If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дали? само четирите ти биелки са 1200лв. нови ,втора ръка читави по 100 кинта парчето.Успех!
Нова турбина за ГТД е към 2500, а помпата не знам колко е, но не е малко и това за 2-3 литра по-малко. Никъв смисъл. Само тва е, че дизелът с чип върви повече, ама и бензинката не е зле.
Чисто нова турбина, оригинална Garrett за моето 2.4 JTD струва точно 1280 лева с ДДТ, фрактура и гаранция. Като може да се вземе и без ДДТ, ако искаш.
А за около 350-400 лева и се прави основен ремонт и става като нова.
Дали? само четирите ти биелки са 1200лв. нови ,втора ръка читави по 100 кинта парчето.Успех!
Нова турбина за ГТД е към 2500, а помпата не знам колко е, но не е малко и това за 2-3 литра по-малко. Никъв смисъл. Само тва е, че дизелът с чип върви повече, ама и бензинката не е зле.
Чисто нова турбина, оригинална Garrett за моето 2.4 JTD струва точно 1280 лева с ДДТ, фрактура и гаранция. Като може да се вземе и без ДДТ, ако искаш.
А за около 350-400 лева и се прави основен ремонт и става като нова.
Отде ги измисли тия 2500 лева?
Е ти ги намираш все некви на тънкана, моята за 1,9 ТД беше по-скъпа навремето, а за комън рейл 1280 лева си е без пари. Както и да е, пак е повече от биелите на ТС
Бе аре стига с тия биели, то ако така лесно се прецакваха биелни лагери ...
Явно не си наясно,че биелните лагери на култовият 16V Twin Spark се прецакват толкова лесно,колкото задните лагери на главините на Гоуф,Пасат и Ауди 80 примерно!
Колега що не вземеш да се поинтересуваш за последната година,колко от собствениците на TD и JTD,са сменяни гориво-нагнетателни помпи(не че и те не правят проблеми) и колко 16V TS мотора са излопали(биелни лагери, биели и колянови валове)
Я дай малко инфо на нас непросветените /сериозен съм/, да не искаш да кажеш че Алфа ползва ХЛОПЕЛСКИ МОТОР ?!?!?
Ми да, всичките бензинови двигатели на Алфа 159 са матори на GM. Само дизелите са си Алфа/Фиат/Ланча.
Хлопелски са 1,8, 1,9 и 2.2, а 3,2 е Холдън (Австралийското GM)
1,9 и 2,2 са всъщност един и същ матор, разликата е в коляновия вал и съответно хода на буталото - 1,9 JTS е 86 х 80 мм, а 2,2 JTS - 86 х 94,6 мм
Другата разлика е, че при Алфа степента на сгъстяване е 11,3, а при Хлопел е 10.
2.2 е много популярен хлопески бензинов двигател, само че там е с друга глава и без директно впръскване и е 147 коня (2.2 ECOTEC). Има го и с директно впръскване и тогава е 155 коня (Vectra 2.2 i 16V DIRECT). А 1,9 е направен от него, с по-къс ход на буталото, за да влезе в друга данъчна категория, основно за Италия.
1.9 2.2 и 3.2 не са като тези на опел - има достатъчно разлики (иначе да ползват една база пинко е прав)
но пък 1.8 мпи е 1:1 свален он хлопел
Колега що не вземеш да се поинтересуваш за последната година,колко от собствениците на TD и JTD,са сменяни гориво-нагнетателни помпи(не че и те не правят проблеми) и колко 16V TS мотора са излопали(биелни лагери, биели и колянови валове)
Всичко е въпрос на късмет!!!
И бензиновите, и дизеловите двигатели изискват качествена поддръжка. Дизеловите са на повече километри, бензиновите (особено по-мощните) се карат яко и хич не са жалени.
Аз лично първоначално тръгнах за JTD, но си купих QV. Като я подкарах, забравих за дизела моментално. Реших, че това е моята кола! Ако стане нещо сериозно (да не чува дявола), няма да я карам известно време, докато събера пари да я оправя. Това последното важи и за дизела. Това, че харчи по-малко гориво, вече не ме интересува. Знам само, че като се кача в нея се чувствам по различен начин, и че такова удоволствие на мен дизел не може да ми достави. (малко съм се поувлякъл и редактирах)
Comment