Известие

Collapse
No announcement yet.

Скоростна кутия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скоростна кутия

Имам следния въпрос,как може да се разбере дали е шест степенна скоростната кутия на 147jtd,която е свалена.Някви номера ли какво?
    И също дали скоростната кутия от 147 JTD пасва на 146 JTD ,има ли работи които трябва да се предвидят допалнително,като се има в предвид че планирам да сложа чип на моя двигател
    Mitsubishi Outlander 2.2 4х4 от 12г. -"reliably" now
    Alfa Romeo 1.9 JTDm от 10г. -"bellissima" - now
    Alfa Romeo 1.9 JTD от 00г. -"my heart"- ex
    Fiat Ritmo 1.5 Super от 82г. -"first love"- ex

начин има
    но разликата е тънка
    евентуално има някаква вероятност да се обърне
    мястото на четните и нечетните скорости

Comment

Re: Скоростна кутия

Първоначално публикувано от Наката
      Имам следния въпрос,как може да се разбере дали е шест степенна скоростната кутия на 147jtd,която е свалена.Някви номера ли какво?
      И също дали скоростната кутия от 147 JTD пасва на 146 JTD ,има ли работи които трябва да се предвидят допалнително,като се има в предвид че планирам да сложа чип на моя двигател
      От 147 JTD 6-сттепенната кутия няма нищо общо с тази на 145 JTD.
      За да монтираш такава се сменя съединител, евентуално маховик, и всички лапи за захват на мотора+скоростите към предния кош. Ще трябва и да се направи (изобрети) нова лапа (тази между картера и ск. кутия към магарето) защото магарето на 145 е различно от това на 147. Генерацията също трябва леко да се промени, тъй като мотора+скоростите ще се повдигнат нагоре в предния кош. Трябва ти и стойката, държаща алтернатор и хидравлична помпа която се закрепва към мотора защота през нея менава дългата полуоска, която с новата кутия загубва съосие(диференциала се пада под друг ъгъл спрямо мотора)......Има още неща, които пропускам.....

С две думи но лесно е да закачиш обурудван мотор+скорости от 147 отколкото тази преработка която сеи намислил....
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

ти уби всички мечти на човека веее

Comment

Боби това да не е на Бобо кошника бе
          ЖТД-то е с правилната скоростна кутия

Comment

не знам дали всички тези неща са верни,но не виждам логика в смяната на маховика и съединитела.Не съм виждал скорустна кутия 6 степена и за това питам,но надали ще се различава много от моята,все пак и двата мотора на които се монтират са JTD и са еднакви

Comment

Първоначално публикувано от Наката
              не знам дали всички тези неща са верни,но не виждам логика в смяната на маховика и съединитела.Не съм виждал скорустна кутия 6 степена и за това питам,но надали ще се различава много от моята,все пак и двата мотора на които се монтират са JTD и са еднакви
              Колко нютона мислиш, че носи твоята ск. кутия и колко тази на 147, особено ако 147-цата е M-Jet.
              Ако мислиш, че те лъжа, пробвай - ще се наиграеш.
              По-нагоре забравих да спомена, че и картера е друг.....

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33
                Колко нютона мислиш, че носи твоята ск. кутия и колко тази на 147, особено ако 147-цата е M-Jet.
                Ако мислиш, че те лъжа, пробвай - ще се наиграеш.
                По-нагоре забравих да спомена, че и картера е друг.....
                След като иска да сложи скоростна кутия от ПО-МОЩЕН двигател (6-степенните мисля, че са слагани в комбинация с Мджет само ), то какво значение има разликата в нютоните?

За захвата не споря, макар че Голямата Риба продаваше такава кутия наскоро и беше казал, че става, но 145/6 ЖТД с чип отива на 130-140 коня, а 147-ца с 6-степенна е 140 или 150 коня. Разликата е нищожна и от якостна гледна точка не би трябвало да има проблем.
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

ааа,човек искаш да кажеш,че маховика на M-jet двигателя е проектиран за въртящи моменти над 300 N.m ,а не моето JTD е проктиран с 255 N.m и ще имат разлика в теглото и габаритите,така ли?
                  Значи ако е така има възможност като сложа 6 степената кутия да не мога да зацепя стартера,щото моя маховик ще дойди с по малък диаметър.
                  Незнам в момента гадая и за това ви питам щото не съм виждал до сега 6 степена кутия, аси мисля че начинанието си струва

Comment

Какво общо има маховикът със скоростната кутия
                    _______
                    146 JTD - ex

Comment

по принцип няма общо,ама ако моя маховик е с по-малък диаметър от този на M-jet мотора има вероятност кожуха на скоростната кутия да е по-голям от на моята ск.кутия и да има някви разминавания,но пак гадая
                      не знам дали е така

Comment

Абе ако слушаш Боби мисля че няма да сгрешиш, отдруга страна Еньо кара коли негово производство и ПО ДЯВОЛИТЕ вървят...... ама май се доверявам на Боби

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy

След като иска да сложи скоростна кутия от ПО-МОЩЕН двигател (6-степенните мисля, че са слагани в комбинация с Мджет само ), то какво значение има разликата в нютоните?

За захвата не споря, макар че Голямата Риба продаваше такава кутия наскоро и беше казал, че става, но 145/6 ЖТД с чип отива на 130-140 коня, а 147-ца с 6-степенна е 140 или 150 коня. Разликата е нищожна и от якостна гледна точка не би трябвало да има проблем.
                          Ами Мджет мотора без чип е почти 300 нютона, а с чип качва още 70-80 и стават колко.
                          Просто през цялото време обяснявам, че при 147 6-степенната кутия е със съвсем различен корпус от кутията на 145 (коята е като корпуса на бензиновите мотори). На мотора пасва, на диференциала пада по ниско и опира в магарето, дългата полуоска губи съосие с опорната лапа и оттам си представи още колко разлики идват. Просто кутията на 147 е същата като на 156 2.4 ЖТД, 166 ЖТД и има разлики сериозни, мислена е да издържа на по-големи мощности и нютони.

Comment

Ами Мджет мотора без чип е почти 300 нютона, а с чип качва още 70-80 и стават колко.
                            Старият 8-клапанов е 250 без чип, с чип отива на 310 някъде. Не е кой знае колко разликата

...Просто през цялото време обяснявам, че при 147 6-степенната кутия е със съвсем различен корпус от кутията на 145 (коята е като корпуса на бензиновите мотори). На мотора пасва, на диференциала пада по ниско и опира в магарето, дългата полуоска губи съосие с опорната лапа и оттам си представи още колко разлики идват. Просто кутията на 147 е същата като на 156 2.4 ЖТД, 166 ЖТД и има разлики сериозни, мислена е да издържа на по-големи мощности и нютони.
                            Аз исках просто да подчертая, че слагането на 6-степенната на 145/6 нямаше да е проблем заради разликите в мощностите и върт. момент, стига да пасваха детайлите.
                            От думите ти разбирам, че практически е невъзможна операцията, а аз тайно се надявах по-нататък да сложа една такава кутия

А как би стоял въпросът с присаждане на мждет с 6-степенна в кошчето на 146? Щото и това ми е минавало през ума
                            _______
                            146 JTD - ex

Comment

на мен също много ми се искаше да пъхна 6 степенна кутия на моята,ама след като корпусния кожух е различен,оценявам че начинанието е доста импровизирано.Но се пак,Bobi_33,ако можеш да ми покажеш изображение на 6 степенна скоростна кутия ще съм ти много благодарен.

Comment

Working...
                              X