Известие

Collapse
No announcement yet.

Максимални скорости за отделните предавки на ТС 2.0

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Максимални скорости за отделните предавки на ТС 2.0

Надявам се, този въпрос да не бъде прочетен като "Колко вдига твойта Алфа?", защото се нагледах на подобни въпроси във форума и ги смятам за доста... да кажем тъпи.

Интересува ме максималната скорост за всяка предавка на Туин Спарк 2.0. Казват, че при по-агресивно каране при ускоряване е възможно спокойно да превключиш на по-висока предавка със скорост с 10% по-ниска от максималната за тази предавка.

Има ли големи разлики заради моделите, използващи ТС 2.0 (ГТВ, 156, етц.)? Аз лично съм със 156.

Малко съм бос (още) да смятам въртящи моменти, пък и книжка си нямам за Алфата, така че ако можете, помагайте.
    Alfa Romeo 156 TS 2.0

155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=1604
      Тук са макс. скорости и къде ти е макс. въртящ момент и други данни за автомобила.
      а иначе трябва да знаеш предавателните числа на всяка скорост и на главното предаване и после файла долу дето е приложен. Но всичко е без изчисление на съпротивлението на въздуха май.
      в файла е за 155 2.0 8в, първия шит, втория шит е за 146 ти, третия съм си играл ако сменя 5 предавка какво получавам
      а предавателните числа се намират в мануалите към самите коли и в зависимост от скоростната кутия.
      И така можеш да определиш на коя скорост с колко оборота колко КМ
      146 ti rosso 96г.

Comment

То в случая не е ли по важно оборотите да се гледат а не скоростта? За моята ми се струва, че най-бързо ускорява като сменя на около 6800-7000.
        Виж Алфата ...

Comment

Благодарско!!!

Първоначално публикувано от skino
          http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=1604
          Тук са макс. скорости и къде ти е макс. въртящ момент и други данни за автомобила.
          а иначе трябва да знаеш предавателните числа на всяка скорост и на главното предаване и после файла долу дето е приложен. Но всичко е без изчисление на съпротивлението на въздуха май.
          в файла е за 155 2.0 8в, първия шит, втория шит е за 146 ти, третия съм си играл ако сменя 5 предавка какво получавам
          а предавателните числа се намират в мануалите към самите коли и в зависимост от скоростната кутия.
          Много благодарско за калкулатора! Ще търся инфор за предавателните числа от мануала!
          Alfa Romeo 156 TS 2.0

Comment

като давате мои калкулатори поне давайте последната версия

и би било добре да се казва кой е авторът
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей

Ми де да знам кой е автора бре
              и извинявай ако си се засегнал, че пускам твое творение, ще трябва да черпя явно
              и вземи дай нова версия тогава, да видим за какво иде реч
              146 ti rosso 96г.

Comment

Първоначално публикувано от skino
                Първоначално публикувано от търтей

и извинявай ако си се засегнал, че пускам твое творение, ще трябва да черпя явно
                и вземи дай нова версия тогава, да видим за какво иде реч
                то си пише бе - пропертис като отвориш

последната версия е тук

ПС
                има линк и в техническия раздел:
                http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=11589

четете бе хора - за улеснение е направено това нещо
                и търсчка има към форума
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

[quote=търтей][quote=skino][quote="търтей":3dsudqbb]като давате мои калкулатори поне давайте последната версия

и би било добре да се казва кой е авторът [/quote]

и вземи дай нова версия тогава, да видим за какво иде реч[/quote]

то си пише бе - пропертис като отвориш

последната версия е [url=http://turtey.alfaromeo-bg.com/progi/gear_calc_v3.xls]тук[/url]

ПС
                  има линк и в техническия раздел:
                  [url="http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=11589"]http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=11589[/url]

четете бе хора - за улеснение е направено това нещо
                  и търсчка има към форума [/quote:3dsudqbb]

Ай, ай.. извинявам се!!! Като избирах "Търси за всички въведени думи" въведох думите за търсене в "Тръсете по автор:" вместо в "Търсете по думи:"

Ща са научим новите, ама време си требе... Айде лека, аз ще се забавлявам с калкулатора...
                  Alfa Romeo 156 TS 2.0

Comment

на 5 та максимума който постигна е 225 км/ч
                    на 2 ра съм стигал до 6000 об при екстрамално изтрелване в задръстване .Няма врме да следя при 225 на колко оборота съм или при изстрелване до колко стигам . Очите ми са на поне 10 за да няма "пак отзад ами не те видях"
                    Освен на 5 та гледам да не тормозя душицата.
                    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

на 5 та максимума който постигна е 225 км/ч
                      на 2 ра съм стигал до 6000 об при екстрамално изтрелване в задръстване .Няма врме да следя при 225 на колко оборота съм или при изстрелване до колко стигам . Очите ми са на поне 10 за да няма "пак отзад ами не те видях"
                      Освен на 5 та гледам да не тормозя душицата.
                      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Working...
                      X