Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за TS двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за TS двигател

Може ли някой да изброи моделите и двигателите с по 2 свщи?
    Имам приятел авиоинженер и пилот, който проектира самолет.
    Досега е работил предимно с двутактови авиационни двигатели, но смята че и четиритактов автомобилен двигател може да се окаже подходящ за по-тежко хвърчило.
    Условието е двг-то да е с по 2 свещи на цилиндър и да е с алуминиев блок.
    Молбата ми е да ми спестите лутането из мрежата, за да му предложа конкретен вариант...

фасдфас

фр-то ти самолет ли ще прави ТС? Ьхуьхуа
    Alfa Romeo 146 1.8 16v '98 144 hP , Audi a6 2.5tdi 180 ks 4x4

Comment

Re: Въпрос за TS двигател

Първоначално публикувано от Backo
      Може ли някой да изброи моделите и двигателите с по 2 свщи?
      Имам приятел авиоинженер и пилот, който проектира самолет.
      Досега е работил предимно с двутактови авиационни двигатели, но смята че и четиритактов автомобилен двигател може да се окаже подходящ за по-тежко хвърчило.
      Условието е двг-то да е с по 2 свещи на цилиндър и да е с алуминиев блок.
      Молбата ми е да ми спестите лутането из мрежата, за да му предложа конкретен вариант...
      Щом търсиш двигател с алуминиев блок и 8 свещи знай че бива монтиран най-често на модела 155 и по-рядко на 75 и е с 8 клапана и два разпределителни вала задвицвани от верига http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=15363 на този линк един колега продава желаният от теб двигател + скорости за него Успех на теб и приятеля ти
      1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
      и делта

Comment

като знам алфата колко е надеждна , за самолет малииииии , то като игасне е като да го забуташ до сервиза
        Volvo S80 2.0 T5 180hp
        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Докато стигне до самолета ще извърви дълъг път. Всички помощни агрегати се сменят, включително горивната и запалителната система.

Comment

@ Васко
            Я сподели малко повече за тоя самолет, че ми стана интересно пък съм фен. Какъв ще бъде, колко местен, каква конструкция и най-вече защо държи да е с две свещи щом ще сменя запалителната система. Иначе много се кефя на такива ентусиясти дето развиват делото в България.
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Мен едно друго нещо ме притеснява.
              Все пак 4-тактовите двигатели имат както знаем картер където си седи маслото. А какво ще се случи ако се монтира такъв двигател на самолет и наклониш самолета по време на полет?
              Я споделете че ми стана интересно
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Точно на ДВГ -то на Алфа (Фият) ли се спряхте бре. Ке се утрепете бе ей

п.с.
                Повече свещи ще са ви нужни само с две няма да стане....
                97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                  Мен едно друго нещо ме притеснява.
                  Все пак 4-тактовите двигатели имат както знаем картер където си седи маслото. А какво ще се случи ако се монтира такъв двигател на самолет и наклониш самолета по време на полет?
                  Я споделете че ми стана интересно
                  чувал си за сух картер да?
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Не, и за това ми стана интересно.
                    А и да има - 8в ТС двигателя с такъв ли е ?
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 7769#27769
                      ползвай търсачката

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Пичове, аз съм повече зяпач на процеса и не съм запознат в дълбоки детайли.
                        Въпросният авиоинженер е разработил и изработил няколко версии на самолет, основно с 2цилиндрови паралелни и 4 цилиндрови боксерни двигатели. Най-популярни са 2цилиндровите двутактови машини на Rotax. Има ги и с въздушно и с течно охлаждане.
                        Идеята за двигател от Алфа идва от готовата система с 2 свещи. В авиационните двигатели те се палят едновременно от 2 независими и възможно най-опростени системи, с идеята ако едната откаже...
                        От двигатела падат трансмисията и маховика, всякакви хидравлични помпи и пр., модифицират се всмукателните и изпускателни колектори с цел да се олекотят и т.н.
                        Целият проект е в много ранна фаза, но намирането на подходящ двигател е важен етап...

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
                          като знам алфата колко е надеждна , за самолет малииииии , то като игасне е като да го забуташ до сервиза
                          Защо бе 1 единствен път ми е загасвала заради изгорял предпазител на помпата .Планката беше откачена и се допряла до маса.
                          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Кажи на твоя приятел ако има пари да си купи направо двигател за леки самолети ROTAX, струва някъде 3 000 евро нов, лек е и надежден. Мисля, че беше към 50к.с. но има и по-мощни, 2-тактов и т.н. Ако сложи някакъв пригоден ще трябва да му проектира и редуктор, да не говорим колко по-тежък и ненадежден ще е.
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Той човека си е съвсем в час, направил е не един самолет с двигател ротакс, но сега работи върху нещо, което изисква доста повече от 50-те коня на малките ротакси. Доколко двигатела на Алфата е подходящ тепърва ще се проучва, но ако се побере в рамките на 150кг (напълно окомплектован и с редуктор) и извади ~150 к.с. макс. мощност има шанс да стане

Като стана дума, намира ли се лесно сервизна информация за 155? Имам предвид менюъл от рода на Haynes или нещо подобно. Прелистих набързо с търсачката, но не успях да открия линк...

Comment

Working...
                              X