Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на стъкло на огледало за 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на стъкло на огледало за 155

Някой може ли да ми помогне да махна стъклото на огледало
    (по възможност без да го натроше на парчета)
    Някъде из форума намерих, че имало няква здрава лепенка отзадИ...
    та не мога да се преборя с нея..
    Дайте някъв чалъм

Благодарности..
    AR 155 2.0 16V Never Forget You
    AR 166 2.4 JTD

Ми мен едно време Голямата риба ме посъветва да пробвам с нож за хляб, че е гъвкав. Аз си намерих друга тенекийка в крайна сметка, ма идеята е да се завира зад стъклото без особено напрежение, за да не го счупи. Подкарваш малко по малко от всички краища, като плъзгаш инструмента по задната страна на стъклото, за да отлепиш/изчегърташ лепливата лента. Мойто огледало е и с подгряване (както се вижда на линка, дето си намерил), но не можах да повредя матрицата за подгряване - не е много деликатна.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass
      Ми мен едно време Голямата риба ме посъветва да пробвам с нож за хляб, че е гъвкав. Аз си намерих друга тенекийка в крайна сметка, ма идеята е да се завира зад стъклото без особено напрежение, за да не го счупи. Подкарваш малко по малко от всички краища, като плъзгаш инструмента по задната страна на стъклото, за да отлепиш/изчегърташ лепливата лента. Мойто огледало е и с подгряване (както се вижда на линка, дето си намерил), но не можах да повредя матрицата за подгряване - не е много деликатна.
      thanks frd..
      AR 155 2.0 16V Never Forget You
      AR 166 2.4 JTD

Comment

наскоро и аз разглобих моите.

едното стъкло беше счупено, другото си беше добре, но пък реших да сваля всичко, и да го боядисам и намокря с масло

Колата е Алфа 33 качеството на снимките е без коментар, снимани са с телефон

на снимките се вижда как са залепени, освен пластмасовите щипчици с които се закрепва стъклото, имаше и лепенки

За информация - само стъкло си намерих за 12 лв, докато самата поставка с машинката за регулиране струва 150 (ориентировъчно).
        Alfa Romeo 33 Imola 1.3 IE boxer '93

Comment

Working...
        X