Някой може ли да подаде информация какъв е алгоритъмът за управление на въпросния Idle Air Control Valve (за колата от подписа)?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Idle Air Control Valve
Collapse
X
-
...имаш предвид моторчето за празен ход ли (МПХ) ?!
Ако питаш за него - в общи линии действа като бай-пас на тротъла (клапата на педала за газта). Когато тротъла е затворен (педалът на газта не е натиснат), въздуха необходим за работата на двигателя на празен ход минава през въпросното МПХ. Ако ДВГ'то си работи на празен ход и ти включиш климатика например, това допълнително натоварва двигателя. За да задържи нормалните обороти на празен ход на двигателя (840+/-50), въпросното МПХ се отваря още малко и по този начин доставя повечко въздух => повече мощност. Подобно нещо се случва и когато запалиш двигателя при ниска температура (действа като своеобразен смукач).
Сега ако теб те интересува от кое краче на ЕКУ'то се подава управляващия сигнал на МПХ вече е друга тема ... и доста по задълбоченаAR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
-
Първоначално публикувано от Z:)mСега ако теб те интересува от кое краче на ЕКУ'то се подава управляващия сигнал на МПХ вече е друга тема ... и доста по задълбочена
Крачето мога да го видя кое е. Интересува ме още по задълбочената тема какво подава това краче (напрежение?, импулси?...) и как реагира моторчето.Alfa Romeo 155 1.7 TS '94
Comment
-
По това, ако може да се ориентираш (за 1.8 е, в АДАТА няма 1.7 и не знам дали е различно между тях):75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
Първоначално публикувано от yoviПървоначално публикувано от Z:)mСега ако теб те интересува от кое краче на ЕКУ'то се подава управляващия сигнал на МПХ вече е друга тема ... и доста по задълбочена
Крачето мога да го видя кое е. Интересува ме още по задълбочената тема какво подава това краче (напрежение?, импулси?...) и как реагира моторчето.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Pin29 и Pin2...75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
Аз вчера си купих "ново"- старо моторче от Анкол, след 3 години изкуствено дишане моето най- накрая даде фира. Сега с новото е друга бира.
Да видим до кога.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
Comment