR]Колеги моя Дебитомер е 0 280 217 111 ... и моля да ми кажете кое точно се почиства .. целия ли трябва да го напръскам със спрея или ? защото някои говорят за някаква жичка .. а моя най-отдолу е несхто като малка платка 146 1.6 ТС ми е колата 98г. ... Благодаря

Comment

Никой ли няма да даде съвет ...

Comment

Първоначално публикувано от pashata1 Покажи съобщение
        Никой ли няма да даде съвет ...
        Дай снимка
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от pashata1 Покажи съобщение
          [/COLOR]... защото някои говорят за някаква жичка ...
          На първа страница на темата, в 12-о мнение има снимки. На снимки 2,3 и 4 се вижда самия датчик, който е в дебитомера. На 3 и 4 се вижда отблизо "жичката" - там трябва да пръскаш.
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Мерси колега, ще я свърша тая работа тия дни и ще кажа какво е станало ..

Comment

Всъщност понятието "дебитомер" май не е съвсем коректното наименование на дискутираното устройство.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                Спирт в спринцовка с игла. И пръскаш под налягане със силна струя. Само така ги чистя аз и ако не е много умрял има голяма успеваемост
                след такова почистване моя умря
                156 2.4 JTD sportwagon 140hp 2000

Comment

Има един зелен шпрее за почистване на контакти на LocTite. Става перфектно за дебитомери и досега няма нито един умрял с него. Има контакт шпреета, които съдържат съставки за покритие на контактната повърхност, с цел по-нататъшно предпазване. Е точно тия не трябва да ги ползвате!
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Първоначално публикувано от dimi bs Покажи съобщение
                    след такова почистване моя умря
                    Не си направил нещо както трябва. Аз нямам умрял дебитомер
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      Не си направил нещо както трябва. Аз нямам умрял дебитомер
                      Нямаш щото не си направил достатъчно че да умре някой При почистване винаги има шанс да умре, на времето в алфаоунър като почнаха да ги чистят на 10бр поне два умираха и накрая стигнаха до извода че чичо бош не случайно е написал че чистенето може в някой случей да умори датчика
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                        Нямаш щото не си направил достатъчно че да умре някой При почистване винаги има шанс да умре, на времето в алфаоунър като почнаха да ги чистят на 10бр поне два умираха и накрая стигнаха до извода че чичо бош не случайно е написал че чистенето може в някой случей да умори датчика
                        Ще я видим тая работа Ако уморя някой дебитомер ще пиша в тая тема. За сега всичко е точно обаче.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Днес и аз почистих дебитомера.
                          Като го разглобих, очаквах да видя замърсявания, а той изглегдаше като нов:

Може и да е сменян скоро. Колата я карам от около 10K.

Почистих го само с пръскане с обезмаслител "Изопропанол":

Предварително се уверих в това, че въпросният обезмаслител е добър диелектрик.

След почистването се усеща положителен ефект, но от това, което бях чел........"литна" ......"хвръкна", май повече очаквах.
                          Както и да е........пак е добре, че не се скапа (поне засега).

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Loctite 7039 - perfect
                            http://www.loctite.bg/cps/rde/xchg/h...UID=000001FEBA
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

как да литне кат дебитомера ти не е замърсен ..
                              alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                              Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Днес и аз почистих дебитомера.
                                Като го разглобих, очаквах да видя замърсявания, а той изглегдаше като нов:

След почистването се усеща положителен ефект, но от това, което бях чел........"литна" ......"хвръкна", май повече очаквах.
                                Както и да е........пак е добре, че не се скапа (поне засега).
                                А нов не е ама по снимките дето си постнал е с дата на производство 06.2010 направо нов внос
                                156 1,8 ТS 99
                                Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                                X