Известие

Collapse
No announcement yet.

обръщане на волан на алфа 156 (от десен на ляв)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• обръщане на волан на алфа 156 (от десен на ляв)

Здравейте,
    имам един въпрос, колко мислите че ще ми струва да направя една Алфа 156 от дясно кормило да стане с ляво кормило. Освен смяната на голямата пластмаса(таблото), всичко друго би трябвало да си е стандартно. Би трябвало да не е проблем да се сменят педалите от другата страна, но трябва да се сменят щангите в моторния отсек, другото което се сещам е рейката......не съм запознат, но предполагам че само трябва да се обърне като се откачи от накрайниците.....какво друго има според вас и колко би ми струвало при положение че труда е от мен
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Рейката няма да стане! Трябва да се смени и ел. инсталацията. трябва да се продупчат дупки в страницата на моторния отсек за помпите и пръта на рейката. Трябва да се затворят старите дупки.
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci
      Рейката няма да стане! Трябва да се смени и ел. инсталацията. трябва да се продупчат дупки в страницата на моторния отсек за помпите и пръта на рейката. Трябва да се затворят старите дупки.
      в този ред на мислия като гледах веднъж Pimp My Ride, младежите там смениха цялата тая предна ламарина на двигателния отсек с такава за ляв волан и оттам всичко друго се сменя като за ляв волан, за да няма рязане на дупки и после затваряне на дупки!!! С две думи трябва ти да намериш същата кола като твоята с ляв волан и да е със здрав преден панел!

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Към всичко това може да добавите задалжително и фарове и ако не се лъжа и огледалата ама ако не е така ме поправете.
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD 99’

Comment

Преди доста години едни познати се опитваха да правят същотос един Форд Кортина. И се оказа, че ще стане дявол на магаре и тая операция е крайн сложна. толкова ли няма коли с нормален волан, че трябва това да се прави?
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

На колегата му е изпаднала 156 с десен волан на добра цена. И сега се чуди дали може да я преправи . Приятелю, конверсията не е невъзможна, ала ще трябва да си намериш кола донор.
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Абе в ебаси филма ще се вкараш и то с продължения иначе е безкрайно интересно.Що не си я караш така,с десен волан,а и винаги ми е било интересно как се изпрева с такава кола.Как ли ще вижда дали насреща няма кола
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
              Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa
                Абе в ебаси филма ще се вкараш и то с продължения иначе е безкрайно интересно.Що не си я караш така,с десен волан,а и винаги ми е било интересно как се изпрева с такава кола.Как ли ще вижда дали насреща няма кола
                ами вместо да се местиш наляво се местиш надясно и оттам гледаш има ли коли

Даването на газ, води до пристрастяване!
                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Един приятел имаше кола с десен волан и също се чудеше дали да не прехвърли да е от ляво.На неговата кола си имаше дупки за педалите абе всичко от което има нужда и дупките бяха запушени с тапи а след като се прехвърли всичко тапите се местят от другата страна .Но на тая кола нямам идея кака е трябва да надигнеш мокета и да огледаш за тапи от лявата страна ако има тапи значи всичко е ок и ще ти трябва само таблото кората де и някои други дреболиии още
                  Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

изумителен въпроссс...

...те тоя въпрос,и то точно за 156 ..... ме изуми ...
                    156-2.4-JTD-99;
                    156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

аз мога да ти продам всичко което ще ти трябва

Comment

карал съм доста години кола с десен волан,но в Англия,лично мнение,че е много по-удобно,въртиш волана с дясната ръка(обикновено по-удобно),а скоростите с лявата.Ефектът като се върнах в БГ и седнах на 155-цата на баща ми беше ,че вкл.на 1-ва и след това за 2-ра си удрям лявата ръка в вратата до мен да търся скор.лост ..един -два пъти завих на кръстовище в лявата лента,но после се оправих .Та в Англия си харесах едно GTV и едно Пежо406купе,казаха ми,че ще ми струва към 3000 лева обръщането на волана в БГ,така че по-добре да си я кара с десен волан с варианта на един приятаел-камерка горе в ляво на стъклото и DVD-на извънградско(то там е само проблема)поглеждаш на екрана и се ориентираш има ли ,няма ли коли насреща.
                        Alfa Romeo GTV 2.0TS 16V

Comment

опитай така
                          146 1.6 Boxer '96

Comment

тва последното

направо си я направи с 2 волана , ще даваш на пасажерите да карат от време на време ,или ще я продадеш за много пари на някой инструктор . Големият смях ще е като те спрат полицаи :

полицай: кой от двамата кара
                            вие : ами и двамата

Comment

Working...
                            X