Известие

Collapse
No announcement yet.

Начин да се поправи скъсан въздуховод!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Лейкопласт и после се боядисва в черно.
    За мен това е единственият метод!
    Евтино, издръжливо.
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
      Лейкопласт и после се боядисва в черно.
      За мен това е единственият метод!
      Евтино, издръжливо.
      Моят до сега са го ``ремонтирали`` по същият начин италиянците! Обаче така се губи еластичността на връзката между кутията на въздушния филтър и двигателя. Точно поради тази причина не може да се използва и прав маркуч, а вътрешния диаметър мисля, че е 72мм.
      Благодаря за предложенията! Дано да има и други решения.
      Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
      Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
      "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
      When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Аз на моят му навих бишоп, стана здрав, след няколко месеца пак беше скъсан, пак увиване, не знам за какво толкова му е еластичноста, ако се намери приложение от друга марка да сподели.
        sigpic
        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
        0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
          ........не знам за какво толкова му е еластичноста,........
          Двигателя се тресе а филтърната кутия - не! То за това и се къса проклетият ``маркуч``.........
          Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
          Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
          "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
          When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Първоначално публикувано от Ass Покажи съобщение
            Двигателя се тресе а филтърната кутия - не! То за това и се къса проклетият ``маркуч``.........
            Освен това като даваш газ мотора в никакъв случей не стои неподвижен напротив толкова много мърда че неможете да си представите
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Мнда, пък и една температурна амплитуда се получава понякога...
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аз моят също го залепих със силикон и после с бишоп лента. Първият път го лепих само с бишоп лента но с времето се свива и отвори още по големи дупки. Първо измих с кореселин шубаво, после надрасках гумата с шкурка и накрая пак намотах с лентата но този път силикона не позволява лентата да стиска в каналите и да пропада. Ето как стана

Comment

Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщение
                  Аз моят също го залепих със силикон и после с бишоп лента. Първият път го лепих само с бишоп лента но с времето се свива и отвори още по големи дупки. Първо измих с кореселин шубаво, после надрасках гумата с шкурка и накрая пак намотах с лентата но този път силикона не позволява лентата да стиска в каналите и да пропада. Ето как стана
                  Струва ми се че тоя силикон дето си ползвал е най простия.
                  Какво мислиш че ще се случи с него от бензиновите пари в маркуча... Почти съм сигурен че ще се разложи
                  Alfa romeo Alfetta 2.0 QO
                  Alfa Romeo 90 V6 2.5 QO

Comment

Първоначално публикувано от zdravio Покажи съобщение
                    1.2 16V 3 цилиндъра ? искаш да кажеш 1000 кубикова най-вероятно?
                    1.2 е 12V

Comment

Моят го поправих, като си взех нов от Алекс Ауто за 90 лв.
                      Очаквах да е по-скъп честно казано.
                      FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                      LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                      LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                      LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                      ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                      LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

При мен няма бензинови пари. Силикона може да е най простият който е за прозорци и т.н но е масло устойчив и даже си го ползвам по гарнитурите на двигателя и досега никъде не съм имал проблем с него.

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                          Аз на моят му навих бишоп, стана здрав, след няколко месеца пак беше скъсан, пак увиване, не знам за какво толкова му е еластичноста, ако се намери приложение от друга марка да сподели.
                          Бишопът не държи на температура

Comment

бишоп

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                            Бишопът не държи на температура

Колеги в магазините за електроматериали се продават най различни изолационни ленти на различни фирми.... устойчиви на температура,масло и агресивна среда...аз да ви кажа използвам в работата си Бишоп на една американска фирма -"Плимут" ... бишоп 962 и изолационна лента 85 ... колегата който каза че се свива е много прав но не го е намотал както трябва... хубавото на бишопа е че вулканизира т.е. става идеален за подобни интервенции а изолоционната лента е перфектна за покривен слой на бишопа за да не се наранява.
                            GTV 2.0 TS 16V 1998
                            HYUNDAI I20 1.1 CDRi 2013

Comment

Да посъживя малко темата-понеже и моят въздуховод е скъсан на сгъвките и съм го олепил яко и доста сполучливо с изолирбанд и отгоре с няколко слоя от едно тиксо,което уж съдържа алуминий.Проблемите,които идваха от тоя въздуховод изчезнаха,но все ме гложди,че трябва да има начин да се направи по-добре и веднъж завинаги.Да уточня,че става дума за 155-ца и оригинални въздуховоди май никъде не се намират.Та почнах да се замислям за решение от алуминиеви тръби+силиконови маркучи,каквито се използват в комплектите за студен въздух или в турбо-пътищата.Обаче проблемът е в това,че трябва да се прави нещо по поръчка,щото в моя въздуховод влизат две тръбички-за моторчето за празен ход и за маслените пари...та просто не знам какво може да се пригоди.Мислех си за някакъв алуминиев/меден тройник,но не мога да намеря точно такова нещо.Някой от вас дали е виждал подобно решение?

Comment

щом си от търново колега, отиваш на моргата на 36-та улица /тая от кръговото на телферите, нагоре към детелината/. изравяш си един маркуч, смъкваш някой лев от цената че малко се надуват и си свиркаш.
                                точка

Comment

Working...
                                X