Известие

Collapse
No announcement yet.

Хидравлични повдигачи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хидравлични повдигачи

Здравейте колеги наумил съм си да сменя хидравличните повдигачи на колата от подписа в магазина ми предлагат две марки които свнасят в България . Едната марка е АЕ а другата e Metelli като метели са с около 8 лв по евтини. Моля ака някой има преки впечатления нека сподели опита си .и ще помоля ако може без излишен спам.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

....................

Comment

Re: Хидравлични повдигачи

Първоначално публикувано от Novachev
      Здравейте колеги наумил съм си да сменя хидравличните повдигачи на колата от подписа в магазина ми предлагат две марки които свнасят в България . Едната марка е АЕ а другата e Metelli като метели са с около 8 лв по евтини. Моля ака някой има преки впечатления нека сподели опита си .и ще помоля ако може без излишен спам.
      А има ли сериозна причина, за смяната? В смисъл чукат ли или просто за профилактика?
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

почукват от време на време освен на студено и на загряло
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Колега мога ли да попитам. Вие видяхте ли дали повдигачите са износени. Защото ако не чукат постоянно... може би една промивка на двигателя при смяна на маслото може да оправи този проблем. Според мен ако са износени... или ако има износен те ще чукат постоянно. По скоро може би има стеснни канали за смазване. Поне на мен това ми изглежда някакво логично обяснение на проблема. Му другото на колко хил. км е двигателя
          Have A Nice Day
          o/_______\o
          (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
          []=о===о=[]

Comment

Смяната на маслото е около 120 лв почти на полвина на цената на повдигачите а и ако са замърсени може с една промивка да не стане пък смятам и едно китче да пусна на вариатора.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

АЗ ги сменях моите скоро и съм доволна!Определено има раЗлика и мисля че ще бъдеш доволен колега
              Grande Punto 1.9 Sporт
              98 Alfa 145 1.6 16V TS-bivshata

Comment

Решението е ваше колега!
                Според мен обаче е задължително да направите промивка на двигателя при следващата смяна на масло! Ще се аргументирам така:
                При положение, че се е появило такова чукане от време на време това означава че може би има отлагания по смазочната система на разни прафини и смоли. Слагането на повдигачи може и да реши проблема локално за повдигачите, но как стоят нещата по други тесни места може само да се гадае. Какво например ако има лошо мазане на някоя от гърбиците... то всъщност вие сега като отворите ще ги видите.
                Have A Nice Day
                o/_______\o
                (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                []=о===о=[]

Comment

AE е от Federal Mogul grup. Мисля, че са по-добрите...
                  Всеки сам си решава.
                  Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

По принцип АЕ са по-добрите,но аз си сложих Метели и съм доволен,а че разлика има и то огромна,след като ги смених колата заработи като часовник
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

В последствие се оказа че са на една цена и от двата вида ги има в наличност така че взех АЕ сега си чакам петите за ангренажа и ще е мятам някой ден.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Колко струват повдигачите 16бр. ?
                        Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                        Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                        Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i
                          Колко струват повдигачите 16бр. ?
                          15-16 лв.май беше 230 лв комплекта,с отстъпката от Евро 07
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

По принцип цената и на двете марки е една и съща в Евро-07 минималния брой мисля че е четири а цената е 20 лв за брой или 320 лв ако не ползваш отстъпки
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                            X