Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за антирадар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за антирадар

Мили хора, имам голяма питанка.
    Искам да си взема антирадар, но ... не знам нищо за тези устройства, освен, че показват дали наблизо има друго такова (например поставено в бяло-синя Астра )
    Намерих една фирма, която предлага много модели на Cobra, като цените са различни, но на мен повече от 200-220 лв не ми се отделят, такаче се спрях на два варианта:

1. http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=2131 за 119 лева
    и
    2. http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=2130 за 215 лева.

Може ли някой да ме светне какво точно трябва да гледам в спесификациите и какво е "Ku" честота например ?
    Също така всички антирадари ли са забранени, или само тези, които смущават по някакъв начин полицейските ?

Благодаря предварително !
    Alfa Romeo 155 2.0 T.SPARK 8V

Fiat Grande Punto - 1.4 16V/95 Dynamic

ем колега незнам как ти се дават толкова мн пари за такава джунджуриика...баща ми се преди 2 години ..от руския пазар за 30 лв и върши идеална работа засичка си всичко
    Alfa Romeo 155 просто не е автомобил за "средностатистическия" шофьор, а за спортно амбицирани "шпорачи" и маниаци на италианската марка. АЛФА РОМЕО 155 Silverstone

Comment

Първоначално публикувано от radko_88
      ем колега незнам как ти се дават толкова мн пари за такава джунджуриика...баща ми се преди 2 години ..от руския пазар за 30 лв и върши идеална работа засичка си всичко
      Не ми се дават , но това е единствената оферта, която намерих на първо четене.
      Сигурно втора ръка ще открия нещо много по-евтино, но все пак трябва да съм наясно какво точно търся.
      Затова ми трябва повече информация.
      А какъв е този пазар, който спомена ?

Comment

ем в Пловдив...това е пазар на който има сичко предимно китайско и турско.
        Alfa Romeo 155 просто не е автомобил за "средностатистическия" шофьор, а за спортно амбицирани "шпорачи" и маниаци на италианската марка. АЛФА РОМЕО 155 Silverstone

Comment

Re: Въпрос за антирадар

Първоначално публикувано от BasicElement
          Искам да си взема антирадар, но ... не знам нищо за тези устройства, освен, че показват дали наблизо има друго такова (например поставено в бяло-синя Астра )
          Намерих една фирма, която предлага много модели на Cobra, като цените са различни, но на мен повече от 200-220 лв не ми се отделят, такаче се спрях на два варианта:

и

Може ли някой да ме светне какво точно трябва да гледам в спесификациите и какво е "Ku" честота например ?
          Също така всички антирадари ли са забранени, или само тези, които смущават по някакъв начин полицейските ?

нашите катаджий имат радар с Х лъчи и ти трябва руски за 70 кинта в метро но май ще купуват нови и за тях не знам с какви лъчи ще са

Comment

Радар-детекторът е приемник на високочестотни сигнали, пренасяни от електромагнитни вълни, като радио и телефизионните сигнали. Той е "пасивно" устройство: не излъчва сигнали и не "замърсява" радиочестотния спектър. Радар-детекторът е индикатор за наличието на контролен уред (радар или доплеров скоростомер на подвижни обекти) и само приема техните сигнали и сигнализира за близост до такъв уред.
            Антирадарът е "активно" устройство, което излъчва смущаващ сигнал, който пречи на контролния прибор (радар) да работи и да отчита правилно скоростта.
            Радар-детекторът не е забранен, но антирадарът е !

За да не се повтарям виж и тук малко допълнително инфо: http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 1efc9bac60

Вземи си радар-детектор, който има поне Спектър-1 (RDD) на Х вълните (10.525) , т.е. улавя от около 700-800 метра "пасивния режим" на полицейския радар ТР-4 (най-разпространения). Когато полицейският радар е в "пасивен режим" куките чакат да им влезеш в обсега (около 200-250 метра) и "стрелят" с единичен импулс. Ти ще ги засечеш с твоя детектор, но вече ще е късно.
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

Ето двата вида радари одобрени за БГ

http://store1.data.bg/didooovt/Svidetel ... ie/radari/

Дръпнете си спецификациите им - спрямо тези радари си търсете и РАДАР ДЕТЕКТОРИ

Познатия ни ТР4(трафик радар)
              Параметри на СВЧ част – излъчвана непрекъсната мощност до 20 mW; честота /10525 ±30/ MHz; ширина на диаграмата на излъчване 15°.

И Мултанова 6 (Швейцарски)
              Параметри на СВЧ част честота: 34.3 GHz (± 100 MHz.
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Re: Въпрос за антирадар

Първоначално публикувано от emil georgiev
                Първоначално публикувано от BasicElement

и

нашите катаджий имат радар с Х лъчи и ти трябва руски за 70 кинта в метро но май ще купуват нови и за тях не знам с какви лъчи ще са
                колега тези дето са в метро по 70-80лв ги има на тоя пазар за по 30

Comment

Comment

Благодаря ви за полезната информация !
                    Взех един Whistler 680 за 60 лв. Надявам се да върши добра работа

Radar Frequencies: 10.500 - 10.550 GHz (X Band)
                    24.050 - 24.250 GHz (K Band )
                    34.360 GHz (Ka Photo Radar Band)

Comment

В допълнение на темата - вчера мойто радар детекторче SAVER G-213 - чудо на руската инженерна мисъл, засече радара на куките от /и сега внимание /3 км , на връщане от Плевен куките се бяха строили в едно село а към него води дълга права осечка и понеже изпищя веднъж и след малко пак, реших да погледна от какво разстояние ги докопа и направо останах шокиран, с наближаване на куките детектора запищяваше все по бързо! Същото руско чудо го имам от 2 годинки и до сега се платило барем 10-20 пъти, а го взех на майтап от някаква сергия за 30 кинта.
                      Обаче е истина че ако те "застрелят" от 200-300 метра - нямаш шанс Хубавто че наще "селски" куки ги мързи в жегата и киснат в колата а радара им е включен нон стоп - което е добре за нашего брата
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                        В допълнение на темата - вчера мойто радар детекторче SAVER G-213 - чудо на руската инженерна мисъл, засече радара на куките от /и сега внимание /3 км , на връщане от Плевен куките се бяха строили в едно село а към него води дълга права осечка и понеже изпищя веднъж и след малко пак, реших да погледна от какво разстояние ги докопа и направо останах шокиран, с наближаване на куките детектора запищяваше все по бързо! Същото руско чудо го имам от 2 годинки и до сега се платило барем 10-20 пъти, а го взех на майтап от някаква сергия за 30 кинта.
                        Обаче е истина че ако те "застрелят" от 200-300 метра - нямаш шанс Хубавто че наще "селски" куки ги мързи в жегата и киснат в колата а радара им е включен нон стоп - което е добре за нашего брата
                        Колега, ще споделиш ли откъде точно го купи устройството, че ако тръгна към морето с гемията, мисля да се оборудвам.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio
                          Колега, ще споделиш ли откъде точно го купи устройството, че ако тръгна към морето с гемията, мисля да се оборудвам.
                          Такива видях, че се предлагат в ЕМ Комплект по 40 лв, което си е много добра цена за ново устройство.

http://emk-33.com/www/index.php?option= ... Itemid=130

До колкото разбрах обаче, работят само на една честота (X-Band). Този, който взех аз е с три (X, K и Ka), а някои имат и четвърта (Ku).
                          Може би "X" се използва най-често, тъй като патрулите са снабдени с радари, работещи на нея.

Comment

За ентусиастите да знаят , че с радар под 300 лв и пряк обстрел нямат шанс Ако някой се интересува подробно за какво става въпрос нека пише ЛС
                            Спектър 1 функцията не е свързана с пасивния режим на ТР4
                            97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

А с радар-детектор и за 1000 лв имат ли шанс при пряк обстрел?
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                              X