Бе наливам и после в най-лошия случай ше паля магазина ... Ей ... $#$*@*&#^% ... направо си еб*** майката...АААААААааааааааа
Известие
Collapse
No announcement yet.
Относно моторното масло...
Collapse
X
-
Само между другото никой ли не е чувал филма дето Фиат Груп са се отказали преди няколко години да препоръчват Селениа, предполагам понеже се е развалило качеството..... Все пак Селениа са си напълно отделна фирма, и тука няма нищо общо с Телевизора Панасоник и Батериите Панасоник за дистанционното му.
Това че преди 10-20 години може това да е била марката масло която препоръчват Фиат груп, но дали качеството на Селениа се е запазило и в наши дни
Ей тука е въпроса!!!СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака
Comment
-
Първоначално публикувано от phoenixСамо между другото никой ли не е чувал филма дето Фиат Груп са се отказали преди няколко години да препоръчват Селениа, предполагам понеже се е развалило качеството..... Все пак Селениа са си напълно отделна фирма, и тука няма нищо общо с Телевизора Панасоник и Батериите Панасоник за дистанционното му.
Това че преди 10-20 години може това да е била марката масло която препоръчват Фиат груп, но дали качеството на Селениа се е запазило и в наши дни
Ей тука е въпроса!!!
За маслата мога да ти кажа, че в книжката на 156 не се говори за никакво друго моторно масло, освен за Селения, като за ТС двигателите пише да се слага 20К за Алфа Ромео, а при специфични климатични условия - Селения Пърформър /5в-30/. За Селения Рейсинг /10в-60/ е отбелязано в графата за новите ГТС мотори, а за ГТД двигатели - Селения турбо-дизел /5в-40/.
Това очевидно са препоръките на производителя. Оттук-нататък всеки си решава сам. Можеш да си сложиш даже Приста в скоростите на Селеспийда, вместо Тутела ЦС Спийд и да видиш дали ше е добре
Аз лично препоръчвам на всички масло от ТиН Кар - хем си спокоен за произхода, хем може да ти направят отстъпка, като член на клуба.
Comment
-
Аз лично съм си сложил Selenia Racing и бих желал да споделя ,че разликата е огромна двигателя стана по-безшумен и това може да се усети от всеки твърдението ,че не става за всеки мотор (бензинов) е пълна глупоста за всички други "СУПЕР МАСЛА" няма да говоря според мен за 88лв. 4 литра ИСТИНСКО МАСЛО СИ ЗАСЛУЖАВА ВСЕКИ ЛЕВ
EX 156 1.6 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от DJracemanАз лично съм си сложил Selenia Racing и бих желал да споделя ,че разликата е огромна двигателя стана по-безшумен и това може да се усети от всеки твърдението ,че не става за всеки мотор (бензинов) е пълна глупоста за всички други "СУПЕР МАСЛА" няма да говоря според мен за 88лв. 4 литра ИСТИНСКО МАСЛО СИ ЗАСЛУЖАВА ВСЕКИ ЛЕВ
Феникс напълно си прав...Просто няма как да се махнат всички лепенки от капака на всички коли до 2006г. излезли от групата на фиат
За едно масло е важно да е оригиналноAlfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от DJracemanАз лично съм си сложил Selenia Racing и бих желал да споделя ,че разликата е огромна двигателя стана по-безшумен и това може да се усети от всеки твърдението ,че не става за всеки мотор (бензинов) е пълна глупоста за всички други "СУПЕР МАСЛА" няма да говоря според мен за 88лв. 4 литра ИСТИНСКО МАСЛО СИ ЗАСЛУЖАВА ВСЕКИ ЛЕВ
BTW каква кола караш колега и на колко километра е и колко студени старта имаш на ден и колко я караш загряла и колко често я вкарваш в екстремните обороти....и как опрдееляте кое масло е хубаво, тава че сте карали 50 К км. с едно масло и ДВГ не е родил не доказва че маслото е добро...А на бас че ако взема най издуханата Алфа и и наливам Приста 15W40 пак ще изкара още 100 К км. ако се щади ДВГ-то.
Обаче производителя е правил милиони километри тестове, заложил е репутация за милиони евро, обаче ние типично по бай Ганьовски решаваме че кои са Фиат че да ми казват какво масло да си наливам...то си е Ваша работа де, но аз предпочитам да спазвам предписанията на производителя, пък то ако има да се скапа ДВГ-то, никакво масло не може да го спаси.Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Вече почти 25 години карам Алфи и други италиански коли само и единствено с Лики Моли - и двигателите са един от малкото агрегати, с които никога не съм има и най-малък проблем.
И в момента и двете Алфи и Фиата се карат с Лики Моли.
Comment
-
Всеки да си кара с квото иска бреко са палите
старата ми кола за 2.5 години съм я карал с 3 вида масло,и разлика немаше огромна,но откакто сипах на ТИ-то Селения Рейсинг,колата е супер
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от rumceiss Покажи съобщениеЗдравейте колеги.... карам 156, 1.9 jtd, 2003 sportwagon. Предлагат ми моторно масло Титан и Q7... Моля Ви за съвет кое е по-добро! Нямам идея аз лично.
Благодаря Ви предварително!145 QV ex.
146 Boxer TOTAL ex.
147 T.S. Sele top
Lancia Dedra 2000 16
Comment
-
Първоначално публикувано от rumceiss Покажи съобщениеЗдравейте колеги.... карам 156, 1.9 jtd, 2003 sportwagon. Предлагат ми моторно масло Титан и Q7... Моля Ви за съвет кое е по-добро! Нямам идея аз лично.
Благодаря Ви предварително!sigpic
Alfa Romeo 159 SW TI-ex
Alfa Romeo Crosswagon 2007 Mercedes GLK350 2009
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Comment
-
Колеги вземете прочетете малко теория, марките при маслата са едно голямо нищо, когато не знаеш какви показатели търсиш!!!Половината мнения в тая тема са за кошчето, разсъждения от типа - това става, а това е боклук не са сериозни.
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EC%E0%F1%EB%E0sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
Comment