Известие

Collapse
No announcement yet.

Левия мигач цъка по-бързо (понякога)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Левия мигач цъка по-бързо (понякога)

Ами имам странен проблем от няколко дена. Подавам ляв мигач, и започва да цъка нормално, но понякога цъка до 2-3 пъти по-бързо, оправя се за няколко секунди и пак почва бързо да цъка ... едно неравномерно така. Десния мигач е ОК, аварийните са ок.

Някаква идея какво да гледам?
    Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Тва с бързото цъкане се явява когато изгори крушка на мигача. Щом е за малко и се оправя от самосебе си, начи некоя от крушките губи контакт. Профилактично може да си почистиш фасонките на левите мигачи и да напръскаш клемите с ВД40 . Иначе трее да дебнеш когато направи номера, да видиш коя крушка не свети.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Тва се появява и когато едната крушка е с по-малка мощност! Обаче колегата е прав, че щом е само от време на време, някоя крушка губи контакт.
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

И аз имах такъв проблем и го оправих така.Крушката на мигача на десния калник понякога не даваше добър контакт.Понаместих я и сега си е ок. Друг проблем обаче се появи - понякога като включа мигача и изобщо не мига.Налага ми се да подчуквам по кутията с релетата,за да тръгнат мигачите. Нямате си представа ква картинка е.Смееееех
        Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

А къде стоят релетата ? и лесно ли се отваря, за да проверя ? в момента лявата взе да цъка за постоянно по-бързо, и се получава така че ми примигват габаритите или стоповете, асинхронно със левия мигач абе въобще нещо яко се е омотало ...

Comment

Alfa Romeo 33

Случвало ми се е да влезне вода в релето за мигачите.... и се получава същият ефект.. прегледай дали нямаш теч в отделението с релетата.
            Alfa Romeo 33 1.7 i.e. '89

Comment

Първоначално публикувано от wasp
              А къде стоят релетата ? и лесно ли се отваря, за да проверя ? в момента лявата взе да цъка за постоянно по-бързо, и се получава така че ми примигват габаритите или стоповете, асинхронно със левия мигач абе въобще нещо яко се е омотало ...
              Имаш проблем по инсталацията на светлините
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Re: Alfa Romeo 33

Първоначално публикувано от The Professor
                Случвало ми се е да влезне вода в релето за мигачите.... и се получава същият ефект.. прегледай дали нямаш теч в отделението с релетата.
                Е ако на 145 ти се е намокрило релето на мигачите начи колата ти вече е в надин
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Говорех за Алфа 33. Не знам дали могат да му се намокрят релетата на колегата.. дано не.
                  Alfa Romeo 33 1.7 i.e. '89

Comment

Губи ти се масата на левия стоп.
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от goro
                      И аз имах такъв проблем и го оправих така.Крушката на мигача на десния калник понякога не даваше добър контакт.Понаместих я и сега си е ок. Друг проблем обаче се появи - понякога като включа мигача и изобщо не мига.Налага ми се да подчуквам по кутията с релетата,за да тръгнат мигачите. Нямате си представа ква картинка е.Смееееех
                      Имах този проблем на Мареата и Бравото. При тях релето за мигачите се намира под кората на кормилната колонка (май така се казваше). Абе там където са лостовете за фарове, чистачки и т.н.
                      И на двете коли имаше студена спойка и като ги презапоих, всичко се оправи. Предполагам и при теб проблема е същия.

ALFA ROMEO 146 1.9JTD
                      Fiat Punto 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от Venci
                        Губи ти се масата на левия стоп.
                        Ок, значи отварям там отзад някъде, развинтвам де що мога и го свалям? после да търся нещо откачено, че да го закача

щях да я закарам у сервиза но лошото е че нямам никво време и в краен случай чак събота/неделя ще имам малко.

Comment

То не вярвам да се е откачило, окислила се е буксата. Пръсни я с вд и я вкарай/изкарай няколко пъти.
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ок, оправих го - оказа се точно буксата онази с 4-те кабелчета - бяха се разделили малко изводите те са един срещу друг и влизат в едни стърчащи. Сигурно са се окислили, но като ги стиснах малко една към друга да влизат по-добре и се оправи мигновено! Нямаше нужда от WD-40 за момента

П.П. Десния ми мигаше по-слабо, виждаше се като оправих левия. Стиснах и неговите клемички и се оправи и там! перфектно мерси за помощта на всички !

П.П.2. Оказа се, че трябва и малко WD-40 единия ми стоп не светел като натисна спирачките. С помощта на приятел го оправих

Comment

Working...
                            X