Здравейте колеги наумил съм си да сменя хидравличните повдигачи на колата от подписа в магазина ми предлагат две марки които свнасят в България . Едната марка е АЕ а другата e Metelli като метели са с около 8 лв по евтини. Моля ака някой има преки впечатления нека сподели опита си .и ще помоля ако може без излишен спам.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Хидравлични повдигачи
Collapse
X
-
Re: Хидравлични повдигачи
Първоначално публикувано от NovachevЗдравейте колеги наумил съм си да сменя хидравличните повдигачи на колата от подписа в магазина ми предлагат две марки които свнасят в България . Едната марка е АЕ а другата e Metelli като метели са с около 8 лв по евтини. Моля ака някой има преки впечатления нека сподели опита си .и ще помоля ако може без излишен спам.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Колега мога ли да попитам. Вие видяхте ли дали повдигачите са износени. Защото ако не чукат постоянно... може би една промивка на двигателя при смяна на маслото може да оправи този проблем. Според мен ако са износени... или ако има износен те ще чукат постоянно. По скоро може би има стеснни канали за смазване. Поне на мен това ми изглежда някакво логично обяснение на проблема. Му другото на колко хил. км е двигателя
Comment
-
Решението е ваше колега!
Според мен обаче е задължително да направите промивка на двигателя при следващата смяна на масло! Ще се аргументирам така:
При положение, че се е появило такова чукане от време на време това означава че може би има отлагания по смазочната система на разни прафини и смоли. Слагането на повдигачи може и да реши проблема локално за повдигачите, но как стоят нещата по други тесни места може само да се гадае. Какво например ако има лошо мазане на някоя от гърбиците... то всъщност вие сега като отворите ще ги видите.
Comment
-
По принцип АЕ са по-добрите,но аз си сложих Метели и съм доволен,а че разлика има и то огромна,след като ги смених колата заработи като часовникFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от LeoVin4iКолко струват повдигачите 16бр. ?230 лв комплекта,с отстъпката от Евро 07
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment