If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
колеги искам да попитам мога ли да сложа вариатор от 155 1.8 t.spark на 146 1.4 t.spark / двигателите са разли4ни на вьншен вид/. БЛАГОДАРЯ предварително за помоща.
Ще я разкола4им някои ден с баща ми, като сменяме ремька па ще видим как ще я оправим, с "ремонтния комплект'' ли или ако не стане ништо и пак си трака може и с нов вариатор.
Ще я разкола4им някои ден с баща ми, като сменяме ремька па ще видим как ще я оправим, с "ремонтния комплект'' ли или ако не стане ништо и пак си трака може и с нов вариатор.
По-добре не го прави с баща си , ако нямаш специализиран инструмент. Особено ако ще разглабяш вариатора. Този мотор няма белези за зацепване, разглобиш ли вариатора 100 процента ще зацепиш мотора неправилно, може и клапаните да изпочупиш. по-добре ела в "Екстрийм Тунинг" за да ти направим колата както трябва.
ако е без балансиращи валове ще се оправи като мене на улицата пред блока 1,4 1,6тс. нямат ..... сваляш капаците вземаш един бял коректор цапаш на всякаде по валове по шаиби по глава ..... после събираш по обратния ред да паснат всички белязки земи си и две семерини на валовете вала го сваляш целия с вариятора го отваряш с зегер клещички сминяш тъпата пружина с шаибата без да го сваляш от вала ..... и малко черно силиконче за анджикламата над семерините така и така ще разглабяш и тва е кофти се прави общо взето голяма играчка и онея колелца зъбните в вариятора колко расъждавахме с аверчето...................
щом казваш
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Няма страшно баша ми е автомотьор от 10-15години . Така4е имане нужния инструмент и с неговия не мальк опит трябва да се справим безпроблемно.Аз питах просто информативно защото не бях сигурен дали вариаторите на двата мотора са взаимно заменяеми или не.А този от 155-цата ни беше без пари и бях дльжен да проверя сьс сигурност дали ще стане или не.
Няма страшно баша ми е автомотьор от 10-15години . Така4е имане нужния инструмент и с неговия не мальк опит трябва да се справим безпроблемно.Аз питах просто информативно защото не бях сигурен дали вариаторите на двата мотора са взаимно заменяеми или не.А този от 155-цата ни беше без пари и бях дльжен да проверя сьс сигурност дали ще стане или не.
Само да не кажеш след месец-колата не върви,харчи,забива муцуната и прочие
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment