Известие

Collapse
No announcement yet.

14 волта на акумулатора?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 14 волта на акумулатора?!?

Та цялата работа е такава... Понапънах малко усилвателя преди време и той спря да свири - светеше му индикатора за защита. Оказа се, че нищо му няма на усилвателя и пичовете ми премериха напрежението в колата. Показа 14- 14,2 волта при изгасен двигател.
    Според тях това е проблема- не трябвало да показва повече от 13 волта и му се е задействала защитата. По колата всичко друго си работи нoрмално! Някой може ли да ми даде мнение това опасно ли е за колата и от къде може да е проблема?
    Благодаря предварително!
    п.п. Като го включихме на тяхното захранване усилвателя си работеше без грешка!?!
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Мисля че без товар е нормално да ти показва толкова, май те стягат
    146 1.6 Boxer '96

Comment

Не е нормално Зареден акумулатор трябва да държи 12,6-8В.Към 13,5 може да показва при току що изклучен от зарядното,но с времето пада.Провери дали не ти резарежда алтернатора.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Смени измервателнит уред . Тия цифровите , ако са по 5-8 лв са с доста неверни показания. Или скъп цифров или стрелкови с огледална скала, но не и изтърван на земята.
        Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
        Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Working...
        X