Абе чудя се дали да не сипя рейсинг на печката за лятото. Интересно ми е някой слагал ли е ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Става ли Селения Рейсинг за дизел ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от NovachevНадига се спортна дизел вълна усещате лиНо това не значи че не трябва да го поглезим ....
'08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E
Comment
-
много ясно..... яла да видиш фиата в неделя къ върви
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Здравейте, съжалявам че се намесвам в темата на колегата, но понеже стана въпрос за дизелови мотори и масло... та въпроса ми е следния:
Удачно ли е че сложих масло 5W40 напълно синтетично на двигател 2.4 JTD марката на маслото ще я спестя за да не ме антатемосат?
И нормално ли е като отворя капачката за наливане на масло при напълно загрят двигател /на ниски обороти/ от там да излиза по някоя пръска масло, не много просто по някоя от време на време, щото с маслото с което дойде колата нямаше такива пръски?
Благодаря предварително!Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Селения Реисинг НЕ става за дизел....естествено, че може да карате с такова, НО въобще не е препоръчително.
Ако не искате селения, на всяка цена пак карайте с масло специално пригодено за работа с дизелов мотор, а не за бензинов или с универсално такова.sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Първоначално публикувано от CrusaderУдачно ли е че сложих масло 5W40 напълно синтетично на двигател 2.4 JTDНяма нищо нередно
Почти всички стари жтд-та караме на такова масло
Ако не полза, то поне вреда не сме усетили
_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Хах... За рейсинга не мога да намеря нито една спецификация по API ...
Ако някой може да даде, добре ще се ориентираме...
Иначе по-добре наистина си сипи хубаво масълце за дизелче...
Принципно, няма да имаш проблеми защото все е масло, но докато не се знае по-добре да се внимава :PAlfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Колите ми винаги са карани с това което препоръчва производителя. И то от най доброто. Сега сипвам Selenia WR 5/40 и го сменям на 8000-9000 хил. км. (абе не съм стигал даже 8500). Колата ми не гори или губи и капка масло макар че я покарвам здравата. Въпроса ми беше дали е възможно или дали става да сложа Рейсинг. Един вика да друг не ама защо ....Предполагам заради гъстотата си може да запуши турбопътищата ли и аз не знам.
'08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
Comment
-
@Павлин...отиваш четеш и си отговаряш на въпросите
http://www.flitalia.it/en/fl/component/ ... temid,255/
Успехsigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Първоначално публикувано от KGB@Павлин...отиваш четеш и си отговаряш на въпросите
http://www.flitalia.it/en/fl/component/ ... temid,255/
Успех'08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
Comment
Comment