Известие

Collapse
No announcement yet.

Наляха ми бензин в Дизела

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Наляха ми бензин в Дизела

Ето какво се случи с мен! Купих си една Алфа 145 JTD 1,9 /105коня
    Купих си я в началото на лятото! Нищо и нямаше и може би нямаше да и има нищо и занапред но една злощастна вечер- стана тя, каквато стана! Беше ми светнала лампичката за нафтата и аз трябваше да ида до София! Живея на 20 км от София! Викам си, сега ще спра на ОМВто на печатницата и там ще си заредя, а аз бях тръгнал към стадиона В. Левски. Казвам му на онзи "Обикновен дизел за 20 лв" и влязох да си платя! Платих си и излязох, отидох до стадиона и на връщане чувам че нещо колата не работи както трябва. Както и да е ! Прибрах си се и на следващата сутрин паля колата!
    То не беше тракане, пукане, пляскане, тресене! Моментално изклчих! След това се усетих какво може да е станало! Това което направих беше, да източа бензина, и да напълня резеорвоара до горе с нафта! 2-3 дни нямаше проблем но една сутрин паля си аз и усещам, че нещо колата няма мощност, видях също, че е светнала и червената лампичка за дюзите/приличаща на душ/! Един приятел ме посъветва да рестартирам компютъра обаче и това не помогна! Той ми каза, че в момента компютъра работи в авариен режим и подава минимална мощност и за това колата не върви! Изобщо много гадна работа стана, чета във форумите, че едно прочистване на дюзи било около 300 лв а една струвала 805 лв. Не знам, дано с добавки се оправи. Моля ви, ако някой е имал дори и малко приличащ проблем като моя, нека пише! Благодаря предварително!

Затова винаги трябва да се пазят касовите бележки Освен това, аз винаги проверявам на бележката какво са ми наляли, защото съм имал случай на Еко-то, когато момчето не беше разбрало, че е дизел колата, понеже 'работела много тихо'

Принципно има някаква възможност да се скараш с ОМВ за инцидента и да искаш да те обезщетят. На мен като ми наляха бензин с вода, си платиха после всички разходи по ремонта
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Отг

Човече, само да ми се оправи колата, без много харчове, и вече ще съм адски стриктен към тия неща !

Comment

Ейй кофти случка. Дано се оправиш. Аз всеки път стоя до бензинджията и гледам какво налива(пък и трябва да му отключа капачката) и също защото много ме дразни да ми оливат калника с бензин!
        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

50лв е прочистване на ултразвук
          156 V6 turbo

Comment

То това пак по невнимание може да се обърка ,защото от тея коли има и бинзин и дизел , а какво да кажа аз ,като преди години ми напълниха резервоара на ладата 1500 до горе с нафта.Хубаво ,че колата имаше и газ та превключих на газ и я закарах да я оправят а ония ми платиха всичко та и бенц ми доляха от тях
            Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Моят шеф имаше подобен случай,но там се стигна до бой с бензинджията на ОМВ Бояна Спира шефа ми в 3 през нощта полузаспал на ОМВ да зарежда буса,слиза и грабва пистолета и налива догоре,но един колега видял през прозореца че нещо много скъпа таз нафта бре,и ко се оказало,шефа ми налял 100 октана до горе,около 50 кила В този момент се появява някакъв индивид,наречен бензинджия,сънен рошав и вика кво става бре,шефа ми му обяснява и оня вика-"Еби му майката на частника бре дай да го копнеме с една кирка в резервоара и всчико ще изтече" Оттам следва гонитба по бензиностанцията и леко понаритване след това,а оня крещи "защо не ме изчакахте аз да ви налея " е колко време да го чака 10 мин. ли Всичко приключи към 5 часа с изливане на всичко от резервоара в канавката с помпа,подарък от бензиностанцията и един резервоар нафта
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

аз за това сама си наливам или им подавам в ръката маркуча, щото на времето като карах боксера му викам на един :"супер 100 за 20 лева" и той ми вика: ама това НЕ Е ДИЗЕЛ".... и аз - какъв ти дизел бре човек?!
                после един приятел работеше в дизел сервиз и всяка седмица идваше х1 поне автомобил със сипан бензин вместо дизел, за източване.......... въобще трябва много да се внимава....
                последната ексцесия на ОМВ беше като ми викам на тоя: за 30 лева и той беше заредил за 30 литра!!!! и ги питам - ами ако нямах толкова пари в себе си?! и те - еми нямаше да ви караме да го плащате.... да ама аз имах ;0)
                Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Ето днес е 27. Отидох на диагностика в Супер Дизел! Предупреждение: Оказа се, че там нямат софтуер за Алфа 145! Супер!
                  Интересното е, че докато карах до Супер Дизел. Проблема с лампичката изчезна и колата си вървеше добре! От Супер Дизел до Италсервиз на 4ти километър пак светна прословутата лампа!
                  Там направиха диагностика и се оказа, че има проблем в потенциометъра! Изчистиха грешките и едно 20 километра пак си вървеие екстра! Ето сега пак стана така и май трябва да сменям потенциометъра! Тая джаджа драги ми съклубници струва над 800 лв!
                  Голяма засечка нали : (!
                  Аз сега пак си карам колата ама ме дразни, че като съм на ниска предавка натискам педала на газта до средата и чак тогава ускорява! Флегматична работа!Мъка та мъка! Не знам, обаче тръката е кофти !

Comment

Working...
                  X