Известие

Collapse
No announcement yet.

Ето как се проверява термостат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ето как се проверява термостат

За всички, които се чудят.. работи, ли не работи, ли... Сваляте термостата от колата. Поставяте го в една тенджера пълна с вода на печката. Важен момент е термостата да не седи на дъното, да е закачен с нещо. Същото важи и за термометъра. Трябва да проверите на колко градуса термостата трябва да започне да отваря и на колко е отворен максимално. Най-добре да не вадите елемента от тялото като на снимките, за да се види хубаво отворил ли е, не е ли, кога, с колко и т.н.
    Alfa Romeo 75 24V

Колега това което си го описал е много добре,супер направо.
    Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
    The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

според мен има и по-прост начин, палиш студената кола и пипаш маркуча който отива в радиатора, ако загрява заедно с друтия от малкия кръг е ясно термостата седи отворен, а утре ще сменям и моят
      sigpic
      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
      0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders
        според мен има и по-прост начин, палиш студената кола и пипаш маркуча който отива в радиатора, ако загрява заедно с друтия от малкия кръг е ясно термостата седи отворен, а утре ще сменям и моят
        По този начин можеш само да установиш дали изобщо работи или не работи, но за да установиш колко точно работи - тук вече метода на Venci е за препоръчване!
        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Съгласен съм, за точната температура на отваряне и затваряне
          sigpic
          ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
          0889 636 093

Comment

Здравейте прочетох за термостатите значи на 146 ТС отваря на 60 градоса така внесена от Италия много молко за тимпературете в България .Но пък в грацки условия е добре подържа около 80 градуса натварено движение.Проверил съм термостата работи без грешка.

Comment

Working...
            X