Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой лъже ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кой лъже ?

Много ми е чудно кое е по-грешно - данните за максималната скорост на колата ми по книжка или показанията на спидометъра ми ?!? Според общоприетите данни за 155 1.8 TS '93 максималната скорост е 200km/h ... да, ама аз на няколко пъти вече се случва да я надвишавам с по около 10 - 15 km/h ... По-лошото е, че се усеща, че колицата може и още - просто мен ме хвана шубето . Та затова се и питам, на кое да вярвам ...
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Viarvai na dannite ot knijkata Ili na razni drugi testove koito mislia che sa nai viarni no do sega ne sum vidial test na koito kolata da e vdignala poveche ot 10km otgore ot tova po knijka daje po chesto uspiavat da vdignat po malko, a nai chesto stoinostite sa pochti sushtite s 2-3km otklonenie no sushto v testvete pokazvat kak speedometura pravi greshki i to vinagi v po udovletvoriavashta klienta posoka
    XTruck

Comment

Nai lesniq na4in da proveri6 e kato profy4i6 s 200 pokrai nqkoi radar i kato ti doide 4estitka posle to 6e si pi6e s kolko si karal
      Kakto kaza Quadrifoglio vqrvai na knigite.Pri max. skorost kilometraja dava otklonenie do 20km/h zatova i pri pove4eto testove na koli davat v ednata grafa kakvo pokazva kilometraja i v drygata kakva e realnata skorost.Dori na Ferari kilometraja ne e veren.Vedna6 gledax po tv-to kak edin pi4 si kara Ferarito s 340km/h savsem spokoino a v deistvitelnost kara s 320km/h ili pone tolkova pokazva6e radara.

Comment

максималната скорост която дават в книжката е постоянна скорост при равен терен и автомобила е натаварен /примерно 4 пътника и 50 кг. багаж/ пробвай така колко ще вдигнеш
        ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Ferrari

ти както се изказа за него все едно не каза 340 и 320, а прозвуча нещо като 340 и 220 км.
          Alfa Romeo 155 1.8TS
          Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Слушайте hf hpe! Макс. скорост зависи от много неща включително бензина температурата на въздуха, вятъра, и дори с какви гуми сте, да не говорим че съм слушал големи специалисти които твардят че максималната скорост на нова разработена кола може да е по ниска от кола на 40-50 хиляди поради износване и напасване на елементите(разработване на лагерите и диференциалите). Така че всичко е много относително
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

можеш сам да си засечеш километража на магистралата например, ако се движиш с 120км/ч. по километраж, гледай зелените километрични табелки между двете платна и трябва за 6мин. с тази скорост (по километража) да изминеш 12км по табелките. Вероятно ще ти трябва малко повече време от 6мин, всяка секунда повече ти е грешка на километража: например ако си спрял часовника на 6мин и 15 сек. това означава че километража ти показва 25% грешка. тази грешка няма да е същата при скорост 200км/ч, но ще е от този порядък.

Comment

az na mojata alfa sam go zasichal ne vednush dava otklonenie ot 1km
                koeto znachi che kilometraza mi e veren no pak sam vdigal 230 s neja i pak me fana shubeto
                mislja che tova v knigite e s bagash i 5 choveka ili sam chuvam che tova e maximala preporuchitelna skorost , smisal proizvoditeljat dava do tolkova garancijata a ot tuk na gore si poemash ti otgovornosta
                Volvo S80 2.0 T5 180hp
                Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

максимална препоръчителна - няма такова понятие.
                  имаш макс. 210км/ч на 5 скорост - малко под 6000 оборота с 95бензин по книжка.
                  ако караш с 230км/ч на 5ск. ти трябват около 6800оборота, което е над ограничението на оборотите и мощност по-слаба от тази при 6000оборота, което математически и физически е невъзможно, без по-мощно гориво и чип тунинг.
                  теглото не е много важно!

Comment

ne mislja che imam chip no naistina nishto neznam za kolata varvi ta se kusa , pak az i se radvam i gledam da ne pipam neshto koeto raboti
                    Volvo S80 2.0 T5 180hp
                    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                      Слушайте hf hpe! Макс. скорост зависи от много неща включително бензина температурата на въздуха, вятъра, и дори с какви гуми сте, да не говорим че съм слушал големи специалисти които твардят че максималната скорост на нова разработена кола може да е по ниска от кола на 40-50 хиляди поради износване и напасване на елементите(разработване на лагерите и диференциалите). Така че всичко е много относително
                      аз не посочвам от какво зависи, а какво е максимална скорост/според производителя/
                      днес гледах брошурата за Фиат Албеа-при стойностите за максимална скорост имаше забележка - "при двама пътници и 20кг. багаж"

иначе според статистики в аутобилд ускорените при Фиат Типо 1.6 90к.с. на 100 000км. е 0.1 секунда по-малко от такова ново
                      ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Tova koeto az sam 4el e 4e tova e max. skorost pri max.dopystimo natovarvane na preden i zaden most,sas zareden rezervoar i napalno oborydvam i gotov za pat avtomobil,s gymi predpisani ot proizvoditelq.
                        Abe byta6 kartofi i 4y6ko v bagajnika kolkoto moje i gas do lamarinata po magistralata i gleda6 kolko 6e vdigne6.

A kilogramite imat ogromno zna4enie za max.skorost i yskorenie.

Comment

Kартофи,чушки и домати само в Golf,Audi i Opel
                          Live a guidare la mia bella macchina,guidare per vivere e sentire il battito del mio CUORE SPORTIVO 145 1.9 JTD с джанти от Милано и новия цвят BLACK DAITONA FERRARI EX.bella 33Imola''156 2.4JTD''GTV

Comment

Izpysna Ford i Reno

Comment

Izpysna Ford i Reno

Comment

Working...
                              X