Понеже скоро сменях масло в скоростната кутия ,оня ден ден реших да сложа и добавка. Уж за добро ама... ква стана... Препоръчаха ми на STP- много добра била. Купувам и слагам. До тук добре. Вчера обаче като запалих колата и рекох да тръгвам- неще да включи първа. А насам а натам-с триста зора влезе. Потеглям-втора още по-трудно. Даже изхърка,което не е било до сега. Трета същата работа. Зверско натискане да влезе някоя предавка. Все едно е зил. Оправи се чак след 15-20 мин. каране. Тази сутрин същата история. Скоростите преди си бяха супер. Дали се не прецака нещо от тая гняс? Питанката ми е някой сблъсквал ли се е с подобен "положителен" ефкт от тия добавки. Дали нещата ще се нормализират след определен пробег или веднага да ги точа в канала тия ла*на?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за добавка STP за скоростна кутия
Collapse
X
-
Винаги съм смятал, че едно хубаво скъпо масло за скоростната кутия в рамките на 25лв. ще ти свърши много по-добра работа, а и в крайна сметка ще ти излезе по евтино...
Не мога да ти помогна особенно, но аз лично бих сменил маслото на ск. кутия.... Една смяна ще ти е 30тина лева, а ск. кутия....знаеш..това ми е мнениетоAlfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
-
Re: Въпрос за добавка STP за скоростна кутия
Първоначално публикувано от BaiJedi... Скоростите преди си бяха супер...? Поговорката за дявола и децата му трябва да я знаеш...
75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
Слагал съм същата добавка на жигулата навремето ама тя се слага при проблем.Бяха ми изхабени синхроните на 1ва и 2ра скорост,та проблема е,че тя сгъстява маслото намалява триенето,но при студа навън май ефекта се е увеличил.Съвета ми е сутрин като е студена колата не е карана,раздвижи скоростите вкючвай и изключвай предавките докато маслото малко се раздвижиили направо точи маслото и слагай ново,щото Алфата е къде къде по нежни скорости от баба Жужа лек и надин
Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
Alfa Romeo 33
Comment
-
Първоначално публикувано от BaiJediЩото толкова ми е акъла. Удължавала живота, подобрявала смазването, оптимизирала работата на скоростната кутия и други подобни глупости! Дрън-дрън та пляс...
Точи и сипвай ново масло. Ако беше лято може би нямаше да имаш такива проблеми. На един приятел след такива ла%$а в ск. кутия не можеше по 10 минути да включи на скорост и колата тръгваше на ИЗКЛЮЧЕНА предавка като пуснеш съединителя. Автоматик166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от BaiJediКупих си вече ново масло. Тия дни ще го сменям. Никакви такива добавки и простотии вече. Парен каша духа
Comment
Comment