Известие

Collapse
No announcement yet.

Не включва скоростите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не включва скоростите

Здравейте,

имам едни проблем с пунтото си, но тъй като не получих добър отговор във Фиат форума реших да попитам и тук.

Проблема е следния: сменихме съединител на пунтото /по точно само феродов диск/ и след смяната колата беше идеална. След 300-400 км отново не иска да включва скоростите. На място става, но като запаля - не иска докато не загрее. Загрее ли - грешка няма. Задна-предна - никакъв проблем. Но като е студена за да тръгна първо включвам трета и после първа. Маслото на скростите е сменено преди няколко дни, но няма резултат. Какъв може да е проблема - ако е съединител защо като загрее няма проблем? На някой да се е случвал подобен проблем?

Всеки съвет ще ми е от помощ защото само разходи, а резултат няма
    Alfa Romeo 156 '04 2.4 JTD M-jet

А какво масло сложи?
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Доста работи може да са,с помпа ли е или с жило?
      Alfa Romeo 155 2.0TS 8V

Comment

Ммм бая скъпо мамицата им - ESSO 19 лв литъра. Оше ме е яд.

Иначе е със жило

Comment

Кажи ми спецификацията му, не марката. Маслото за кутията на твоята кола е Tutela ZC 75 Sint. Има вероятност да е от маслото, щом се оправя като позгрее, обаче на температури към 0 градуса и ЕР - 90 /калпаво българско/ да сложиш, пак би трябвало да функционира почти нормално кутията...
          А хърка ли при опит да включиш или просто лоста не влиза?
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

А пробва ли с регулиране на жилото?
            Alfa Romeo 155 2.0TS 8V

Comment

Маслото е Esso GX 75w90. Като е студена на задна хърка, на първа не влиза, трета с малко зор. И тръгвам със следната комбинация 3та-първа или съответно 3-та - задна.

Като загрее зор няма никаде и не хърка на задна.

Един колега от форума ме посъветва с някаква добавка на Шел бензиностанциите, ама аз реших първо маслото да сменя и се оказаха едни 50 лв на вятъра.

Comment

Първоначално публикувано от chenkette
                А пробва ли с регулиране на жилото?
                това беше първото. И до края да натягаш резултат няма

Comment

Супер се задълбочих.Добре де,като загрее казваш няма никакъв проблем,а педала къде е,и къде отделя?
                  Alfa Romeo 155 2.0TS 8V

Comment

Отделя си в средата, педала е също където трябва

Comment

Много е кофти така да се даде правилна диагноза, на изуст.Притискателният диск,гледахте ли го,беше ли всичко наред по него,или не сте му обърнали голямо внимание?
                      Alfa Romeo 155 2.0TS 8V

Comment

измери аксиалният луфт на коляновият вал на студено

Comment

Аксиално изместване на кляновия вал ?!?! Честно тва не ми дойде на ум въпреки че съм го виждал на времето при москвич, и най интересното е че въпреки голямото аксиално изместване, москвето държеше нормално налягане на маслото, но глъхнеше при натискане на съединителя, решението беше нови охери на вала, не знам дали и Пунто-то има охери на вала, но предполагам че би трябвало...
                          Ей бат Еньо винаги може да ни изненада с нестандартна идея
                          Mitsubishi Outlander
                          Mitsubishi Space Star
                          Daihatsu Terios

Comment

Още малко инфо за насока: след като цял ден беше стояла навън, към 18,30 запалих и като пуснах съединителя загасна!

Как да измеря посоченото отклонение? Ако е това скъп ли е ремонта?

Comment

Ами не знам дали ти би могъл да го направиш щото там отклоненията са адски малки, по принцип натискайки съединителя, трябва да изместваш вала в противоположна посока и може би ще се види на долната шайба на ангренажа /тази която е на коляновия вал/. Това се получава когато се износят едни пръстени /охери/ които са между коляновия вал и някой основен лагер. Нямам представа колко са допустимите отклонения там, но мисля че и 1 мм отклонение на вала си е много.
                              Честно казано си за специалист, гледам хвалят тъй наречения "клубен сервиз" а мен ако питаш потърси Бобо или Еньо /голямата риба/, това са хората които могат да ти помогнат!

Успех и пиши какво е станало, че казуса е интересен, не е като половината теми "трака ми ДВГ-то" или "как да си сменя чистачките"...
                              Mitsubishi Outlander
                              Mitsubishi Space Star
                              Daihatsu Terios

Comment

Working...
                              X