Известие

Collapse
No announcement yet.

Пастиране..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пастиране..

Тай, нали сега съм пресен пресен собственик на алфичка, реших да я лъсна малко, като се постопли времето...
    И понеже на капака има 2-3 петънца и като цяло ми се вижда, че може и по-лъскава да бъде, да ви питам, ползвате ли такива пасти освен нали за блясък, ми и за един вид защита. Колегата си пастира неговия Saab с цветна паста, като за неговата боя и покри разни дефекти по боята, гледал съм и разни реклами по ТВ, не знам да им вярвам ли?
    Някой който си е имал работа с такива неща, да сподели, моля.
    ‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части

Аз си поръчвам шлайф паста от магазин за автобои. Ползвам и от тези течните пасти в тубичките, но те не са особено ефикасни. Те са просто за някои петна които не могат да се изчистят с автошампоан. Цената на тази шлайф паста която полвам аз е 100гр - 5лв. 300гр са достатъчни за цялата кола. После има ефект около 6 месеца.
    Alfa Romeo 155 1.8TS
    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Аз ползвах някаква паста, но не видях да има особен ефект, само дето след това едвам си изчистих пластмасите (требва много да се внимава). Някой знае ли дали има по-голям ефект машинното пастиране. Казаха, че заглаждало много драскотини, а и на мен трябвало да помогне. Аз имам малки следи от камъчета по капака и ми се искаше да ги залича, но не съм сигурен дали и машинното пастиране би помогнало. Някой има ли идея дали това е така?!
      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Да след машинното пастиране има много по-голям ефект отколкото на ръка. Но аз съм свидетел на случаи, в които по автомивките направо прецакват боята и после едни разправии... А ако ползваш тези пасти, които са по 500мл (продават се в магазини за автоаксесоари, дори Metro, Mr. Bricolage на цена 7-8лв) забрави да имаш някакъв значителен ефект, да не говорим за следи от камъчета.
        Alfa Romeo 155 1.8TS
        Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Аз съм много доволен от пастата на 3М. Продава се нливно в магазините за бой на Сикенс и е за всички цветове.Както каза колегата за една кола стигат 300гр. А най добре е да се пастира ръчно с много натискане и повторение, но после ръцете ти :wazuup: за нищо не стават. От моя преден капак не можах да изкарам с нищо набитите гадости единствено тази паста успя част от тях.

Comment

Аз на моята каква паста ще и подготвя тази есен, живот и здраве после няма да я мисля поне 3 години
            sigpic

Comment

3M e mnogo hubava polir pasta nai hubavo stava s ma6ina oba4e trqbva da vnimava6 koi 6te q polirva za6toto mnogo burzo svalq boqta az moqta taka qpolirvam .Ima edna s kostenurka narisuvana na kutiqta nanasq6 q4aka6 10min i turka6 s vulnen parcal mnogo e dobra te sa dve ednata e v tubi4ka drugata e v kutiq vzemi tazi v kutiqta ako nestane ot 1viq put probvai2 10leva struva .

========================
              Второ предупреждение.
              Пиши на кирилица!!!

Comment

Я ми кажете струва ли си 80лв за полиране на Голф3 Проблема е следния. Колата е пастирана частично в Германия след което я качват на автовоза и тук дойде мазна и с отвратителен цвят.След измиване с пароструйка вече не е мазна но боята седи като матова и май е избеляла.За да я полират машинно искат 80лв! :wazuup: Дали не е по-добре да взема от тези пасти дет казвате по-горе и да я мина ръчно или да се простя с 80лв?

Comment

Първоначално публикувано от Kefo
                  Я ми кажете струва ли си 80лв за полиране на Голф3 Проблема е следния. Колата е пастирана частично в Германия след което я качват на автовоза и тук дойде мазна и с отвратителен цвят.След измиване с пароструйка вече не е мазна но боята седи като матова и май е избеляла.За да я полират машинно искат 80лв! :wazuup: Дали не е по-добре да взема от тези пасти дет казвате по-горе и да я мина ръчно или да се простя с 80лв?
                  Ръчно ще ти се разкаже играта и ефекта няма да е същия ако имаш от малките флексчета (шлайфер) с регулиране на обороти ще можеш да се справиш, като си купиш кече за полиране и една приставка за флекса.Иначе 80лв си заслужава .Ако е много надраскана боята с дълбоки драскотини и дупчици от камъчета по добре да се ориентираш към прелакиране

Comment

сору ама писах около 30мин, за плирането и стана даиба и компютрите и чудесата

много се ядосах утре пак ще пиша.wallbash:

но един съвен направи си го сам...никой няма да го направи като теб.

Ето ти една снимка от 147мицата

sigpic
                    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от Kefo
                      Ако е така както го описваш значи работата върви към пребоядисване. Щом си пастирам колата държи 2-3 месеца и после на места пак липсва големият гланц Но при теб щом след измиване става мат
                      sigpic

Comment

Когато дойде колата беше мазна като все едно е мазана с нафта но след избърсване с парцал ставаше лъскава.Измиха я с проструиката((80-90*) това няма ли да скапе лака ако се мие в студено време?) и стана мат.Намазаха я на едно место с паста и стана доста лъскава.Сега се чудя дали да я мина ръчно или машинно. Нова боя няма да стане :wazuup:

Comment

a след като се пастира, после на автомивакта не е ли по-добре да се минава само с маркуча :>
                          щото като мине през тя машина с четките и за раз бройки ще се смъкне всико :")

KGB, ай че вече сме утре :о)
                          ‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части

Comment

Ами ходи на ръ4на автомивка а не на 4етки и няма страшно с пароструиката неможе да се смъкне пастата аз съм работил 2 години на автомивка и моят съвет е ако е много избеляла боята понеже ти беше 4ервена алфата маи да си вземеш паста на TURTTLE WAX тази за която спомена някои с костенурката .Гледаи да е по голяма кутия защото по малките са груби пасти и са за големи драскотини.И не се лъжи да си взимаш паста с цвета на колата те са пълен боклук.А по въпроса за 4ервенита коли те са наи податливи на слън4ева свтлина така 4е ако я пастираш и на ти хареса на места пробваи пак и пак докато ти хареса а и може да падне по бързо от колкото на други цветове.УСПЕХ А и както каза Петко пастираи си я сам
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Сега последно утре от коя да взимам? Тази насипната на Сикенс или тази с костенурката? Или и двете са една и съща? Реших да я мина първо ръчно и ако не стане добре тогава машинно.С каква кърпа да я търкам?

Comment

Working...
                              X