На моята алфа и сложих селения 20к и вече е на 1500км и не го е подушила даже, колкото е сипано толкова стои.Маслото го налях в Пазарджик в един сервиз ,даже и ми дадохо сертификат за качество и гаранционна карта за 10к километри , направо ми паднаха очите като ми ги дадоха тея документи.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Селения или друго масло?
Collapse
X
-
Нео е абсолютно прав:Selenia e маслото за нашите коли.пробег:20 000км.По ниска цена спрямо Кастрол.Само ,че както преди бях писал:Ауто Италия не го внасят вече,но се намира по някой магазини за итал.части.На тези които им се губи маслото:да си проверят дифтунгата на картера,гарнитурата на к.клапани ,а и няма как да не гори масло мотора: при голям тормоз е нормално,та дори да си му сложил най новата разработка от NASAsigpicSelenia 20K for Alfa Romeo
Comment
-
Значи в книжката на 156 прочетох: до 1л/1000км разход на масло. Препоръчвани масла: Селения 20К за Алфа Ромео, Селения Рейсинг 10W60, Селения Пърформър 5W30.Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Колеги,
баща ми е в момента в Италия и ми каза, че Селения Алфа ромео е на цена 12 Евро/литър това добра цена ли е според вас? Въздужния филтър е някъде 15 Евро. и друго за моята 156-ца 2.0ТС разбрах, че Селения АЛ е идеалното, но има ли някакви модификации там гъстота или нещо такова? ще би бъда благодарен ако ми кажете какво точно да си взема.
Благодаря и ако някой иска маско можем да уредим нещо като ми праща моетоАлфист по душа и сърце!
В търсене на 147
Пежо 206 '02 - продава се!
Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 98-ма. - бивша
Comment
-
Скъпо е в България мисля че е около16-18 лв литъра а Selenia Racing е на тези пари в България, за въздушния филтър вземи си по добре реплейсмънт (спортен слага се на мястото на стария филтър) JR струва 68 лв а се чисти на 30К-40К км и пак се слага156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Аз на всичките си италиански(и не само италиански) коли от 1985 г. насам наливам само и единствено Лики Моли MoS2. Първо 15в 40, а от 7-8 години и 10в 40 полусинтетика и пълна синтетика.
Досега не съм имал никакъв, ама никакъв проблем с двигателите, като се почне от първата ми Алфа 1750 Берлина през 1985г.
Това е единственото масло, което не става на вода след 10-12 часа нонстоп жулене с пълна газ по немските магистрали.
Comment
Comment