Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензинова помпа на пунто GT

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бензинова помпа на пунто GT

Колеги имам следния пробем.
    Бензиновата ми помпа не работи на контакт ,а само на стартер и след като запали колата разбира се. По този начин не пали от първия път а, а когато почна да въртя на стартер налягането започва да се покачва и след 2-3-4 секунди започва възпламеняването в цилиндрите и след това запалва криво-ляво.
    Нормално ли е така да не ми работи на контакт помпата за да си качи нужното налягане или имам накакъв електрически проблем.
    sigpic
    punto GT '96

здр

колега на повечето нови автомобили помпата не върти на контакт,но за сметка на това ако всичко ти е наред в горивната с-ма трябва винаги да има налягане,ако ти губи налягане имаш проблем и трябва да го отсраниш,успех
    145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Нормално ли е така да не ми работи на контакт помпата
      За мен не е нормално Трябва да работи малко на контакт и да спре,затова има реле помпата и след това като завъртиш вече да си върти нон стоп
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Mury и аз съм на твоето мнение и затова пуснах темата за да събера възможно много мнение за да разбера какво да правя.Все пак идва зима и с това палене ще ми пада акумулатора.И ако се сменя нещо, помпата ли трябва да сменя или нещо друго.Понеже помпата се предлага и само като ел. двигател и като цялата със сонда и нивомер.
        Другият вариант, който виждам е да закрам колата на някой "майстор" и да ми каже че всичко ми е "наред". При условие , чв всички други пунто-та с двигатели различни от моя (за пример давам 1.2) помпата си въртяла на контакт. Според вас помпата с това реленце за време трябва ли да има предпазител?
        sigpic
        punto GT '96

Comment

Според мен не ти е в час релето или е изгоряли,но направо я закарай тукhttp://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814 Бобо ще ти помогне 100% но се обади предварително да се разберете

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Re: Бензинова помпа на пунто GT

Първоначално публикувано от jblmusic
            Колеги имам следния пробем.
            Бензиновата ми помпа не работи на контакт ,а само на стартер и след като запали колата разбира се. По този начин не пали от първия път а, а когато почна да въртя на стартер налягането започва да се покачва и след 2-3-4 секунди започва възпламеняването в цилиндрите и след това запалва криво-ляво.
            Нормално ли е така да не ми работи на контакт помпата за да си качи нужното налягане или имам накакъв електрически проблем.
            Не ги слушаи тия дето не са виждали бърза кола ( без да се обиждат по надолухората)
            Пич аз съм пипал 2 ГТта(едно мое и едно чуждо) едното е много бързо другото по бавно
            Нормално е да е така!
            На регулатора на горивото като я изгасиши след 1 час и пада до към 1 бар и по малко въпреки че помпата е валбро.
            Само когато си на стартер помпата върти и всички ГТ та палят така просто италянеца така го е измислил.Не се притесняваи ако има нещо друго питаи спокойно.
            Volvo S80 2.0 T5 180hp
            Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
            Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

OK дотук ясно . Може ли да се побългари да стане като другите.Притеснява ме факта че като падне под -10 градуса навън и ще върти и ще пали от 3-4 път.Още една помпа?Все пак ще се мисли и за в бъдеще...
              П.С. На Бобо колата я видяхме на феста как върви.
              sigpic
              punto GT '96

Comment

П.С. На Бобо колата я видяхме на феста как върви.
                Къде па я виде Иначе щом Орлин казва така,значи най-вероятно е така

Comment

Една "убава" 164-ка турбо с много "яки" настройки
                  нищо лично
                  sigpic
                  punto GT '96

Comment

Е па тази кола е на Григор.
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                      Е па тази кола е на Григор.
                      голем турбошлеп
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

А какво мислите ако сложа втора бензинова помпа последователно отпред в коша разбира се?
                        sigpic
                        punto GT '96

Comment

какво искаш да постигнеш ??
                          повече дебит?? или какво
                          Ако ще слагаш по големи инжектори(300cc) ( и турбина) -да тогава на тази помпа дебита не и стига трябва ти Valbro 255 ако не се лъжа за модела но това е само ако си над 170 - 180Hp
                          Но зимата си пали както трябва ,а не от 4 път
                          помпата вдига налягане някаде към 3 тото завъртане(секунда)
                          а ако искаш да я пускаш по рано най - добре си прекараи един + и през едно цк (мързеливо) ключе , преди да палиш го задържаш за 3 секунди и след това на контакт и палиш.
                          Успех с турбинката
                          за феста нямаше как да видите бързото пунто но догодина живот и здраве ще видим
                          има резултати на 400м пуснал съм там колко дава , но големи инжектори ,голяма турбина друг колектор, регулатор на горивото, буст контолер, генерация, голям кулер, къстъмизиран чип за по голяма турбина.
                          Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

Да както каазх за в бъдеще ще е от полза понеже мисля да сменям инжекторите, кулера ,нови оплетени колектори с равни дължини, разбира се и подходяща електроника за управление на всичко както трябва.
                            Но всичко малко по малко за да може удоволствието да е по - дълго .
                            И все пак ако има други колеги с GT ,които пишат в този форум нека споделят и те мнение, че в фиат форума се карат само 1.2 и 1.6 .
                            Наздраве
                            sigpic
                            punto GT '96

Comment

Първоначално публикувано от jblmusic
                              Да както каазх за в бъдеще ще е от полза понеже мисля да сменям инжекторите, кулера ,нови оплетени колектори с равни дължини, разбира се и подходяща електроника за управление на всичко както трябва.
                              Но всичко малко по малко за да може удоволствието да е по - дълго .
                              И все пак ако има други колеги с GT ,които пишат в този форум нека споделят и те мнение, че в фиат форума се карат само 1.2 и 1.6 .
                              Наздраве
                              Май не си виждал колко е малак колектора на пунтото.Инжектори няма смисал без да слагаш голяма турбина.Ако мислиш новата турбината пак да е от отзад няма как да направиш равни рънери, а и при тази кола това не е важно толкова и без това оригиналния е супер зле и се цепи като на дърт циганин петите.Иначе ако искаш още някои кон имам 2 вида чипове за IHIто и за по голяма турбина , само пунтото да ти е ГТ1 и ГТ2 версия
                              обади нйакой път да съберем сектата ГТ
                              Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

Working...
                              X